Simona Halep reglează conturile și cu Ekaterina Alexandrova, revine în semifinalele de la Stuttgart

Treizecizero | 23 aprilie 2021

După două victorii clare, Simona ajunge în semifinalele de la Stuttgart pentru a treia oară în carieră.

Simona Halep a învins-o pe Ekaterina Alexandrova în sferturile de la Stuttgart, 6-1, 6-4, primul ei succes contra rusoaicei după două înfrângeri consecutive. A fost o altă evoluție convingătoare a dublei campioane de Grand Slam, care și-a început sezonul de zgură în forță. Iar nivelul din aceste meciuri este unul cât se poate de încurajator pentru perioada care urmează – de departe cea mai importantă a sezonului pentru Simona.

Când Simona a spus, înainte de startul turneului, că își dorește mult acest titlu pentru a-și completa colecția de trofee de zgură („le vreau pe toate!”), a fost un prim semnal despre ce fel de versiune a ei vom vedea în această săptămână.

Faptul că în cale i-au ieșit întâi Vondrousova, apoi Alexandrova n-a făcut decât să o facă să-și dorească și mai mult. Un fel de motivație la pătrat. Ambele jucătoare o conduceau în h2h – un total de patru înfrângeri anterioare la cele două, mai toate în condiții în care Simona n-a putut fi la 100 la 100. Cum o știm, Simona nu lasă astfel de situații nepedepsite.

Adăugăm la asta și faptul că startul ei în turneu a fost lăsat pentru joi. Așa că Simona a ajuns la ora startului cu o foame de meciuri și de victorii care s-a prefăcut în două evoluții mai mult decât dominante.

Lăsând la o parte cele câteva ezitări de pe finalul setului doi cu Alexandrova, care au făcut durata meciului una respectabilă pentru rusoaică, am avut parte de patru seturi grozave. Asemănările nu s-au limitat doar la h2h, au continuat și în ce privește dinamica celor două meciuri. De fiecare dată, românca a pornit tare și a continuat într-un ritm nesustenabil pentru adversara ei, fără căderi, fără cadouri esențiale, cu o agresivitate controlată și folosind tot terenul cu inspirație.

Susținută și azi de un serviciu în continuare solid – muzică pentru urechile fanilor ei, după toate problemele recente cu umărul – Simona a dictat de pe baseline și a încheiat meciul cu 14 lovituri direct câștigătoare și 15 erori, majoritatea strecurate în acele două game-uri mai ezitante din setul al doilea, atunci când și rusoaica și-a ridicat nivelul.

Meciul cu Alexandrova se putea termina și el cu un scor drastic – Simona a condus cu 6-1, 4-2 -, dacă Ekaterina nu ar fi reușit să provoace, în cele din urmă, ceva daune cu loviturile ei năpraznice, care merg foarte bine în sală. Egalată la 4-4 după un rar game mai slab, Simona s-a concentrat excelent în game-ul imediat următor, reiterându-și superioritatea cu un break luat într-o manieră care ne-a spus că și-ar fi putut lua un alt avantaj ori de câte ori ar fi avut nevoie. Mai apoi, în game-ul următor în care a servit pentru meci, Simona a avut iar ceva emoții, dar a câștigat punctele care contau, închizând meciul după ce salvase patru mingi de break.

„Știam că o să lovească tare și plat, așa că îmi propusesem să o fac să alerge un pic mai mult decât în precedentele noastre meciuri. Mi-am învățat lecția de atunci. După ce câștigi primul set ușor, e mereu greu să rămâi concentrat, iar primele game-uri din setul următor sunt importante. Mi-am propus să fiu cât de agresivă pot în acele game-uri și să iau un avantaj.

Mă simt tot mai puternică mental de la un meci la altul, iar faptul că am învins aceste două jucătoare care mă bătuseră anterior e un plus mare pentru mentalul meu.

Sunt foarte mulțumită cu serviciul meu, cred că el e cheia”, a spus Simona.

După două victorii clare, Simona ajunge în semifinalele de la Stuttgart pentru a treia oară în carieră. O așteaptă acolo pe Aryna Sabalenka, pe care o conduce cu 3-1, fără întâlniri pe zgură.

Raluca Olaru e de asemenea în semifinale

Cealaltă semifinală de la Stuttgart le aduce față în față pe Ashleigh Barty și Elina Svitolina. Barty a revenit de la două puncte de înfrângere în cinci ocazii contra Karolinei Pliskova (2-6, 6-1, 7-5), pentru a opta ei victorie la rând la o jucătoare de top 10. Svitolina a salvat două mingi de meci și a câștigat 11 din ultimele 13 game-uri, pentru a treia ei victorie consecutivă cu Petra Kvitova, 6-7, 7-5, 6-2.

Continuă și momentul foarte bun al Ralucăi Olaru. Raluca Olaru și Nadiya Kichenok sunt în semifinale la Stuttgart, după 6-3, 6-3 cu Barthel/Friedsam. Le vor întâlni pe Mattek-Sands/Krawczyk, favoritele 1.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi

Cu toate absențele lui de marcă, tenisul are două dintre cele mai mari staruri dintre sportivii prezenți la Tokyo 2020 și propune două dintre cele mai captivante subiecte ale Jocurilor.

https://t.co/s7G377SBc5