Simona: "Mă ajută să lucrez cu Darren Cahill". Sharapova, eliminată încă din optimi

Adrian Țoca | 18 martie 2015

După victoria cu Pliskova, Simona a spus că se simte foarte mulțumită cu felul în care lucrează cu echipa ei, respectiv cu modul în care și-a ridicat jocul pe măsură ce turneul a evoluat.

La conferința de presă de după victoria cu Pliskova, Simona a vorbit pentru prima oară și despre statutul colaborării cu Darren Cahill, reputatul antrenor și analist australian, una dintre cele mai respectate voci din lumea tenisului. Cahill a lucrat cu Simona la acest turneu, ca parte a contractului pe care numărul trei mondial îl are cu Adidas, compania cu care Cahill are, la rându-i, un parteneriat.

Discuția de la conferință a pornit de la remarca Simonei, care a spus că simte cum jocul ei s-a îmbunătățit dramatic pe măsură ce turneul a evoluat. “Cred că lovesc mai puternic acum. De asemenea, deplasarea e superioară. Iar serviciul e destul de bun. A fost bine azi. Ieri am lucrat la serviciu, n-am lovit prea puternic, mai mult la procentaj. Am lucrat atât cu Victor Ioniță, cât și cu Darren Cahill. El mă ajută și sunt fericită că am putut să servesc mai bine azi. Sunt mulțumită cu felul în care am lucrat cu amândoi, pentru mine e bine așa și simt că ei mă ajută cu adevărat în aceste zile”.

Simona a făcut încă o dată referire la cum a marcat-o episodul Makarova, la Australian Open. “Din nou, simt că mi-am regăsit felul meu de a lupta pentru fiecare minge, pentru fiecare meci. Pierdusem asta în timpul Australian Open. Cu Makarova nu am luptat, iar în mintea mea, să nu lupți e cel mai rău lucru. Atunci am zis că vreau să nu mai renunț niciodată la luptă. Așa că mă simt bine acum. Foarte încrezătoare“.

Românca a observat că nu doar românii din tribune o susțin, ci și alte naționalități. De altfel, reporterii i-au adus la cunoștință că au văzut steaguri ale Moldovei, respectiv ale Bulgariei printre susținătorii ei. “E foarte plăcut să vezi atâția oameni susținându-te. Le mulțumesc românilor de peste tot din lume pentru că vin să mă vadă. Dar am remarcat că și restul publicului ține cu mine și aș vrea să le mulțumesc, să le spun că apreciez că își fac timp să vină să mă vadă”.

***

Printre lacrimi, Flavia a scos-o pe Masha. Simona și Serena, singurele din Top 10 rămase în turneu

Ceva mai târziu după victoria Simonei, turneul a produs cea mai mare surpriză a sa: eliminarea Mariei Sharapova, favorita numărul 2 a competiției, încă din optimi. Surpriză raportat la așteptările puse în Maria, una dintre numele grele foarte solide în acest început de sezon. Din alte puncte de vedere, n-a fost tocmai o surpriză atât de mare. Unu la mână, a învins-o Flavia Pennetta, campioana en-titre la Indian Wells. Doi la mână, poate mai relevant, Pennetta a jucat mereu strâns cu Masha, câștigând două din cele patru meciuri directe, inclusiv pe ultimele două. Iar toate cele cinci au avut nevoie de decisiv.

Ca victoria să fie mai dulce, italianca a revenit după pierderea primului set și le-a câștigat convingător pe următoarele două: 3-6, 6-3, 6-2. Deși numai “dulce” n-a lăsat impresia că ar fi momentul pentru ea. În primul set, Flavia a plâns pe teren, în pauza dintre seturi a putut fi auzită plângând zgomotos și țipând pe tunelul de acces spre teren, iar la final a avut o reacție foarte reținută. La interviul de pe teren a vorbit de “multe emoții, dar fără legătură cu tenisul”, în vreme ce la conferință a spus că totul e ok în viața ei și că e fericită. În schimb, a dat vina pe greutatea așteptărilor pentru starea ei emoțională, spunând că resimte din plin presiunea rezultatelor, dar fără să reușească o explicație concretă. „Cred că s-au adunat multe, iar la un moment dat explodezi. Uneori, femeile au astfel de momente”.

Pe de altă parte, pe Twitter s-a vorbit despre o eventuală retragere din tenis în perioada imediat următoare, iar Flavia nu s-a omorât cu firea în a nega clar varianta. “Cu siguranță că va veni momentul în care va trebui să mă opresc. Nu știu când va fi, dar el se apropie. Și îl simți, tocmai pentru că e atât de aproape”.

Cert e că Flavia are șansa cel puțin a unui alt meci la Indian Wells. O va întâlni pe Sabine Lisicki, într-o parte de tablou incredibil de deschisă, în care absolut totul e posibil. În special după ieșirea Sharapovei, care n-a rezistat prea mult în turneu după victoria convingătoare cu Azarenka.

Nebunia de pe această parte a tabloului a fost completată de incredibilul maraton fizic dintre Bouchard și Tsurenko, care va intra, cu siguranță, pe lista meciurilor de ținut minte când se va trage linie peste acest an: un carusel incredibil de răsturnări de situație, puncte spectaculoase, nervi și accidentări de ambele părți. Drama s-a încheiat cu victoria ucrainencei, 6-7, 7-5, 6-4, cu revenire de la 0-3 și 1-4 în decisiv, cu patru mingi de break salvate la 4-4 în decisiv, cu revenire de la 4-5 în setul doi și, mai presus de orice, cu un test al nervilor greu de descris în cuvinte; o înfrângere cât se poate de dureroasă pentru Genie. Tsurenko o va întâlni în turul următor pe Jelena Jankovic, care a eliminat-o în trei seturi pe Belinda Bencic.

Eliminarea lui Bouchard mai înseamnă că Simona Halep și Serena Williams sunt singurele jucătoare de Top 10 ajunse în sferturile Indian Wells. 

Pe partea superioară a tabloului, Serena Williams a întors în favoarea ei meciul cu Sloane Stephens, a patra întâlnire din ceea ce presa americană considera la un moment dat duelul dintre trecutul și viitorul tenisului feminin american. În mod clar, deocamdată Serena reprezintă și prezentul: chiar și fără cel mai bun tenis al ei, Serena a câștigat relativ confortabil, 6-7, 6-2, 6-2. Meciul a fost foarte bun în primul lui set, iar Sloane, care a rezistat după ce a pierdut un avantaj de două breakuri și a salvat o minge de set, are destule motive de optimism după un Indian Wells neașteptat de bun, dar în trend cu semnele date de ea în ultima perioadă, potrivit cărora un reviriment e pe cale să se producă.

Serena o va întâlni în sferturi pe Timea Bacsinszky, un duel a două serii de victorii: Serena are 14 la rând, iar marea revelație din Elveția, 15 consecutive (perioadă în care a câștigat și două turnee). Sezonul făcut de Timea (ultima ei victimă, ucraineanca Svitolina, 4-6, 6-1, 6-1) pune și mai bine în context victoria Simonei Halep din finala de la Shenzhen, din prima săptămână a anului.

Sferturile de finală la feminin: Serena – Bacsinszky, Halep – Suarez Navarro, Tsurenko – Jankovic, Lisicki – Pennetta

Federer și Nadal mai fac un pas spre revedere

Turneul masculin își continuă netulburat evoluția aproape apatică, lipsit de povești spectaculoase sau de surprize mari. Ceea ce vine cu un avantaj, pentru că ne îndreptăm spre sferturi și semifinale garnisite. Marți, Federer și Nadal au câștigat în câte două seturi, dar nicinul dintre ei nu a impresionat, raportat la standardele sau la forma la care au venit în turneu. Nadal l-a învins pe Donald Young, într-un meci cu multe break-uri, iar Federer a repus lucrurile în ordine cu Seppi, revanșându-se pentru unica înfrângere suferită anul acesta, cea de la Australian Open. Rafa se va vedea cu Simon, în vreme ce Federer îl întâlnește pe Sock.

La 15-15 și 5-6 în decisiv, Grigor Dimitrov a servit două duble greșeli consecutive și a pierdut meciul cu Tommy Robredo, un alt pas înapoi pentru bulgarul care a mărturisit că se simte frustrat de ultimele sale rezultate, dar că ele se cauzează unor ajustări pe care încearcă să le facă în jocul său.

Azi, Djokovic îl revede pe Isner, într-un meci cu potențial de popcorn. Isner joacă mereu bine la Indian Wells, unde spune că este favorizat de condițiile de joc, în vreme ce Nole, deși fără set pierdut în cele două victorii de până acum, a avut ceva probleme la un picior.

Meciurile din optimi: Djokovic – Isner, Kokkinakis – Tomic, Murray – Mannarino, Lopez – Nishikori, Raonic – Robredo, Simon – Nadal, Rosol – Berdych, Sock – Federer.

 

Simona și Carla: episodul 9

Halep și Suarez Navarro au o istorie lungă, care a început în 2010, la Barcelona și a continuat un an mai târziu, la US Open. Iberica a câștigat ambele meciuri, apoi a adăugat un al treilea, tot în Catalunia, pe zgură, cu Simona strecurând, cu câteva săptămâni înainte, o victorie la Miami. De atunci, trendul însă s-a inversat destul de clar, ceea ce e important de notat atunci când ne uităm la acel 4-4 din dreptul meciurilor directe. Românca a câștigat iar pe hard la Tokyo, pe final de 2012, apoi cele două au jucat de trei ori în anul de “lansare” al Simonei, 2013. Întâi, la Roland Garros, unde Simona venea după semifinala reușită la Roma. În ciuda scorului, a fost un meci teribil de echilibrat, cu foarte multe faze spectaculoase; Simona a avut avantaj de un break în decisiv, dar a căzut fizic și n-a putut să-l ducă, pierzând momentumul de la Roma printr-o eliminare încă din primul tur la Paris. Și-a luat însă revanșa cu o victorie pe iarbă, la Hertogenbosch și o alta la New Haven, în ceea ce a rămas ultimul meci direct. 

„Am jucat de multe ori câte trei ore”, a râs Simona, într-un interviu pentru TennisTV. 

Suarez Navarro a stat foarte mult pe teren atât în acest turneu (a acuzat probleme fizice în victoria cu Heather Watson), cât și în sezon, cu un record de 10 meciuri întinse pe câte trei seturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi