Sorana Cîrstea câștigă cu Shuai Zhang, merge în semifinale la Strasbourg

Radu Marina | 27 mai 2021

Sorana se apropie, în urma acestui rezultat, de revenirea în top 50 și va juca pentru calificarea în a doua finală a sezonului.

Aflată la primul turneu după accidentarea suferită la gleznă, la Madrid, Sorana Cîrstea își continuă forma excelentă și se califică în semifinalele competiției de la Strasbourg (WTA 250). 

Pentru a ajunge în această fază, Sorana a trecut astăzi, 6-2, 6-1, de Shuai Zhang, favorita 6 a turneului, în ceea ce a fost un meci de tur doi. Însă pentru că în sferturile de finală ar fi trebuit să o întâlnească pe Bianca Andreescu, care s-a retras la scurt timp după victoria cu Marina Zanevska din optimi, cu un disconfort în zona abdominală, Sorana beneficiază astfel de abandonul Biancăi și merge în semifinale. Acesta este și motivul pentru care partida Soranei cu Shuai Zhang a fost amânată pentru astăzi, deși era programată să aibă loc ieri. 

Pentru Sorana, aceasta e a doua semifinală WTA a anului, după ce în urmă cu o lună ea câștiga turneul de la Istanbul (WTA 250). Dincolo de rezultat, vestea cea mai bună e aceea că recuperarea, după accidentarea urâtă suferită la Madrid, a mers bine, iar Sorana a reușit să revină rapid la nivelul atins în începutul sezonului de zgură. 

Mai mult, e important și util că înainte de Roland Garros, Sorana strânge câteva meciuri și victorii bune în dreptul ei, suficiente cât să înlăture acele mici dubii apărute după perioada nu tocmai grozavă prin care a trecut; după accidentarea suferită la Madrid în primul meci, Sorana s-a retras de la Roma și Belgrad, iar acesta e doar al doilea ei turneu pe zgură la care participă în 2021. 

În meciul cu Zhang, jucătoare clasată pe locul 45 mondial și favorită 6 la Strasbourg, Sorana a fost de neatins la toate capitolele: nu a avut de înfruntat nicio minge de break, a avut un procentaj de 77% la punctele câștigate cu primul serviciu, a avut chiar și o serie de 11 puncte câștigate consecutiv și toate loviturile ei s-au legat. E îmbucurător să vedem că Sorana continuă momentul ei bun și că nimic nu s-a schimbat de la Istanbul încoace. 

Cu un bilanț de 13 victorii și 6 înfrângeri în 2021, Sorana se apropie, în urma acestui rezultat, de reintrarea în top 50. Pentru încă o finală WTA, Sori trebuie să treacă de învingătoarea meciului Yulia Putintseva – Magda Linette. Cu Putintseva, Cîrstea s-a întâlnit deja de cinci ori (3-2 pentru Putintseva la întâlnirile directe), ultimele două partide fiind câștigate de kazahă. În vreme ce cu Linette, Sorana a câștigat două din cele trei meciuri disputate.

Foto: Internationaux de Strasbourg

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi