Sloane Stephens: "Halep are foarte multă experiență în turneele mai mici, eu am în Slamuri"

Adrian Țoca | 31 mai 2014

Sloane Stephens s-a calificat în optimile de finală după 6-3, 6-4 cu Ekaterina Makarova.

Roland Garros este oferit de

Sloane Stephens și Simona au un fel de istorie încordată de anul trecut, dar nu în mod direct, pe teren, ci indirect, prin presă, în sensul că au fost fie puse în antiteză de analiști și de fani, fie li s-au evaluat șansele la succesul pe termen lung. Într-un final, au fost contracandidate directe pentru titlul de Most Improved Player of the Year, pe care Simona, câștigătoare a șase titluri anul trecut, l-a câștigat detașat. A existat și un curent care a considerat că acest premiu nu ia în calcul realizările lui Sloane din Slamuri, capitol la care Simona s-a încălzit mai târziu. Anul trecut, Sloane a făcut semifinale la Australian Open, sferturi la Wimbledon și optimi la Roland Garros și US Open, în vreme ce Simona a reușit optimi la US Open.

Într-un final, subiectul a fost cumva dat uitării, în special după ce Halep și-a continuat ascensiunea furtunoasă, urcând până pe locul 4 în lume. În contrapartidă, Stephens a făcut o optime la Australian Open, apoi a dispărut din peisaj, provocând însă multe discuții în ce privește aparenta ei indolență de pe teren și dezinteresul arătat pentru turneele mai mici. 

Luni, cele două vor fi din nou față în față, și foarte probabil comparațiile vor începe din nou. Head-to-head-ul lor e interesant, dar în bună măsură irelevant la acest moment. Stephens a câștigat două meciuri în ianuarie 2013, ambele pe hard, ambele la scor, inclusiv un 6-1, 6-1 la AO. Simona a câștigat singurul meci pe zgură, jucat în 2012, la Barcelona. Greu de spus dacă e de tras vreo concluzie din meciurile anterioare. Simona a menționat la conferința ei că o știe pe Sloane ca pe o jucătoare „foarte puternică, lovește tare mingea, se mișcă bine și joacă bine la acest turneu. Cred că acum sunt mai pregătită decât la ultimul meci și cu siguranță că voi lupta din plin. Mă aștept la un meci greu, dar am încredere în mine că-mi voi putea lua revanșa„, a spus Simona.

E interesant că Simona a menționat cuvântul revanșă, semn că ceva din discuțiile despre ea și Sloane a ajuns până la ea, sau că își dorește să facă uitată acele două înfrângeri drastice de anul trecut.

Sloane, la rândul ei, a primit multe întrebări „la fileu”, majoritatea centrate în jurul discuției „Sloane Stephens – performeră în Slamuri”, într-o conferință de presă pe care aș privi-o cu mari rezerve. Mai jos e răspunsul americancei când a fost întrebată de Simona, cu precizarea că, după victoria de azi, Stephens este singura jucătoare din WTA cu șase calificări succesive în săptămâna a doua a turneelor de Slam. În același timp, nu a ajuns încă în nicio finală de turneu, mare sau mic. 

Ai foarte multă experiență când vine vorba de avansat în fazele superioare ale GS-urilor. Simona, următoarea ta adversară, nu are. Cum crezi că te va ajuta experiența în următorul meci?

Sloane: „Cu cât avansezi mai mult într-un Slam, cu atât competiția va fi mai puternică. Oricine ți-ar fi adversar, va fi un meci greu și trebuie să dai tot ce poți. Cred că Simona a jucat foarte bine în turnee mici, ceva ceea ce eu n-am făcut, și are multă experiență cu ele. Eu am multă experiență cu Slamurile. Cred că vom ieși pe teren și va da fiecare ce are mai bun. Asta e tot ce putem să cerem de la noi”

Greu însă de comentat alte câteva întrebări, pesemne că un fan al lui Sloane a invadat conferința: „Te simți o persoană diferită atunci când joci la aceste turnee mari?”, „Crezi că, așa cum există specialiști de zgură sau de indoor, tu ești o specialistă de Slam?”, „Ar fi drăguț să câștigi primul tău titlu aici?”,  „Cum ar fi dacă fabuloasa, incredibila Sloane de la Slamuri ar juca un meci cu nu-tocmai-grozava Sloane din restul anului? Care ar fi scorul?”, „Crezi că primul tău titlu va veni într-un Slam?”.

Meciul dintre Simona Halep și Sloane Stephens va avea loc luni. Învingătoarea se va califica în premieră în sferturile de finală la Roland Garros și o va întâlni pe învingătoarea dintre Svetlana Kuznetsova și Lucie Safarova. Sferturile sunt programate marți și miercuri.

  

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi