Simona Halep se scoate dintr-o situație grea, obține o victorie sănătoasă cu Katerina Siniakova la Bad Homburg

Radu Marina | 21 iunie 2022

Pentru cum a început acest meci și pentru cum a reușit să se stabilizeze, într-un moment în care totul era împotriva ei, victoria de azi e mai mult decât îmbucurătoare pentru Simona.

Revenită pe teren foarte repede după turneul săptămânii trecute, încheiat pentru ea duminică, Simona Halep a avut nevoie de ceva timp pentru a-și găsi ritmul în meciul din primul tur de la Bad Homburg, cu Katerina Siniakova. Apoi a avut și răspunsurile la final, când meciul a redevenit complicat: 4-6, 6-3, 6-4, pentru a treia victorie la rând în fața cehoaicei.

După meciul solicitant cu Hadad Maia de la Birmingham din urmă cu câteva zile, Simona începe săptămâna de la Bad Homburg cu o victorie de care avea nevoie. Iar dacă adăugăm la asta felul în care a obținut-o, revenind dintr-o situație complicată și întorcând un meci care aproape părea pierdut, succesul devine cu atât mai valoros; avea nevoie de o victorie muncită, după un meci greu, pe care să-l scoată cu bine la capăt. 

Contra Ekaterinei Siniakova, nivelul Simonei a fost teribil de fluctuant multă vreme și a părut că face eforturi mari să intre în partidă, să apuce de undeva meciul. 

La un moment dat, jocul Simonei a părut complet necalibrat, de aici și senzația de derută din primele 13 game-uri: servicii bine plasate urmate de duble greșeli, lovituri accelerate urmate de o defensivă pe care de multe ori o utilizează pe zgură, tendința de a construi mai mult, urmată de o grabă de a ataca rapid, fără să stea prea mult pe gânduri. A activat-o, în schimb, scorul, care a fost complet în defavoarea ei, dar și frustrarea acelor erori ușoare pe care le-a comis o vreme. 

Condusă cu 4-6, 0-3, Simona a început să lovească. Și a lovit bine, intens, cu furie și căutând să-și canalizeze nervii (proveniți de la un debut de meci deloc grozav) în direcția corectă: dând drumul la braț, căutând lovitura câștigătoare și fiind foarte agresivă prin poziționarea în teren. Rezultatul? De la 0-3, Simona a câștigat următoarele nouă game-uri la rând – e drept și pe fondul unei scăderi de nivel a adversarei, care n-a mai putut menține siguranța în execuții din primul set. 

Până să scadă nivelul Siniakova – și apoi să se accidenteze, primind îngrijiri medicale la finalul setului doi –  e de subliniat momentul de cotitură de la 0-3 din setul doi, când Simona s-a năpustit peste adversară cu lovituri iuți, luate din urcare, a returnat direct câștigător, a schimbat direcțiile foarte rapid și n-a mai lăsat nimic la întâmplare. Din acel punct încolo s-a cățărat în meci, tipic ei, muncind pentru fiecare punct și dând senzația că e în control și nu mai poate scăpa victoria din mâini. 

Ceea ce s-a întâmplat în decisiv, cu Siniakova suferind fizic și cu o Simona aproape fără fisuri, a fost previzibil până la mijlocul setului, Simona dominând clar multă vreme și arătândsiguranță în tot ce a făcut pe teren – adică un contrast imens față de începutul partidei. Au fost însă și mici sincope, Simona pierzând avantajul de un break și trezindu-se aproape egalată de la 4-1 și având emoții la 4-5, când Siniakova a avut șansa să egaleze. 

În final, așa cum a făcut tot meciul, s-a luptat, a găsit o cale și a fugit cu victoria. O victorie chinuită pe alocuri, fără să joace extraordinar, dar meritată. Pentru cum a început acest meci și pentru cum a reușit să se stabilizeze, într-un moment în care totul era împotriva ei, victoria de azi e mai mult decât îmbucurătoare pentru Simona. Astfel de rezultate tind să aibă, uneori, efecte mai mari decât ai crede la prima vedere.

E o victorie muncită, care face bine la încredere, mai ales în perspectiva turneului de la Wimbledon, care va începe în câteva zile. 

Următoarea adversara a Simonei la Bad Homburg va fi Tamara Zidansek, cu care nu s-a mai întâlnit niciodată până acum. 

„Azi nu mi-am pierdut concentrarea”

„A fost un meci foarte dificil. Ea a jucat foarte bine, eu m-am chinuit la început. Dar am luptat până la capăt, a fost foarte dificil. Fiecare meci e important acum, de aceea mă bucur că am putut câștiga”, a spus Simona, la interviul de pe teren.

„Nu am renunțat, am crezut până la capăt că pot câștiga, poate de aceea am putut reveni”, a adăugat ea, cu referire la situația din setul al doilea.

„Azi nu mi-am pierdut concentrarea (la MTO-ul ei) și mi-a prins bine că am avut un pic de respiro”, a comentat ea pauza luată de Siniakova, adăugând că „în ultima vreme se întâmplă tot timpul” astfel de pauze medicale.

„Anul trecut n-am putut juca aici, am venit, dar n-am putut intra pe teren; dar îmi place mult locul, de aceea mi-am dorit să revin. E bine că am câștigat meciul și mai am o șansă să joc aici”, a conchis Simo.

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi