Simona Halep: „Se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată”

Treizecizero | 9 februarie 2024

Audierile apelului depus de Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția s-au încheiat vineri după-amiază, după trei zile.

Audierile apelului depus de Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția s-au încheiat vineri după-amiază, după trei zile. La finalul lor, jucătoarea română a declarat că își păstrează încrederea că își păstrează încrederea în proces.

Vreau să spun că încrederea mea este intactă cu privire la adevăr. Se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată. Îmi doresc și aștept cu nerăbdare să mă întorc pe teren pentru că acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. O să vorbim când o să am posibilitatea și când o să pot să declar mai multe”, a declarat Halep, potrivit Euronews.

Într-un comunicat de presă al TAS se arată: „Părțile implicate au fost informate că completul CAS responsabil cu această chestiune va începe acum procesul de deliberare și va elabora hotărârea arbitrală. Această hotărâre va include atât decizia finală, cât și motivele care stau la baza acesteia. Până în prezent, nu a fost stabilită o dată specifică pentru notificarea deciziei finale, iar părțile vor fi informate ulterior cu privire la acest aspect”.

Potrivit sursei citate, antrenorul francez Patrick Mouratoglou, care a depus mărturie în ziua a doua de audieri, și-ar fi asumat răspunderea alături de echipa sa pentru înlocuirea suplimentelor administrate Simonei Halep cu cele pe bază de colagen. Jucătoarea a luat timp de cinci zile noile substanțe, comandate de fizioterapeuta Candice Gohier și verificate împreună cu Mouratoglou. Una dintre dozele din pachetul comandat a fost contaminată.

Audierile de miercuri și joi au durat cumulat 19 ore, incluzând atât martori prezenți la fața locului, cât și prin videoconferință.

Decizia panelului TAS este finală; ea mai poate fi contestată ulterior, în termen de 30 de zile, la Tribunalul Federal Elvețian, însă bazele unei contestații țin doar de vicii de procedură, motiv pentru care șansele ca un astfel de apel să se mai întâmple sunt extrem de reduse.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi