Simona Halep se retrage din meciul cu Anna Kalinskaya, se oprește în optimi la Washington

Treizecizero | 3 august 2022

Următoarea ei apariție pe teren este programată pentru turneul de la Toronto.

Simona Halep s-a retras în setul al doilea al meciului cu rusoaica Anna Kalinskaya, la scorul de 7-5, 2-0 pentru oponenta ei, într-un duel contând pentru optimile de finală ale turneului de la Washington.

Simona a recuperat în primul set un dezavantaj de patru game-uri și a avut șansa desprinderii la 5-5, dar și-a pierdut serviciul de la 40-0, pierzând apoi alte trei game-uri la rând înainte de a se opri.

Românca n-a fost în elementul ei pe mai toată durata meciului, nici ca joc, nici ca stare fizică, în condițiile grele de căldură și umiditate de la Washington, cu care a avut probleme și la precedenta ei apariție la acest turneu, în urmă cu cinci ani.

Că va fi o zi grea s-a văzut încă din start, când mai tot ce putea merge prost, a mers prost. Simona a deschis cu 40-0 pe propriul serviciu, dar și l-a pierdut. Apoi, în game-ul imediat următor, a avut două șanse de break, dar a cedat următoarele patru puncte, pierzându-și încă o dată serviciul după aceea.

Serviciul a fost, încă o dată, mai mult decât problematic. La fel ca în primul tur, cel cu Cristina Bucsa, Simona a pus sub 50 la sută prima servă în teren (47 azi), cu cinci duble greșeli. A câștigat, ce-i drept, 70 la sută din punctele jucate cu primul (14 din 20), dar a suferit mult pe al doilea: 35 la sută (doar 8 puncte câștigate din 23).

Pe lângă serviciu, forehandul Simonei a avut și el o zi proastă; o mulțime de erori neforțate au venit de pe partea asta, fie mingi prea lungi, fie în fileu. Nici Kalinskaya n-a ajutat-o; rusoaica e o jucătoare predispusă la a face erori în serie, iar asta, printre altele, fragmentează jocul și nu-i dă ritm Simonei. Ce-i drept, shot selection-ul Annei a fost slab în multe ocazii, așa că, și la 4-0, setul era departe de a fi pierdut.

Și, într-adevăr, Simona a început să se cațere înapoi în meci, găsind liniile în unele ocazii și sprijinindu-se pe defensivă și pe rever. Românca a câștigat câteva puncte lungi și a început să consolideze, dar efortul depus în căldură s-a resimțit. De altfel, ambele jucătoare au fost vizitate de fizio în primul set – Kalinskaya pentru piciorul drept, Simona, pentru căldură.

După ce a egalat pentru 5-5, Simona a părut, pentru moment, gata de a prelua controlul. Dar încă un game pierdut de la 40-0 pe propriul serviciu, după un voleu trimis direct la rusoaică, a costat-o. Primind o nouă șansă, Kalinskaya a lovit mai puternic și a mai tăiat din erori, strecurându-se cu primul set: 7-5.

Simona a căutat să scurteze punctele, dar asta a dus la alte erori, iar setul al doilea a început la fel ca primul, iar retragerea, care părea iminentă, a venit la 2-0 pentru rusoaică.

Simona a mai suferit din cauza unor astfel de condiții și în alte ocazii chiar mai importante, cel mai recent anul acesta, la Australian Open, în înfrângerea cu Alize Cornet.

Următoarea ei apariție pe teren este programată pentru turneul de la Toronto.

Și favorita principală a turneului de la Washington, Jessica Pegula, a fost eliminată în optimi, învinsă de Daria Saville în două seturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi