Simona o învinge pe Petkovic într-un maraton, aduce egalarea pentru România. Totul se decide duminică

Camelia Butuligă | 16 aprilie 2016

Simona Halep a învins-o în trei seturi pe Andrea Petkovic, 6-4, 6-7 (5), 6-4, egalând astfel pentru România. Dacă nu apar schimbări, meciurile de mâine sunt, în ordine, Halep – Kerber, Begu – Petkovic și apoi meciul de dublu.

Într-o luptă de aproape trei ore și cu probleme medicale la picior pe care le-a căpătat după o căzătură în primul set, Simona a reușit să o învingă pe Andrea Petkovic, 6-4, 6-7 (5), 6-4. România și Germania se află, astfel, la egalitate după prima zi. 

Meci câștigat cu inima de Simona, mai ales după ce acea căzătură de la începutul meciului i-a răsucit glezna și i-a stricat zenul. Simona începuse excelent, deschizând terenul și împingând-o pe Andrea în spate. Obținuse un break, conducea cu 3-1 și lucrurile arătau bine. Dar nu așa merge treaba în galaxia Tenis, planeta Fed Cup/Fight Club. La o mișcare lateral stânga, glezna stângă a Simonei se proptește în zgură în loc să alunece, se îndoaie îngrijorător și o trimite pe posesoare la pământ. ”A fost un meci greu și din cauza căzăturii. De obicei nu cad pe teren, dar acum poate a fost și din cauza emoțiilor,” a spus Simona la interviul de pe teren. ”Mă doare talpa, dar a fost mai mult sperietura. Voi avea nevoie de câteva ore de recuperare, masaj, dar sigur voi juca mâine”, a adăugat ea, hotărâtă. La cât a muncit azi pentru această victorie, Simona nu părea dispusă se lase oprită de un fleac ca acesta. 

Trei ore fără zece minute a durat epopeica bătălie. Simona s-a mișcat bine pe teren și după căzătură, dar mai zdruncinată a părut liniștea ei sufletească decât corpul. A luat primul set, dar în al doilea lucrurile au început să se complice. A avut nevoie de minute bune pentru a-și ține serviciul la 0-1, apoi a făcut imediat break la zero, a chemat iar preparatorul fizic, apoi și-a pierdut serviciul, apoi a făcut din nou break pentru 5-4, a servit pentru set, și-a pierdut din nou serviciul, am ajuns la tiebreak, a ratat startul, apoi a revenit, a salvat două mingi de set, dar n-a mai salvat-o pe a treia. Multă muncă irosită, multă frustrare, dar mai grav a fost că acest al doilea set i-a redat ritmul lui Petkovic, care și-a regăsit adâncimea și greutatea loviturilor și care, deodată, nu mai greșea.

Setul trei a fost o luptă pe muche de cuțit, cu ambele jucătoare apelând la tot arsenalul lor de lovituri. Petkovic a devenit mult mai precisă și mai curajoasă, targetând liniile și presând pe retur. Simona a încercat să-și țină serviciul, a apărat cu îndârjire, agățându-se de tot și alunecând furios dintr-o parte în alta, folosind inteligent mingile adânci și înalte pe reverul lui Petkovic. Însă diferența a făcut-o atunci când a băgat în viteza a cincea forehandul în cros și reverul în lung de linie. 

Dansul breakurilor a continuat (3 pentru Simona, 2 pentru Andrea în decisiv), Simona a servit din nou pentru meci și iar n-a reușit să-și ia serviciul. Din fericire, a reușit să facă break când Petkovic a servit la 4-5 pentru a rămâne în meci.

La 4-5 în primul set, după ce Petkovic și-a ținut serviciul, Simona a aruncat cu racheta, frustrată că irosise niște șanse. Conducea, avea un break și urma să servească pentru primul set și ea a dat cu racheta de pământ. Spune multe despre tensiunea și așteptările cu care a jucat. La interviul de pe teren, vizibil ușurată, a spus despre meciul de mâine cu Kerber că ”nu contează cum joc, atâta timp cât voi câștiga”. Asta dovedește cam ce nivel de prioritate are această întâlnire de Fed Cup pentru jucătoarele noastre: stratosferic. Victoria este indispensabilă, în orice fel, cu orice mijloace. 

Azi a fost o zi lungă și grea, dar mâine fetele o iau de la căpăt, ca și cum primele două meciuri nu ar fi existat. E 1-1 și ambele echipe pornesc cu șanse egale. Simona va intra prima și va avea ocazia să împingă semnificativ scorul spre noi. Din ce a jucat azi, Kerber nu este de neatins, dar întrebarea majoră este cum se va trezi mâine dimineața glezna Simonei și cât de cooperantă va fi. Același lucru este valabil pentru genunchiul Irinei. Să ne rugăm la zeii tendoanelor, pentru fete, și la cei ai ventriculelor, pentru noi. 

 

 

Fotografii: Călin Ilea / Treizecizero.ro

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi