Simona merge în finală în Canada! Simona Halep sapă adânc, câștigă un meci dramatic cu Jessica Pegula

Treizecizero | 13 august 2022

Simona Halep a reușit să se califice în finala Openului Canadei, după o victorie într-un meci epuizant cu Jessica Pegula, favorita 7 a turneului. [Citește aici analiza meciului] Simona a revenit după pierderea primului set, a supraviețuit unei zile grele la serviciu și a salvat multiple mingi de break într-o victorie excelentă pentru moralul ei: […]


Simona Halep a reușit să se califice în finala Openului Canadei, după o victorie într-un meci epuizant cu Jessica Pegula, favorita 7 a turneului. [Citește aici analiza meciului]

Simona a revenit după pierderea primului set, a supraviețuit unei zile grele la serviciu și a salvat multiple mingi de break într-o victorie excelentă pentru moralul ei: 2-6, 6-3, 6-4, în peste două ore de joc.

Dominată în primul set de o jucătoare care a jucat perfect ce avea de jucat, Simona a tras din greu pentru a recupera și a depășit numeroase momente cruciale ale meciului, care ar fi putut înclina balanța în direcția opusă. 

Într-un duel epuizant, cu numeroase schimburi sufocante, Simona a salvat 12 din cele 17 mingi de break înfruntate. Patru dintre acestea au venit în decisiv, la 1-2, când Pegula forța din plin desprinderea și părea bine poziționată să o reușească. Dar, după ce a ieșit dramatic din acel game de care s-a agățat cu unghiile, Simona s-a desprins ea, ducându-se la 5-2, înainte ca Pegula să revină și să amenințe pe finalul de set. Dar, la al doilea ei serviciu pentru meci, Simona a scos niște puncte extraordinare.

Este a patra finală a carierei pentru Simona în Canada, după cele două câștigate în Montreal, plus una pierdută anterior la Toronto, în 2015. 

„A fost un meci incredibil, foarte greu. Ea e o jucătoare foarte bună, de top 10, am luptat până la capăt și sunt foarte mulțumită cu această victorie”, a spus Simona.

În meciul pentru trofeu, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Beatriz Haddad Maia (numărul 24) și Karolina Pliskova (numărul 14).

E cea mai importantă finală a sezonului pentru Simona, care ajunge la 44 în total în cariera ei (24-19). Va fi a 18-a finală de nivel WTA 1000 pentru Simona (8-9).

De asemenea, cu acest rezultat, Simona revine în Top 10.

Pe Pliskova Simona o conduce cu 8-4, dar cele două nu s-au mai întâlnit din 2020, din finala de la Roma, câștigată de Simona. Roma 2020 e și cea mai recentă finală de WTA 1000 jucată de Simona.

Pe Haddad Maia, Simona a învins-o în două din cele trei întâlniri anterioare (1-1 anul acesta)

Cronica meciului e aici.

https://twitter.com/WTA/status/1558535064010428416?s=20&t=JMJFjV_WEqg91sBxwCHJ4g

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi