Simona Halep reglează conturile și cu Ekaterina Alexandrova, revine în semifinalele de la Stuttgart

Treizecizero | 23 aprilie 2021

După două victorii clare, Simona ajunge în semifinalele de la Stuttgart pentru a treia oară în carieră.

Simona Halep a învins-o pe Ekaterina Alexandrova în sferturile de la Stuttgart, 6-1, 6-4, primul ei succes contra rusoaicei după două înfrângeri consecutive. A fost o altă evoluție convingătoare a dublei campioane de Grand Slam, care și-a început sezonul de zgură în forță. Iar nivelul din aceste meciuri este unul cât se poate de încurajator pentru perioada care urmează – de departe cea mai importantă a sezonului pentru Simona.

Când Simona a spus, înainte de startul turneului, că își dorește mult acest titlu pentru a-și completa colecția de trofee de zgură („le vreau pe toate!”), a fost un prim semnal despre ce fel de versiune a ei vom vedea în această săptămână.

Faptul că în cale i-au ieșit întâi Vondrousova, apoi Alexandrova n-a făcut decât să o facă să-și dorească și mai mult. Un fel de motivație la pătrat. Ambele jucătoare o conduceau în h2h – un total de patru înfrângeri anterioare la cele două, mai toate în condiții în care Simona n-a putut fi la 100 la 100. Cum o știm, Simona nu lasă astfel de situații nepedepsite.

Adăugăm la asta și faptul că startul ei în turneu a fost lăsat pentru joi. Așa că Simona a ajuns la ora startului cu o foame de meciuri și de victorii care s-a prefăcut în două evoluții mai mult decât dominante.

Lăsând la o parte cele câteva ezitări de pe finalul setului doi cu Alexandrova, care au făcut durata meciului una respectabilă pentru rusoaică, am avut parte de patru seturi grozave. Asemănările nu s-au limitat doar la h2h, au continuat și în ce privește dinamica celor două meciuri. De fiecare dată, românca a pornit tare și a continuat într-un ritm nesustenabil pentru adversara ei, fără căderi, fără cadouri esențiale, cu o agresivitate controlată și folosind tot terenul cu inspirație.

Susținută și azi de un serviciu în continuare solid – muzică pentru urechile fanilor ei, după toate problemele recente cu umărul – Simona a dictat de pe baseline și a încheiat meciul cu 14 lovituri direct câștigătoare și 15 erori, majoritatea strecurate în acele două game-uri mai ezitante din setul al doilea, atunci când și rusoaica și-a ridicat nivelul.

Meciul cu Alexandrova se putea termina și el cu un scor drastic – Simona a condus cu 6-1, 4-2 -, dacă Ekaterina nu ar fi reușit să provoace, în cele din urmă, ceva daune cu loviturile ei năpraznice, care merg foarte bine în sală. Egalată la 4-4 după un rar game mai slab, Simona s-a concentrat excelent în game-ul imediat următor, reiterându-și superioritatea cu un break luat într-o manieră care ne-a spus că și-ar fi putut lua un alt avantaj ori de câte ori ar fi avut nevoie. Mai apoi, în game-ul următor în care a servit pentru meci, Simona a avut iar ceva emoții, dar a câștigat punctele care contau, închizând meciul după ce salvase patru mingi de break.

„Știam că o să lovească tare și plat, așa că îmi propusesem să o fac să alerge un pic mai mult decât în precedentele noastre meciuri. Mi-am învățat lecția de atunci. După ce câștigi primul set ușor, e mereu greu să rămâi concentrat, iar primele game-uri din setul următor sunt importante. Mi-am propus să fiu cât de agresivă pot în acele game-uri și să iau un avantaj.

Mă simt tot mai puternică mental de la un meci la altul, iar faptul că am învins aceste două jucătoare care mă bătuseră anterior e un plus mare pentru mentalul meu.

Sunt foarte mulțumită cu serviciul meu, cred că el e cheia”, a spus Simona.

După două victorii clare, Simona ajunge în semifinalele de la Stuttgart pentru a treia oară în carieră. O așteaptă acolo pe Aryna Sabalenka, pe care o conduce cu 3-1, fără întâlniri pe zgură.

Raluca Olaru e de asemenea în semifinale

Cealaltă semifinală de la Stuttgart le aduce față în față pe Ashleigh Barty și Elina Svitolina. Barty a revenit de la două puncte de înfrângere în cinci ocazii contra Karolinei Pliskova (2-6, 6-1, 7-5), pentru a opta ei victorie la rând la o jucătoare de top 10. Svitolina a salvat două mingi de meci și a câștigat 11 din ultimele 13 game-uri, pentru a treia ei victorie consecutivă cu Petra Kvitova, 6-7, 7-5, 6-2.

Continuă și momentul foarte bun al Ralucăi Olaru. Raluca Olaru și Nadiya Kichenok sunt în semifinale la Stuttgart, după 6-3, 6-3 cu Barthel/Friedsam. Le vor întâlni pe Mattek-Sands/Krawczyk, favoritele 1.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi