Simona Halep s-a retras din turneul de la Miami, afectată de problemele la umăr

Treizecizero | 27 martie 2021

Simona Halep a anunțat că se retrage din turneul WTA 1000 de la Miami, din cauza problemelor la umăr pe care a început să le resimtă după primele antrenamente în Florida.

Simona Halep a anunțat că se retrage din turneul WTA 1000 de la Miami, din cauza problemelor la umăr apărute în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic de la AO și pe care a început să le simtă din nou după primele antrenamente în Florida.

„Îmi pare tare rău că trebuie să mă retrag din turneele de simplu și dublu de la Miami Open, dar accidentarea nu-mi permite să joc așa cum mi-aș fi dorit. Sunt tristă că nu pot continua, am venit aici ca să dau tot ce am mai bun și să joc multe meciuri, dar din păcate nu pot face asta. Sper ca anul viitor mă voi putea întoarce la Miami sănătoasă și în condiție bună.

Vreau să le mulțumesc din plin organizatorilor Miami Open și WTA pentru toate eforturile făcute pentru organizarea acestui eveniment și pentru că ne-au făcut să ne simțim în siguranță”, a spus dubla campioană de Grand Slam.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1375821505372827648?s=20

E o situație nefericită pentru Simona, care era în căutare și în nevoie de meciuri în picioare și de ritm competițional, după un start de sezon în care a jucat destul de puțin, fiind nevoită să sară de asemenea peste Doha și Dubai din cauza problemelor la spate.

După victoria cu revenire din turul al doilea, în care a eliminat-o pe Caroline Garcia întorcând de la set și minge de dublu break, Simona a vorbit despre problemele care au obligat-o să ceară un medical time-out în timpul meciului cu Caroline și i-au afectat serviciul.

„Când am ajuns aici, nu am simțit vreo durere, totul a fost foarte bine. Dar după ce am jucat niște seturi de antrenament cu alte jucătoare, am început să mă resimt, iar azi durerea a devenit mai puternică. Simt doar atunci când servesc, așa că o să încerc să mă recuperez cât mai bine, ca să servesc mai bine, pentru că azi am servit foarte încet. Voi vedea cum o să răspundă corpul zilele următoare”.

Ca să se testeze, Simona a intrat și în meciul de dublu, alături de Angelique Kerber – neobișnuita pereche a reușit o victorie excelentă contra favoritelor 1, Mertens/Sabalenka. Simona a servit pe alocuri foarte încet și în acest meci și și-a dat timp încă o noapte, să vadă cum se simte în dimineața meciului următor. Concluzia a fost că nu poate continua în condiții optime turneul.

Numărul 3 mondial, care are în palmares două semifinale la Miami Open, ar fi trebuit să o întâlnească azi pe Anastasija Sevastova în turul al treilea; letona avansează astfel în turul următor fără să intre pe teren.

Continuă astfel o lungă perioadă destul de fragmentată, în care Simona n-a avut posibilitatea, din cauza unor factori externi, să capete ritmul competițional normal. După startul grozav al sezonului 2020, la rându-i, venit după o accidentare care a afectat-o în ultima parte a lui 2019, Simona a fost oprită de pandemie. O lungă perioadă de inactivitate, cea mai lungă din cariera ei, a fost urmată de trei turnee în toamnă, câștigând două dintre ele, dar fiind oprită devreme la Paris. După asta a urmat o altă pauză mai mare decât în mod obișnuit, dată de structura calendarului, cu revenirea în circuit în februarie, și cu un start de sezon 2021 care se dovedește de asemenea fragmentat.

Pentru Simona, următoarea apariție din circuit e preconizată să fie turneul de la Stuttgart (19-25 aprilie). Bilanțul ei din acest sezon este 7-2.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

I have some fantastic followers on WTA Romania. Thanks to one of my followers on IG, Ali, I think I now have @treizecizero full Simona book collection. I already had 2, but she was nice enough to send me the Wimbledon one. I am so thankful for such kind people.

2