Simona nu poate trece de Svitolina în finala de la Roma pentru al doilea an consecutiv

Treizecizero | 20 mai 2018

A fost a treia finală a anului și a 30-a finală a carierei Simonei, bilanțul ei devenind acum 16-14. Însă trendul recent nu e de natură s-o mulțumească pe româncă, ea pierzând șase din ultimele șapte finale jucate. Ca și anul trecut, la Roma, Svitolina a avut toate răspunsurile

Simona Halep a pierdut pentru al doilea an consecutiv finala de la Roma în fața Elinei Svitolina. A fost 6-0, 6-4 pentru ucraineancă, în fața unei românce care a resimțit efortul și intensitatea meciului de aseară cu Maria Sharapova, intrând cu un tonus insuficient pentru victorie.

Asta a costat-o repede primul set: Simona a început foarte lent, cu 10 greșeli neforțate în primele patru game-uri, toate câștigate repede de o Svitolina mai îngrijită și mai curajoasă: 4-0 după 12 minute – asta nu era în planul de joc.

După alte câteva minute, Simona s-a așezat pe bancă cu un 0-6 descurajant, în care nu doar că a împărțit greșeli de pe ambele părți, dar a părut flat, absentă de pe teren.

Asta i-a spus și Darren Cahill, la 0-5: „Nu poți juca așa – cu atât de multe greșeli – trebuie să lupți în fiecare punct. Trebuie să arăți că vrei să fii aici. This is on you…”

Setul doi a început cu o replică mai bună din partea Simonei, care s-a revoltat împotriva scorului și a început să facă lucrurile interesante, însă Svitolina a fost prea puternică azi. Ucraineanca a smuls un break devreme, într-un moment în care Simo încerca să intre în meci. Un schimb intens și lung, în care Svitolina a anticipat bine o minge pe care Simona a trimis-o exact în direcția ucrainencei, avea să o coste break-ul pe româncă.

Simona a acuzat apoi dureri la spate și șold și a cerut îngrijiri la cabine. A tras apoi de ea și și-a făcut fiecare serviciu, luptând până la capăt cu ce resurse a mai avut la dispoziție, cerându-i Svitolinei să-și câștige meciul. Ceea ce Elina a reușit.

„Cred că m-am resimțit fizic, mușchii erau tensionați. Nu puteam alerga și știam că trebuie să alerg în acest meci. Nu am început bine. Poate m-am și grăbit puțin cu loviturile. Pe de altă parte, ea nu greșea deloc. Eu am greșit mult în primul set, dar apoi am ridicat un pic nivelul. Mă bucură am terminat mai bine”, a spus Simona, la conferința de presă, unde a mai vorbit și despre efectul meciului din sferturi, încheiat cu mai puțin de 24 de ore mai devreme.

Despre meciul Simonei cu Elina Svitolina și concluziile în ce-o privește pe Simona înainte de Roland Garros am scris pe larg AICI.

„Cred că am fost prea tensionată și nu am putut rezista în schimburi, am greșit mult. Ea a jucat solid, ca de fiecare dată. A făcut un meci bun, a meritat cu siguranță victoria”.

 

 

Svitolina, care a lovit agresiv în permanență și a atacat-o constant pe Simona pe serviciul doi, a lăsat sentimentul că nu poate fi bătută azi și că poate face tot ce își propune. „Nu cred că a fost un set ciudat, cred că din punctul meu de vedere a fost un meci foarte bun. L-am dominat pe tot și am încercat să pun presiune pe Simona cu jocul meu. Am încercat să iau fiecare minge devreme și să-mi deschid terenul. A funcționat foarte bine azi și m-am simțit bine”.

E al treilea titlu al anului pentru Elina Svitolina, al cărei bilanț per total în finale este impresionant: 12-2. Elina era și se profilează a fi una dintre cele mai interesante rivale ale Simonei pe termen lung, pentru titluri și pentru locul 1.

A fost a treia finală a anului și a 30-a finală a carierei Simonei, bilanțul ei devenind acum 16-14. Însă trendul recent nu e de natură s-o mulțumească pe româncă, ea pierzând șase din ultimele șapte finale jucate.

Simona se află pe locul 1 în ambele clasamente, atât în clasamentul WTA, cât și în Race to Singapore.

Urmează câteva zile de pauză și apoi al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

https://twitter.com/WTA/status/998178692856664064

Foto: Jimmie48Photography

***

 

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai
Raluca Olaru (cu Anna Blinkova) – dublu, Rabat

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Mihaela Buzărnescu (cu L.Marozava) – dublu, Praga
Mihaela Buzărnescu – Praga
Simona Halep – Roma 

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi