Simona Halep ratează și Jocurile Olimpice de la Tokyo, își vede amânat visul olimpic

Treizecizero | 28 iunie 2021

„Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România. Dar, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă mai are nevoie de timp, și de aceea am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea ratării Roland-Garros și Wimbledon, faptul că trebuie să ratez și turneul olimpic e incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să revin mai puternică.”

Într-o serie parcă interminabilă de vești proaste, Simona Halep a trebuit să se retragă și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anunț pe care l-a făcut în această seară.

Simona s-a retras în ziua tragerii la sorți din turneul de la Wimbledon, unde urma să-și apere titlul, asta după ce a trebuit să renunțe și la prezența la Roland-Garros. Toate astea, în urma accidentării nefericite din meciul de la Roma cu Angelique Kerber.

Simona ratează astfel prezența la competițiile cele mai importante pentru ea din acest an: RG, primul Slam pe care l-a câștigat și turneul unde s-a consacrat și unde se simte cel mai în largul ei, Wimbledon, al doilea titlu de Grand Slam, și turneul olimpic de tenis. Fostul lider mondial a spus în mai multe rânduri de la începutul anului trecut că își dorește foarte mult o medalie olimpică, indiferent de culoare sau de probă.

Acum însă, visul ei trebuie să mai aștepte, amânat de două ori, întâi de pauza provocată de pandemie, și acum de accidentare.

„Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România. Dar, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă mai are nevoie de timp, și de aceea am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară.

După dezamăgirea ratării Roland-Garros și Wimbledon, faptul că trebuie să ratez și turneul olimpic e incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să revin mai puternică.

Voi urmări și voi susține atleții români de acasă”, a scris Simona pe Twitter.

Simona ar fi urmat, cel mai probabil, să poarte drapelul României la ceremonia de deschidere.

Este al doilea turneu olimpic consecutiv la care Simona nu poate evolua, după ce s-a retras înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio.

Ea a participat la ediția din 2012, de la Londra, ediție disputată pe iarba de la Wimbledon când a pierdut în primul tur în probele de simplu (vs Yaroslava Shvedova) și de dublu (alături de Sorana Cîrstea, învinse de Serena și Venus Williams). Dar asta s-a întâmplat cu un an înainte de saltul ei valoric început în vara lui 2013 și continuat cu intrarea în Top 10 și prima finală de Grand Slam, ambele reușite în 2014. De atunci și până acum, ea n-a mai ieșit niciodată din primele zece jucătoare ale lumii, cea mai lungă serie activă.

Sunt, totuși, speranțe pentru ca Simona să mai apară, totuși, la o ediție a Jocurilor. Ajută faptul că sunt doar trei ani până la următoarele Jocuri Olimpice, care vor fi găzduite de Paris, în 2024. Ideea unui turneu olimpic pe zgura de la Roland-Garros, la doar câteva săptămâni distanță de ediția din acel an a turneului parisian poate fi o motivație care să o ajute pe Simona să depășească acest moment dificil.

Pentru că este, cu adevărat, unul dificil: după ani de longevitate excepțională la cel mai înalt nivel, Simona trece acum printr-un an complicat.

Anunțul retragerii Simonei a fost publicat prima dată de agenția Agerpres, care l-a citat pe Mihai Covaliu, președintele COSR, la rându-i citând-o chiar pe Simona: „Din păcate, Simona ne-a anunţat că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării (n.r. – la gambă), iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri”.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Simona se alătură astfel pe o listă de nume grele din tenis care vor absenta de la Tokyo: Rafael Nadal și Dominic Thiem vor lipsi de asemenea din motive fizice, în vreme ce Serena Williams a ales să nu participe pentru a se concentra pe sezonul WTA.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi