Sorana Cîrstea câștigă duelul cu Monica Niculescu, se întâlnește cu Venus Williams în turul doi

Radu Marina | 9 martie 2018

Sorana Cîrstea obține o victorie clară în fața Monicăi Niculescu după 6-2, 6-3 și devine a treia româncă în turul doi la Indian Wells, fază în care se califică după o pauză de 4 ani. Un rezultat util și sănătos pentru Sorana, care nu are cel mai bun început de an, acesta fiind al 5-lea meci câștigat în 2018.

Sorana a părut că și-a învățat lecțiile din meciul de anul trecut, pierdut cu Monica în același tur 1 la Indian Wells. A venit cu un plan bine pus la punct, pe care l-a executat impecabil, și a dominat meciul aproape în întregime, excepție fiind revirimentul de final al Monicăi. Sori a început partida lovind zdravăn, încercând să pună presiune de la prima minge și atacându-i Monicăi forehand-ul slice; pe măsură ce s-a avansat în meci, ea a încercat să vină la fileu pe aproape fiecare minge, sau chiari să facă serviciu-voleu.

Ceea ce a încercat și reușit Sorana e o tactică pe care multe jucătoare au abordat-o cu Monica, pentru a-i anihila jocul atât de incomod. Am văzut de-a lungul timpului multe jucătoare care au avut în plan să o “sufoce” pe Moni cu lovituri din ce în ce mai puternice, sau să vină des la fileu. Însă nu întotdeauna planul a dat rezultate, și asta pentru că pentru multe jucătoare e foarte dificil, fizic și pshic, să reziste un meci întreg la fileu, să facă serviciu-voleu ori să atace necontenit. În cele din urmă, sfârșeau prin a fi atrase în capcană de Moni, care le făcea până la urmă să joace în termenii ei.

Astăzi, Sorana nu a putut fi deraiată și atrasă în capcana Monicăi. A fost într-una dintre zilele ei bune, în care a lovit cu multă încredere și nu a avut ezitări. A avut precizie în lovituri, nu s-a repezit să atace fiecare minge, a pus suficient lift, cât să deranjeze, și a pedepsit serviciul doi mai slab al Monicăi. Pe lângă toate astea, ceea ce a descumpănit-o pe Moni a fost jocul avântat la fileu al Soranei, care i-a adus multe puncte.

Condusă cu set, 5-0 40-15, Monica a avut o revenire solidă; a reușit să lege trei game-uri și să conducă cu 30-0 la 3-5, dar din nou jocul excelent al Soranei la fileu a făcut diferența. Ea a închis astfel socotelile înainte ca lucrurile să se complice.

În meciul următor Sorana are o misiune complicată. Nu e imposibilă, dar e complicată. O va întâlni pe Venus Williams, care nu are nici ea cel mai bun început de sezon (are doar două victorii, ambele reușite la Fed Cup). Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, acum opt ani la Miami, cu victoria lui Venus în două seturi.

Moni și-a salvat ziua la dublu; Simona și Irina au pierdut

Campioane la Shenzhen anul acesta și semifinaliste anul trecut în această formulă, Simona Halep și Irina Begu n-au trecut de data asta de proverbialul meci greu din turul 1, fiind învinse de Melichar/Peschke, 6-3, 1-6, 10-3. Deși și-au pierdut o singură dată serviciul în primele două seturi și au pornit cu un avantaj de 3-0 în supertiebreak, nimic n-a mai mers de acolo, adversarele închizând meciul cu o serie de 10 puncte la rând.

Revenită pe teren pentru meciul de dublu, Monica Niculescu a pornit cu dreptul parteneriatul cu Andrea Hlavackova; cele două, favorite 5, au trecut de surorile Pliskova, 6-2, 2-6, 10-4. Raluca Olaru și Olga Savchuk au pierdut, însă, 6-4, 4-6, 10-6 cu Bondarenko/Krunic.

Simona și Irina joacă azi în turul doi la simplu, întâlnindu-le pe surorile Pliskova. Kristyna, pentru Simona (meciul trei pe Stadium 1), Karolina, pentru Irina (meciul 4 pe Stadium 3).

*

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.

– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil PE STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Iar ca să continuăm cu surprizele până la capăt, primele 30 de comenzi primesc un cadou în pachet!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi