Simona Halep trece de Cici Bellis într-o frumusețe de meci, dar se retrage apoi din turneu, după ce a resimțit dureri

Treizecizero | 16 februarie 2018

Simona ar fi trebuit să o întâlnească pe Garbine Muguruza în semifinale, dar retragerea Simonei îi asigură astfel direct un loc în finală Muguruzei. Românca va absenta acum de la turneul de săptămâna viitoare de la Dubai și anunță că va încerca să revină pe teren la Indian Wells. Caroline Wozniacki își păstrează locul 1 și de luni.

Simona Halep a învins-o pe Catherine Bellis în sferturile de finală de la Doha, 6-0, 6-4 și s-a calificat în semifinale pentru al treilea turneu din tot atâtea jucate în acest sezon. Însă n-o să poată încerca și a treia finală consecutivă; durerile la piciorul drept, cel afectat în timpul Australian Open, au reapărut, fiind vizibile la un moment dat pe finalul setului doi de azi, când grimasele Simonei au fost surprinse de cameră. La sesiunea de on-court coaching cu Andrei Pavel de la 5-4, Pavel a spus „Am văzut, am văzut…”

RMN-ul efectuat după meci a relevat „că am lichid și tendinită la al patrulea deget”, conform declarațiilor Simonei.

„Azi a fost mai rău decât în zilele precedente, și de aceea am luat această decizie. Nu e deloc ușor, dar am vorbit cu medicul mecu și mi-a zis că nu am avut suficient timp să mă recuperez. Am luat pauză doar câteva zile și aveam nevoie de mai multe. Așa că trebuie să am grijă și să mă gândesc întâi la sănătate”, a spus Simona.

„Cu siguranță că nu voi juca nimic până la Indian Wells. Voi decide înainte de acel turneu dacă voi putea juca. Deocamdată nu pot să spun mai multe. Voi vedea de la o zi la alta cum evoluează și dacă mă pot recupera până la Indian Wells”.

Simona ar fi trebuit să o întâlnească pe Garbine Muguruza în semifinale, după ce iberica a învins-o pe Caroline Garcia, în ceea ce ar fi fost a cincea lor confruntare. Românca va absenta astfel de la turneul de săptămâna viitoare de la Dubai.

E al treilea an consecutiv când Simona are diverse probleme de sănătate în această perioadă a sezonului; anul trecut a revenit după accidentarea la genunchi chiar la Indian Wells și a intrat într-un ritm decent abia de la Miami.

Simona pleacă de la Doha cu un bilanț de 14-1 în meciurile jucate în acest sezon, dar și fără să apuce să-și joace direct șansa la locul 1.

Caroline Wozniacki își păstrează prima poziție și de luni, după ce s-a calificat în semifinale, învingând-o pe Angelique Kerber, 7-6, 1-6, 6-3.

***

 

Nu am fi știut exact la ce să ne așteptăm de la întâlnirea cu o jucătoare atât de tânără și în mod evident foarte talentată precum Cici Bellis; dar ce-a fost pe teren s-a dovedit a fi o plăcere pentru orice fan al Simonei. A avut multe dintre elementele care fac sufletul unui suporter înflăcărat să tresalte. Spre exemplu, un prim set în care Simona a dansat, impunându-și cu autoritate prezența și făcând adesea meciul să pară o lecție. Cărui fan nu-i place să-și urmărească favorita lovind winnere de oriunde, cu o nonșalanță care te izbește. E ceva eliberator, în tenis, când îți vezi jucătorul preferat pedepsindu-l pe oponent cu lovituri direct câștigătoare curate, aspre, incontestabile. E un sentiment, probabil, comparabil cu satisfacția vinovată pe care ți-o dau notificările de la telefon: vrei, din nou și din nou, una nouă.

Apoi, după ce Simona s-a calmat din seria de șapte game-uri, meciul a avut și luptă. Luptă serioasă, strașnică, intensă. Dar era genul de tensiune plăcută și suportabilă pentru inimile de fani greu încercate în Australia. Plăcută, pentru că știam cu toții că, în realitate, Simona n-o să lase meciul să devină unul cu adevărat primejdios. Dar asta nu înseamnă că nu i-a fost (dintr-o dată) greu. Bellis s-a apărat fantastic, a jucat repede și a reușit câteva mingi excelente. De unde au fost posibile? Ei bine, când joci cu sentimentul că orice game pe care îl obții e o victorie în sine, așteptările sunt mai mici, iar asta te poate elibera. “Nu-i face viața ușoară”, i-a spus antrenorul americancei la un OCC, încheind așa: “Să o vedem cât o să poată juca în ritmul ăsta”.

Ritmul “ăsta” fusese draconic: Simona lipea winner după winner, în particular de pe forehand, câteva dintre ele parcă puse cu palma, la colțul terenului. Preventiv, Simo s-a asigurat că nu cedează un game, așa că s-a ambiționat să se agațe de fiecare game în setul întâi, parcă vrând să transmită un mesaj.

În setul al doilea, Bellis i-a răspuns româncei într-o manieră similară, agățându-se de fiecare punct și câștigându-și respectul fostului (viitorului?) lider mondial, care a creditat-o încă de la interviul de pe teren. Când a făcut rebreak pentru 1-1 cu o frumusețe de punct, Bellis a zâmbit larg, parcă nevenindu-i să creadă. Zâmbeau și suporterii din tribune, zâmbeam și noi acasă la calitatea schimburilor. Bellis a făcut repede 2-1, apoi la 3-2 a încercat să transforme zâmbetul în glumă bună, pe care s-o îngroașe. Ajutată și de câteva erori ușoare ale Simonei – privite retrospectiv, e mai ușor să le corelăm cu durerile pe care le-a resimțit atunci – Cici a avut șase oportunități de break și de 4-2.

Toate, într-un game fantastic, în care cele două s-au provocat reciproc să-și dea răspunsuri. Două dintre ele au fost salvate de Simona cu ași nonșalanți, scoși din joben de parcă era cel mai natural lucru din lume. După 12 minute și 30 de secunde de luptă dreaptă, Halep a ținut serviciul și a privit-o lung pe adversara ei, cu un mesaj clar: I see yours and I raise you mine. Imediat, Bellis a clipit, așa cum se întâmplă când adrenalina e repede înlocuită de dezamăgirea unor șanse neluate, iar Simona făcea break-ul pentru 4-3.

L-a dat înapoi, cu două erori neforțate, l-a mai luat o dată, cu prețul unor mici grimase după schimburile tot mai intense fizic și a unor priviri îngrijorate către gleznă și către boxă. Apoi a închis meciul, strângând din maxilar. L-a terminat cu 25 de lovituri câștigătoare, 59 la sută pe primul serviciu, cei 4 ași regulamentari și 6 din 19 pe mingile de break, într-o oră și 22 de minute.

O luptă sănătoasă, plăcut de privit, dar sub controlul Simonei. Chiar și cu dureri. Cu CiCi vor fi meciuri mai grele de atât cu altă ocazie, undeva într-un viitor unde unei Simona titrată îi va fi tot mai greu să facă față noilor amenințări (vom ajunge și în etapa aia naturală, veți vedea).

Deocamdată, Simona are ca prioritate să se facă bine, ca să se poată bate la locul 1 în segmentul de turnee mari din martie și în marele sezon de zgură ce o așteaptă și care va fi aici, în fața noastră, mai repede decât pare acum.

https://twitter.com/WTA/status/964531635365400576

https://twitter.com/WTA/status/964524174537515009

https://twitter.com/WTA/status/964521878533656576

https://twitter.com/WTA/status/964515789804994560

 

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

1. Albumul foto Simona de păstrat

Tirajul inițial al albumului foto lansat de 30-0, „Simona de păstrat”, a fost epuizat. Dar pentru că am primit deja multe cereri și mesaje de la voi, vă putem spune că am trimis deja la tipar un al doilea tiraj.

Vom putea primi, așadar, în continuare comenzi de la voi; atâta doar că va fi nevoie să așteptați un pic până când pachetul cu albumul va ajunge la voi. Estimarea de timp de la acest moment este de 10 zile.

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți comanzi un exemplar de aici. 

2. Noul tricou 30-0 Tee

Un tricou cu un design fresh, cu semnificație, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

Ia-l de aici, pe negru, pe gri sau pe alb.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle | Stickere

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi