Simona și Monica trec în turul trei la Indian Wells; Simona oprește cu fermitate seria de înfrângeri

Treizecizero | 12 martie 2016

Cele două românce, amândouă printre capii de serie de la Indian Wells, le vor întâlni în turul următor pe Ekaterina Makarova, respectiv pe Agnieszka Radwanska

Simona Halep a oprit o serie de patru înfrângeri consecutive cu un succes încurajator în fața Vaniei King, 6-1, 6-1 în sub o oră de joc. Simona, care este campioana en-titre la Indian Wells, va juca pentru un loc în optimi cu Ekaterina Makarova. Tot în turul al treilea s-a calificat și Monica Niculescu, învingătoare cu Heather Watson, 6-4, 2-6, 6-2, și o va întâlni pe Agnieszka Radwanska.

O mână de meciuri lungi și o repriză neașteptată de ploaie au complotat pentru prelungirea nedorită a programului pe Stadium 1, astfel încât Simona a intrat pe teren la aproape patru ore de ora prognozată. Condiții grele, neobișnuit de reci, așa că românca a făcut încălzirea în trening. Când s-a dat startul, Simona a luat-o la fugă ca-n vremurile bune, descărcând pe Vania King o parte din frustrarea acumulată în cele două luni grele de la început de an.

Rafa Nadal, autor al atâtor quote-uri memorabile, spunea recent, cu referire la propria sa criză de rezultate și de formă, că nu-și mai propune să joace cel mai bun tenis al lui, ci să joace un pic mai bine decât a făcut-o în meciul anterior. Un plan menit să-l elibereze parțial de presiunea lui “acum, aici” și să-i câștige puțin timp. Simona n-a jucat cel mai bun tenis al ei, cu King, dar cu certitudine a arătat mult mai bine decât la aparițiile anterioare, cele de la Dubai și Doha.

Românca a arătat foarte bine încă din primele schimburi, dar a scăpat break-ul obținut în primul game și, măcar pentru o secundă, în mințile fanilor ei trebuie să se fi strecurat un fior de incertitudine. Dar semnele erau clare. Simona a lovit sănătos și curat (doar patru erori neforțate în primul set), și-a căpătat repede ritm și a controlat raliurile de pe baseline, forțându-și adversara adesea în capitulare după schimburi jucate în propriile condiții. Dar mai important a fost body-language-ul, pozitiv și încrezător. Simona a jucat cu poftă de tenis și cu respect pentru fiecare punct. A tratat cu grijă orice raliu și a părut să savureze micile bucurii ale jocului, ca un om care pune în sfârșit piciorul pe uscat după luni bune de marinărit prin furtuni și ape neprielnice: primele puncte frumoase, primele game-uri legate, prima desprindere și, când a venit momentul să închidă, primul set fără niciun fel de emoții din acest sezon.   

“All that she wants”, a pus DJ-ul arenei într-una dintre pauze, iar restul jocului s-a desfășurat așa cum a vrut Simona, admirată până și de antrenorul Vaniei, la unul din cele două sesiuni de on-court-coaching. Simona probabil că tot ce-și dorea zilele astea era o victorie, indiferent de scor; scorul confortabil a venit ca un bonus. În setul doi au apărut și momentele de sclipire, printre care această bijuterie.

Ajutată de picioare (și-a dat credit la interviul de pe teren pentru jocul de picioare), Halep a încheiat meciul cu 18 lovituri direct câștigătoare contra a numai 9 erori neforțate, cu 4/4 la fileu și cu 7 șanse de break convertite din cele 12 create. O oră fără câteva minute pentru al 11-lea succes din ultimele 12 meciuri jucate de ea la Indian Wells.

O victorie solidă și o evoluție foarte bună, dar în imaginea de ansamblu, foamea Simonei nu poate fi potolită cu câteva firimituri. Pofta ar putea fi brusc stârnită și mai abitir de revederea cu Ekaterina Makarova. Anul trecut, victoria contra acesteia de la Dubai a constituit un moment de cotitură pentru restul anului. La acest moment, All that she wants este cât mai mult timp petrecut pe teren. Restul va veni, treptat.

Simona nu e singură în manșa a treia; cu câteva ore înainte să intre pe teren, Monica Niculescu își câștiga meciul cu Heather Watson, oferindu-și o șansă la revanșă cu Agnieszka Radwanska. Poloneza a revenit de la 2-5 în decisiv și a câștigat într-un alt meci cu poveste, așa cum sunt, de regulă, meciurile ei cu Cibulkova. De pe partea Simonei a ieșit însă Venus Williams; revenirea ei după 15 ani la Indian Wells s-a încheiat cu o înfrângere la Kurumi Nara, dar probabil că rezultatul a contat cel mai puțin. Venus a fost fericită că întoarcerea la turneu a fost făcută cu bine și a zâmbit neîncetat, inclusiv la conferința de presă.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi