Sorana Cîrstea câștigă cu Anastasia Pavlyuchenkova, va juca a doua oară în carieră optimi la Australian Open!

Treizecizero | 22 ianuarie 2022

Sorana Cîrstea câștigă războiul nervilor cu Anastasia Pavlyuchenkova, o elimină pe favorita 10 a turneului și se califică în optimile de finală ale Australian Open! Acest 6-3, 2-6, 6-2 a semănat adesea cu un standoff între pistolari: ambele jucătoare au jucat cu degetul pe trăgaci, ambele au căutat să închidă punctul cu prima ocazie. Iar […]

Sorana Cîrstea câștigă războiul nervilor cu Anastasia Pavlyuchenkova, o elimină pe favorita 10 a turneului și se califică în optimile de finală ale Australian Open!

Acest 6-3, 2-6, 6-2 a semănat adesea cu un standoff între pistolari: ambele jucătoare au jucat cu degetul pe trăgaci, ambele au căutat să închidă punctul cu prima ocazie. Iar Sorana a fost mai rapidă. Și mai bună.

Pentru Sorana, prezența în optimile de finală – acolo unde a mai jucat și la ediția din 2017 – e o performanță grozavă. Mai ales că nu vine ca o surpriză, ci ca o confirmare a progreselor ei din teren și din afara terenului.

A fost a șaptea întâlnire directă dintre Sorana și Anastasia Pavlyuchenkova, finalistă la Roland Garros anul trecut. Cîrstea conduce acum cu 4-3.

Meciul a început cu un schimb rapid de break-uri, ambele jucătoare profitând – cu retururi foarte agresive – de fiecare serviciu secund al adversarei. De fapt, în primele patru game-uri, un singur punct a fost câștigat pe a doua repunere, iar Sorana a ieșit mai bine din startul ăsta tensionat. Până la 3-1 pentru româncă, n-am văzut niciun schimb mai lung de patru-cinci mingi. Pe primele două le-a câștigat Pavlyuchenkova, care a reușit astfel și rebreak-ul, însă Sorana n-a clipit: câteva minute mai târziu, ea a închis setul la 6-3.

A fost mai curajoasă și mai hotărâtă în această primă manșă. Și am văzut momente în care Pavlyuchenkova n-a putut face altceva decât să aștepte și să spere că Sorana nu va juca la fel de bine încă 30 de minute.

Speranțele i s-au împlinit în debutul setului secund, când, după ce a ratat ușor șansa break-ului, Sorana a avut prima scădere de nivel. Asta a așteptat și rusoaica, care-a profitat și s-a dus imediat la 3-0.

Sorana a oprit seria asta de trei game-uri, a avut o bună șansă de break pentru 3-2, însă a ratat-o și pe aceasta cu un forehand puțin prea lung. Or asta a enervat-o puțin – un sentiment pe care-l recunoaște oricine a scăpat vreodată din mână un meci de tenis pe care, cu doar câteva minute înainte, a simțit că-l controlează. Iritarea Soranei i-a permis Pavlyuchenkovei să intre și mai bine în ritm, rusoiaca a construit cu mai multă răbdare, a plimbat-o mai des pe Sorana și a găsit mingile câștigătoare care i-au adus setul al doilea.

Dar Sorana, cu experiența unei jucătoare care-a văzut și ea multe în cei 16 ani petrecuți în circuitul WTA, a luat-o de la zero în setul decisiv.

Ea a deschis din nou cu break, și-a ținut serviciul foarte bine și ne-a dat senzația că putem vedea o replică a primului set. Așa a și fost, cu diferența că românca nici n-a mai avut nevoie de nivelul ei de top.

Când Sorana a regăsit timing-ul necesar pentru a scurta din nou punctele, ea a atins și măsura potrivită în atacurile ei: n-a risipit mai nimic în următoarele minute, în schimb a legat numeroase winnere și a obligat-o pe Pavlyuchenkova să încerce lovituri riscante numai pentru a rămâne lângă ea. Dar n-a putut rămâne.

Sorana a făcut al doilea break al setului pentru 4-1 și n-a mai privit înapoi: cu calm, dar cu aceeași agresivitate care-i definește jocul – și care i-a adus atât de mulți fani -, Sorana Cîrstea și-a luat victoria meritată.

Iga Swiatek e următoarea ei adversară. Va fi prima întâlnire directă dintre Sorana și campioana de la French Open 2020. În turul precedent, poloneza a trecut în două seturi de Daria Kasatkina.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1484868665807880198?s=20

Citește declarațiile Soranei de după meci.



Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi