Simona: "Toate ne dorim să jucăm la Fed Cup, poate de asta nu reușim mereu rezultate bune. Voi veni mereu cu mare drag"

tenis | 17 aprilie 2016

Simona a felicitat-o pe Kerber pentru jocul bun și spune că nu a avut ritm, nici energie după meciul de sâmbătă. Nu știe sigur dacă va putea juca la Stuttgart, acolo unde i se va alătura și Monica Niculescu, și unde s-a făcut deja tragerea la sorți.

Simona a început conferința de presă prin a-i da credit adversarei: “În primul rând, Angelique a jucat un tenis foarte bun. Vreau să o felicit, are mare încredere în ea și azi i-au intrat toate mingile. M-a demoralizat un pic ca a avut multe mingi pe tușă. Și eu am jucat mai slab, m-am recuperat greu după ieri. Ea a avut un meci mai scurt, iar eu am fost un pic obosită. Piciorul m-a durut, am avut dureri, dar nu caut scuze, Angelique a fost mai bună astăzi”.

A analizat apoi meciul: “Tactic, i-am dat prea mult ritm, am lovit mingea prea puternic, trebuia să mixez mai mult. Nu am simțit bine jocul, nu știu de ce, dar ea a dominat prin agresivitate și mișcându-mă pe mine în lateral”.

Simona spune că în imaginea de ansamblu, efortul depus în prima zi a jucat un rol: “A contat mult, dar n-a fost doar vina mea, ci și meritul Andreei, că a jucat un tenis bun și a stat acolo până la ultima minge. Asta înseamnă să fii motivată, puternică și este de admirat ce a făcut pe teren.”

Despre starea piciorului și perspectiva prezenți la turneul de săptămâna viitoare, de la Stuttgart, Simona a spus că e prematur să spună cert, dar va merge în Germania și va încerca să joace: “Mă doare piciorul, s-a umflat puțin, trebuie să mă recuperez și să văd ce tratament trebuie făcut. Eu sper să joc la Stuttgart. Nu am un răspuns încă, momentan mă doare, e umflat, dar voi merge și voi încerca să joc.”

La ora conferinței, Monica luase primul set cu Petkovic, iar Simona a fost întrebată dacă crede că avem șanse în meciul de dublu: “Da, sigur! Echipa noastra e mult mai puternică.  Sper ca Monica să țină ritmul și să termine repede. Petkovic e periculoasă, nu cedează, dar cred că poate închide repede.”

Dacă a vorbit cu Darren Cahill după meci? “Nu, a zis doar ‘bad luck, Simo’. Cred că este și el foarte nemulțumit, ca și mine.”

Concluzia: “Faptul că joci pentru țara ta e deosebit. Toate ne dorim să jucăm aici, poate de asta nu reușim mereu rezultate bune. Sunt numai cuvinte pozitive despre Fed Cup și voi juca mereu cu mare drag.”

La rândul ei, Angelique Kerber a stat puțin la conferință și a fost expeditivă: “Am făcut un meci bun. E greu contra Simonei. Aleargă mult și știam că trebuie să fiu agresivă ca să o pot bate. Nu se pot compara cele două meciuri, cel de ieri și cel de azi. A fost greu în ambele. M-am bucurat să fiu pe teren, cred că e grozav să avem arena sold-out, e un sentiment excelent.”

Cu cine joacă Simona și Monica la Stuttgart

Dacă va putea juca la turneul de la Stuttgart, Simona va deschide în turul al doilea cu învingătoarea dintre Anastasia Pavlyuchenkova și o jucătoare venită din calificări.

În sferturi, adversara ei s-ar alege dintre Julia Goerges, Alize Cornet, Ekaterina Makarova și Roberta Vinci.

Mai departe, în semifinale cele mai probabil adversare ar fi Agnieszka Radwanska, Andrea Petkovic, Kristina Mladenovic, Ana Ivanovic sau Karolina Pliskova. Iar în finală, Kerber, Kvitova sau Muguruza sunt printre cele mai autorizate candidate să iasă din jumătatea cealaltă a tabloului.

La Stuttgart e și Monica Niculescu pe tablou, iar tragerea ei implică nume din actualitatea recentă. Caroline Garcia este adversara din primul tur, iar în caz de victorie, foarte probabil o va întâlni pe Petra Kvitova (care deschide cu o jucătoare din calificări).

Tabloul complet este aici.  

 

Fotografii: Călin Ilea / Treizecizero.ro

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi