Simona, mulțumită: „Cred că m-am simțit foarte bine pentru primul tur și am încredere acum!”

Adrian Țoca | 28 mai 2019

Simona: „Azi cred că am intrat foarte bine în turneu, m-am și pregătit bine zilele trecute, am fost cu încrederea foarte sus, pentru că joc bine aici.”

Roland Garros este oferit de

Corespondență din Paris

Simona a venit repede după meci la conferință și a vorbit cu convingere, apăsat și cu aerul cuiva care are o treabă de făcut și încearcă să nu lase nimic altceva să-l deruteze de la drum.

A spus că meciul a fost, în opinia ei, unul foarte bun. „Nivelul a fost grozav, mai ales nivelul ei din setul al doilea, foarte înalt. Așa că a trebuit să mă concentrez mai mult pe mine, să-mi dau seama ce am de făcut în setul al treilea ca să pot câștiga. Am simțit că dacă o fac să se miște mai mult, e mai bine pentru mine, așa că am făcut asta.

Sigur că nu a fost ușor, pentru că au fost multe emoții, dar e întotdeauna plăcut să mă întorc pe acest teren. Au fost stări plăcute și sunt foarte fericită că am putut câștiga azi, iar acum am ocazia să joc turul al doilea.”

„Evident că simt presiune, pentru că am așteptări de la mine”

Într-o zi în care a avut de așteptat după două meciuri lungi, devenind practic ultima favorită importantă care începe turneul, Simona a experimentat emoții noi:

„Am avut emoții diferite, cu certitudine, pentru că sunt prima dată în poziția asta, de campioană en-titre la un Slam. Dar e un sentiment plăcut, nu mă pot plânge; e bine să fii în poziția asta. Nu îmi pun singură presiune negativă.”

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1133450544520007682?s=20

Simte presiune?

„Evident că simt presiune, pentru că am așteptări de la mine. Mereu joc bine aici, iar anul acesta vreau să fie la fel. Dar nu o să mă stresez cu rezultatele, nu știm ce o să fie. Trebuie să iau meciul următor cu seriozitate de 100 la 100, iar apoi, dacă trec, o să mă gândesc la turul al treilea. Dar acum nu vreau decât să mă bucur de victoria de azi.” 

Simona nu crede că vremea răcoroasă a dezavantajat-o în vreun fel, asta și pentru că a stat cu gândul la dinamica jocului. „Cred că pentru amândouă a fost un pic dificil, la corp am simțit frigul, mușchii erau un pic mai tari, dar nu m-am gândit la vreme, m-am gândit să schimb un pic tactica pentru setul al treilea, deoarece ea a jucat extraordinar în setul doi și a trebuit să fiu prezentă pentru fiecare punct.”

Noul Chatrier i-a schimbat în vreun fel sentimentul pe care-l are pe teren? 

„Sunetul pare un pic diferit, dar calitatea terenului e la fel, iar mărimea terenului e neschimbată. Așa că pe teren am avut același sentiment ca anul trecut. Cred că m-am simțit foarte bine pentru primul tur și am încredere acum.”

Lucru important, pentru că știm cu toții cât de stresant e turul întâi pentru toate jucătoarele, dovadă și emoțiile similare prin care au trecut jucătoare ca Naomi Osaka sau Serena Williams, fiecare pierzând câte un set în fața unor adversare mai slab cotate decât oponenta Simonei. Despre Ajla Tomljanovic, Simona anticipase și ea încă din momentul tragerii la sorți că va avea o încercare grea.

„La fiecare turneu, nu contează dacă e Slam sau nu, primul tur e dificil pentru toată lumea. Azi cred că am intrat foarte bine în turneu, m-am și pregătit bine zilele trecute, am fost cu încrederea foarte sus, pentru că joc bine aici. Meciul e mereu foarte greu până se termină, indiferent că iei sau nu primul set. Adversara mea de azi a fost dificilă, a fost un tablou greu, dar am câștigat, iar într-un Slam, la început, asta e cel mai important.” 

***

CELEBRATION!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou care să ne reamintească de acea zi minunată, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0! Preț promoțional pentru primele 24 de ore. Comandă-l de AICI. Ediție limitată!


Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi