Simona Halep se dezlănțuie cu Paula Badosa, reușește o victorie entuziasmantă la Madrid

Radu Marina | 30 aprilie 2022

Simona Halep a învins-o pe Paula Badosa cu 6-3, 6-1, într-o victorie-mesaj care a reamintit de versiunea dominantă pe zgură a Simonei și care confirmă că dubla campioană de Grand Slam s-a întors cu adevărat.

Simona Halep a învins-o pe Paula Badosa cu 6-3, 6-1, într-o victorie-mesaj care a reamintit de versiunea dominantă pe zgură a Simonei și care confirmă că dubla campioană de Grand Slam s-a întors cu adevărat.

„Tu crezi că eu aș fi favorita?”. Întrebarea retorică și amuzată a Paulei Badosa de la conferința de presă de dinaintea meciului cu Simona s-a dovedit mai mult decât întemeiată. În cel mai bun meci pe zgură de la Roma 2020 încoace, Simona Halep a demontat-o pe Badosa, cedând doar patru game-uri în prima întâlnire din carieră cu jucătoarea iberică.

*

Simona Halep câștigă în mod categoric confruntarea cu Paula Badosa, numărul 2 mondial WTA, după o evoluție ca în vremurile bune, în care a dominat cu autoritate de la primul punct și până la ultimul al meciului.

Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase victorii ale Simonei de la revenirea în circuit și a doua vs. Top 10 în acest sezon, după cea obținută cu Ons Jabeur la Dubai; un meci în care Simona a arătat pe alocuri intimidant, excelent fizic și fără vreo fisură în joc. 

Victoria cu Badosa, jucătoare cu o evoluție remarcabilă în ultimul an jumătate, în care a urcat din afara primelor 50 până pe locul 2, este prima pe care Simona o obține în fața unui loc 2 mondial din 2016 încoace, când o învingea pe Angelique Kerber în semifinalele turneului de la Rogers Cup. 

Până în acest moment, turneul de la Madrid ne-a arătat o Simona motivată, extraordinar de concentrată și capabilă să acceseze cel mai bun nivel de joc al ei fără prea mult timp petrecut pe teren. E încă prematur de tras concluzii, dar, în acest moment, zona în care Simona se află este mai mult decât încurajatoare. Ea joacă cu poftă, loviturile se leagă, simte jocul și nimic din ceea cea arată pe teren nu e întâmplător. 

Cu Badosa, Simona fost încă de la primele mingi de netrecut; și în defensivă, și în atac, și, mai ales, în trecerile apărare-atac. Tocmai această siguranță la toate capitolele a debusolat-o pe Badosa atât de mult încât de multe ori a dat senzația că nu știe cum trebuie să mai joace pentru a câștiga puncte și pentru a lega punctele. 

Meciul a fost unul fără istoric. Singurul moment cu dubii pentru Simona a fost revenirea Paulei de la 0-2 la 3-2 în primul set. Acela a fost, de altfel, singurul pasaj în care Badosa, semifinalistă anul trecut la Madrid, avea să aibă momentul ei și ne-a făcut să credem că ne așteaptă un meci de care pe care. Dar din acel moment, Simona a mai cedat un singur game până la final. 

A fost o evoluție splendidă, excepțională pe alocuri, curată și bazată pe aceleași principii precum am văzut și în primul ei meci la Madrid. Simona a fost foarte agresivă, foarte atentă să-și ia șansele atunci când ele apar, având constant intenții agresive și căutând să nu aștepte mai mult decât e cazul.

Un exemplu elocvent în acest sens e numărul mare de lovituri direct câștigătoare, ea terminând meciul cu 21 de lovituri direct câștigătoare (față de 15 ale adversarei) – adică enorm pentru un meci care a durat puțin peste o oră, în fața unei jucătoare care își bazează, în esență, tenisul pe agresivitate și pe lovituri agresive. 

În mod repetat, Simona a ținut-o pe Badosa în corzi tocmai prin faptul că nu i-a permis să preia atât de des pe cât și-ar fi dorit controlul și nu i-a oferit ocazia de a fi agresivă. Ba mai mult, chiar și când Badosa a fost în controlul unui raliuri, Simona a menținut impecabil ritmul, a răspuns cu forță la forță și a absorbit ireproșabil puterea adversarei. 

În fața acestui tenis rotund, agresiv și cu atât de multe nuanțe (vezi unghiurile scurte pe care le-a tot generat, vezi acele schimbări de direcții de la forehand cross la rever în lung de linie), Badosa n-a rezistat. Iar accidentarea pe care a acuzat-o la 3-0 în setul doi și pentru care a primit ingrijri medicale a fost exact ce nu avea nevoie.

Mai ales în fața unei Simona care azi a arătat ca în acele vremuri bune în care tenisul ei s-a dovedit pur și simplu prea mult. Chiar și pentru o jucătoare ca Badosa, care se află în cea mai bună perioadă a carierei și vine după un sezon în care a câștigat primul titlu WTA, primul WTA 1000, s-a calificat la WTA Finals și a urcat acum până pe locul 2. 

Următoarea adversară a Simonei se va alege dintre Coco Gauff sau Yulia Putintseva. Cu Gauff, Simona a jucat de două ori (Wimbledon 2019, Indian Wells 2020), câștigând de fiecare dată în două seturi. Iar pe Putintseva a învins-o, de asemenea, de două ori, fără a pierde set la Australian Open și Roma 2020. 


https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1520470034312798210?s=20&t=jiux2wfvB6uWjgjtVel7LA
https://twitter.com/WTA/status/1520461972352819202?s=20&t=jiux2wfvB6uWjgjtVel7LA
https://twitter.com/MutuaMadridOpen/status/1520459574050013185?s=20&t=gbNJVV5RMpu-hLYjO5Fb8g

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi