Sorana, ce coşmar! Înfrângere incredibilă pentru Sorana, de la 5-0 în decisiv şi mingi de meci!

Adrian Țoca | 20 martie 2012

Sorana, ce coşmar! Înfrângere incredibilă pentru Sorana, de la 5-0 în decisiv şi mingi de meci!

Sorana a avut o zi de uitat cât mai repede – foto: Brian Dally

Tenisul e crud şi uită repede. De asemenea, nu ţine cont de scor. Iar un meci nu e niciodată gata până nu e gata, indiferent de scor şi de adversar. De toate aceste adevăruri banale, dar extrem de adevărate ne-am adus aminte azi, şi, din păcate, după un meci în care a fost implicată o jucătoare din România.

Dacă turneul precedent, la Indian Wells, Sorana era eroina pozitivă a unei răsturnări spectaculoase, revenind de la 4-6, 3-5 cu Benesova,  de data asta, ea a fost la capătul greşit al unei reveniri epice. Cîrstea a pierdut în turul 1 la Miami, în faţa lui Heather Watson, deşi a condus cu 5-0 în decisiv şi a avut două mingi de meci la 5-4.

Nimic nu anunţa un asemenea cataclism, nici chiar când românca a pierdut primul set, 6-3. Watson e abia locul 129 în lume, şi nu a avut un sezon prea grozav până acum. Cât despre Sorana, anul ei a fost cu precădere bun, făcându-ne să ne aşteptăm la un reviriment mult aşteptat. 

Cîrstea a revenit, luând setul doi cu acelaşi scor cu care îl pierduse pe primul, iar în decisiv a preluat total controlul asupra meciului, câştigând cinci game-uri la rând, dintre care două la 0. La 6-3, 3-6, 5-0 plus serviciul, ce se poate întâmpla rău, te întrebi? În 98 la sută dintre cazuri, probabil nimic. Sorana a avut însă ghinionul ca soarta să-şi facă numărul chiar pe tura ei. 

Ce-i drept, vântul a bătut iar destul de puternic în timpul decisivului, dar el a bătut şi când românca s-a desprins la 5-0.

Primul game în care a servit pentru meci, primul pas greşit, break Watson la 0. 5-1. Apoi 5-2. Apoi iar break la 0. Apoi 5-4. În toată această serie de patru game-uri, Cîrstea a luat doar 3 puncte (?!). La 5-4, ea a servit pentru a treia oară pentru meci, ducându-se la 40-15. Două mingi de meci. Ratate. Apoi break-ul de egalare, apoi 6-5 Watson. Un coşmar. Cîrstea a putut, totuşi, să-şi facă serviciul, revenind de la 0-30 pentru a împinge decisivul în tiebreak. Unde nu s-a întâmplat însă nimic bun. 7-4 Watson şi meci, la prima şansă pe care a avut-o, sub privirile lui Nick Bollettieri, prezent la meci.

“Sorana a jucat atât de bine până la 5-0, dar n-am vrut decât să joc fiecare punct până la final. A avut acele mingi de meci, în special la a doua am fost foarte expusă, dar am trecut cu bine. M-au ajutat mult încurajările din tribune”, a spus Watson.

Prăbuşire epică a Soranei, dar numai cine n-a jucat un meci de tenis în viaţa lui nu înţelege că astfel de meciuri se mai întâmplă. Important e ca ea să nu acuze prea mult şocul şi să depăşească momentul cât mai repede. Altfel ar putea să suporte mult timp consecinţele acestui vis urât de la Miami.

Îți place?
Cele mai noi