Sorana Cîrstea câștigă al doilea meci într-o zi, oprește parcursul Laurei Ioana Paar la Nurnberg

Radu Marina | 22 mai 2019

Pentru Sori a fost a doua victorie a zilei; din cauza ploii din ultimele zile, programul de la Nurnberg a fost dat peste cap, astfel că Sorana a jucat de dimineață meciul din primul tur cu Kirsten Flipkens, pe care a învins-o cu 7-6, 6-2.

Sorana Cîrstea a câștigat neașteptatul duel românesc din turul doi de la Nurnberg, învingând-o pe Laura Ioana Paar (fostă Andrei) cu 6-4, 6-7 (6), 6-0.

A fost a doua întâlnire între cele două în tenisul profesionist, la treisprezece ani distanță de la prima, jucată într-un ITF din București, în 2006. Și atunci câștigase Sorana.

Sorana merge astfel, pentru al treilea an la rând, în sferturi la Nurnberg, după o zi plină în care a jucat și câștigat două meciuri. Pentru ea, ziua a început cu victoria în fața belgiencei Kirsten Flipkens (7-6, 6-2), după o revenire de la 1-5 în primul set. Iar la scurt timp a revenit pe teren, obținând o nouă victorie, de data asta mai complicată, fiind dusă în decisiv de Paar de la 4-6, 2-5 (și două mingi de meci la 4-5). Acesta este al treilea sfert de finală WTA al Soranei în 2019, după Shenzhen și Budapesta, un rezultat ce o menține în top 100.

Cât o privește pe Laura, parcursul din această săptămână o va duce aproape de Top 250, ceea ce înseamnă că de acum încolo îi va fi ceva mai ușor să intre pe tablourile de calificări ale turneelor WTA. Mai important decât asta, traseul de la Nurnberg, dar și evoluția contra Soranei, ar trebui să-i fi răspuns la câteva întrebări: are jocul și armele necesare pentru a se bate și cu alte jucătoare valoroase din circuitul WTA.

La trasul liniei, multe lucruri nu sunt de reproșat. A fost învinsă de o jucătoare mult mai puternică, dar și mai obișnuită cu acest nivel, lucru care s-a simțit pe tot parcursul partidei: spre deosebire de Paar, Sorana a gestionat, cu mici excepții (finalul setului doi) perfect întregul meci. Când a trebuit să pluseze, a plusat, când a trebuit să aștepte, și-a pus în valoare defensiva, când au apărut șansele, le-a luat.

O mare parte din meci, problema principală pentru Paar a fost serviciul, cu care în primul set a reușit să strângă doar 6 puncte. Nefiind susținută de serviciu, orice reușea să adune cu returul, respectiv jocul din teren, era distrus mai apoi de serviciu, pe care Sorana l-a citit și pedepsit constant. Câteva exemple: începe meciul cu break, dar nu poate confirma; preia din nou conducerea la 2-1, dar e egalată; face rebreak-ul la 3-5, dar nu poate duce setul în prelungiri.

În setul doi, trendul acesta a continuat doar până la un punct, mai exact până la 4-5, după o revenire de la 2-5. Aici, Paar anulează două mingi de meci cu două lovituri direct câștigătoare și egalează, după cel mai bun game de serviciu de până atunci. Urmează break-ul, are șansa de a servi pentru set la 6-5, nu o face, dar se regrupează în tiebreak, pe care reușește să-l câștige, ducând meciul în decisiv. De evidențiat aici, pe lângă acele lovituri de forehand în cross extraordinare care i-au câștigat setul, este fair play-ul arătat de Paar: la scorul de 3-2, arbitrul consideră out un serviciu al Soranei, însă Laura transmite că de fapt e un as, mingea fiind bună.

În decisiv însă, pe lângă faptul că serviciul Laurei a căzut definitiv (doar trei puncte reușite), Sorana a fost prea puternică, prea precisă și mult prea agresivă cu primele 2-3 lovituri după serviciu, respectiv retur. Practic, în decisiv, nu i-a mai permis Laurei să construiască nimic: a pus constant presiune încă de la retur și deja de la a doua lovitură punctul era ca și rezolvat.

În următorul meci, Sorana va juca cu sârboaica Nina Stojanovic, venită din calificări și clasată în afara topului 200.  Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată, dar poate fi o mare oportunitate pentru Sorana de a merge în prima semifinală WTA din acest an.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi