Simona Halep s-a retras din turneul de la Sydney

Treizecizero | 13 ianuarie 2015

Românca, numărul 3 mondial, are aproape șase zile la dispoziție de recuperare pentru Australian Open.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Sydney, înaintea partidei cu Karolina Pliskova, din turul al doilea al competiției australiene, din cauza unei gastroenterite. 

Simona a fost înlocuită pe tablou de o jucătoare din calificări, Nicole Gibbs, care a pierdut, 0-6, 0-6 cu Pliskova.

Simona s-a plâns încă de la Shenzhen că nu s-a simțit bine înaintea finalei cu Timea Bacsinszky, pe care a câștigat-o cu 6-2, 6-2. „Mi-a fost un pic rău azi, înainte de meci, dar mi-am zis că n-am nimic de pierdut și că trebuie să încerc”, a spus atunci Halep.  

Simona va merge acum la Melbourne, unde este cap de serie numărul 3 la primul turneu de Grand Slam al anului. Tragerea la sorți a Australian Open va avea loc vineri.

„Am așteptat până azi să văd dacă sunt într-o condiție bună să joc, însă nu mă simt suficient de bine încât să joc. E greu să joci un turneu într-o astfel de stare, așa că, din păcate, am decis să mă retrag, pentru că e cel mai bine așa. Sper ca în câteva zile, două-trei zile, să fiu în regulă. Momentan, mă gândesc la recuperare, mă voi gândi la meciurile de la AO la momentul respectiv. Am venit aici să joc tot turneul și nu e bine că a trebuit să renunț, dar trebuie să am grijă de mine și apoi să mă gândesc la tenis”, a spus Simona.

„Înțelegem că astfel de lucruri se întâmplă, îi dorim Simonei recuperare ușoară pentru Australian Open și o așteptăm înapoi la anul”, a spus Alistair MacDonald, directorul turneului, cel care a luat parte, alături de Simona, la conferința de presă la care s-a anunțat retragerea din turneu a româncei.

Caroline Wozniacki, favorita 4 a turneului, se retrăsese în meciul din turul 1 cu Zahlavova Strycova, din cauza unor dureri la încheietură.

După Simona și Caro, favoritele au continuat să părăsească turneul. Agnieszka Radwanska a pierdut în trei seturi cu Garbine Muguruza, 3-6, 7-6, 6-2, un meci la finalul căruia Garbine a avut o declarație asemănătoare cu cea dată de Simona după prima victorie asupra Agăi, în mai 2013. „Să câștig acest meci înseamnă că mi-am îmbunătățit mult jocul. Când joc împotriva ei trebuie să fiu foarte concentrată și să-mi fac jocul, pentru că ea mă obligă să joc mereu o altă lovitură și, în plus, folosește multe scurte. Sunt foarte fericită că am putut s-o înving”.

La rândul ei, favorita 7, Dominika Cibulkova a fost eliminată de australianca Jarmila Gajdosova, dar Angelique Kerber a evitat o surpriză similară, câștigând un thriller terminat dimineața târziu cu Daria Gavrilova: 6-7 (6), 7-6 (2), 6-3. 

Campioana en-titre, Tsvetana Pironkova, a ajuns la a 13-a victorie consecutivă în turneul de la Sydney, după ce Madison Keys s-a retras cu probleme la umăr.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi