Simona: „Serena era intimidantă pentru mine când eram mai tânără, dar nu acum. O respect mult, dar e doar o adversară din turul următor”

Treizecizero | 19 ianuarie 2019

„M-am obișnuit cu presiunea, m-am obișnuit să joc cu ea. Sunt într-o postură bună acum, mă simt încrezătoare. Am jucat bine azi. Dar asta nu înseamnă neapărat că va fi la fel și cu ea. E o șansă bună pentru mine să îmi fac tenisul meu cel mai bun și să mă simt bine pe teren.”

Conferința de presă de după meciul cu Venus ne-a arătat o Simona foarte relaxată și încrezătoare. Mai important decât orice, ne-a arătat o distanță semnificativă față de alte abordări din trecut premergătoare unor întâlniri cu Serena Williams. Simona și-a exprimat din nou respectul față de jucătoarea americană, însă a specificat limpede că se simte foarte bine ca posesoare a locului 1 și că nu se mai simte deloc lipsită de încredere într-un meci cu Serena.

Despre cum s-a pregătit tactic înainte de întâlnirea cu Venus

„M-am gândit la meciul nostru de la Montreal, de vara trecută. Știu că ea a avut o accidentare atunci, dar știam că trebuie să joc un tenis similar cu cel de atunci, un tenis rapid, să stau aproape de baseline, ceea ce am făcut foarte bine azi. De asemenea, trebuia să servesc bine pentru că ea returnează destul de puternic; intră în teren și ia returul foarte repede. Cred că am jucat inteligent, agresiv și am obligat-o să alerge mult, și de aceea cred că am putut câștiga”.

Dacă strategia a fost a ei sau s-a consultat și cu ajutoarele din echipă

„Cum am mai spus, Darren e aproape de mine zilele astea. Nu e antrenorul meu oficial, de aceea nu poate veni în loja mea. Dar mă ajută și apreciez mult asta. Îl mai am de asemenea și pe căpitanul echipei de Fed Cup cu mine (n.r. Florin Segărceanu), mai e încă un antrenor din România (n.r. Adrian Marcu). Am mult ajutor, nu mă simt singură. E o atmosferă bună în echipa mea, ceea ce e un lucru pozitiv pentru mine”.

Dacă e ceva normal pentru ea să fie așa de relaxată cum a fost arătată de camerele tv înainte de meci

„Nu, am început să fiu așa de când s-a terminat sezonul anterior. Am schimbat niște lucruri în felul în care gândesc și mă simt bine”.

Care va fi cheia cu Serena și cât de importantă va fi această schimbare mentală despre care vorbește

„Ei bine, e un pic diferit, pentru că am învins-o doar o dată în toată cariera mea, așa că nu pot spune multe despre meci, doar că o să fie o provocare imensă pentru mine. E întotdeauna grozav să joc cu Serena, pentru că întotdeauna învăț ceva nou din fiecare meci cu ea. Cred că trebuie să joc similar cu felul în care am făcut-o azi, dacă se poate. Trebuie să fiu inteligentă și agresivă, trebuie să o mișc mult și să dau tot ce am. Nu vreau să mă gândesc prea mult la asta pentru nu e nimic de gândit. Doar să ies pe teren și să joc natural și cu încredere”.

Despre ce-și mai amintește din cele două meciuri într-o săptămână cu Serena, jucate în 2014, în Singapore

„Da, nu le-am uitat. În primul am jucat cum am făcut-o azi: iute, agresivă. În cel din finală, la 3-1 în primul set mi-am pierdut încrederea și m-am retras prea mult, m-am dus mult în spatele terenului și de acolo n-am mai putut atinge mingea. Ea a dominat meciul.

Am jucat de multe ori cu ea, am avut și meciuri foarte tari împreună. O să fie un alt meci foarte mare pentru mine, dar nu o să pun presiune pe mine. E o șansă bună pentru mine să îmi fac tenisul meu cel mai bun și să mă simt bine pe teren.”

Dacă Serena e o adversară intimidantă

„Era, când eram și eu mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată. Am mult respect pentru ea, pentru că e o mare campioană, dar acum e doar o adversară din turul următor”.

Despre cum o evaluează pe Serena într-un clasament imaginar, în condițiile în care Serena nu joacă un program complet de turnee.

„În opinia mea, să fii numărul 1 și să fii cea mai bună jucătoare din lume sunt lucruri un pic diferite. În acest moment, eu sunt numărul 1 mondial și rămân cu această concluzie.  Sunt acolo de multe luni.

Dar ea cu siguranță cea mai bună, pentru că a câștigat atâtea Slamuri. A fost atâta timp pe locul 1. Nu îmi pot compara rezultatele mele cu ale ei. Dar la acest moment, sunt încrezătoare și pozitivă pentru că eu sunt în poziția în care sunt”.

Dacă programul redus de turnee e un dezavantaj pentru Serena

„Cu siguranță, nu e ușor când joci mai puține turnee. Dar are suficientă experiență să gestioneze orice fel de meci, orice moment al unui meci. Așa că nu cred că e vulnerabilă din cauza asta. Nu am jucat cu ea de când s-a întors în circuit, așa că nu știu exact ce să spun despre asta. E o adversară foarte puternică de fiecare dată”.

Ce ar însemna pentru ea să le bată pe surorile Williams una după alta

„Nu mă gândesc la asta acum. Hai să așteptăm meciul. Dacă se va întâmpla, atunci o să pot să vorbesc despre asta”.

Nu mai e intimidată de Serena pentru că Simona se simte suficient de bună să o confrunte pe teren sau pentru că s-a obișnuit cu presiunea?

„M-am obișnuit cu presiunea, m-am obișnuit să joc cu ea. Sunt într-o postură bună acum, mă simt încrezătoare. Am jucat bine azi. Dar asta nu înseamnă neapărat că va fi la fel și cu ea. Acum aștept, mă voi concentra pe acel meci. Acesta e cel mai important aspect. Și voi vedea ce va fi pe teren.”

Cum se simte să joace cu ambele surori, una după alta

„Cu siguranță că este cea mai grea tragere la sorți pe care am avut-o. În al doilea rând, cum am spus de multe ori, este o provocare mare, așa cum e de fiecare dată când le întâlnesc pe surori. Vreau să joc tenisul meu cel mai bun, că nu am ce pierde. Și asta, deoarece e o campioană. O adversară foarte puternică. Am mult respect pentru ea și e mereu o experiență bună să joc cu ea, pentru că învăț multe lucruri.

Despre versiunile de echipament pe care le-a purtat în turneu până acum

„M-am bucurat să le schimb, fără niciun motiv anume. Așa am vrut, să schimb, pentru că aveam trei versiuni de la Nike. Acum voi vedea în care dintre ele voi juca în al patrulea meci”.

Sursa: Australian Open

 

 

***

NOU! Tricou Grand Slam Life. Disponibil acum pentru precomenzi în Shop!

Tricoul inspirat din viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Disponibil pentru precomenzi AICI.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi