Simona Halep primește o tragere ofertantă la US Open

Treizecizero | 25 august 2022

Tragerea la sorți a US Open 2022 a trimis-o pe Simona Halep, favorita 7 a competiției, în fața unei jucătoare care va veni din turneul de calificări.

US Open este oferit de

Tragerea la sorți a US Open 2022 a trimis-o pe Simona Halep, favorita 7 a competiției, în fața unei jucătoare care va veni din turneul de calificări.

Simona este pe partea de tablou a favoritei 2, Anett Kontaveit.

Un succes în primul tur i-ar oferi Simonei în runda următoare un meci cu învingătoarea dintre Magdalena Frech și Rebecca Marino.

Jil Teichmann, pe care Simona a învins-o recent, ar fi adversara din turul al treilea.

Dintre numele grele de pe sfertul Simonei sunt Bianca Andreescu, campioana din 2019, Caroline Garcia, una din cele mai în formă jucătoare ale verii, și Maria Sakkari, favorită 3.

Sorana Cîrstea va deschide cu Laura Siegemund, iar în caz de victorie ar putea-o revedea pe Belinda Bencic, pe care a învins-o recent la Cincinnati.

Trimisă de sorți pe partea de tablou a Igăi Swiatek, Irina Begu a primit o tragere grea în primul tur, vechea ei cunoștință Elise Mertens (32).

Tragere grea și pentru Jaqueline Cristian, care va reveni în circuit după o absență îndelungată, cauzată de accidentare: ea a primit-o pe nimeni alta decât Anett Kontaveit, favorita 2.

Pe tablou e și Gabriela Ruse, deși accidentată recent, vs Daria Saville.

Sferturile virtuale, după capii de serie, sunt așa: Iga Swiatek – Jessica Pegula, Paula Badosa – Aryna Sabalenka, Simona Halep – Maria Sakkari, Ons Jabeur – Anett Kontaveit.

La ultimul ei turneu din carieră, Serena Williams va deschide cu Danka Kovinic, cu Anett Kontaveit prognozată pentru turul al doilea.

Campioana en-titre, Emma Raducanu, deschide cu Alize Cornet. Iar recent dublă campioană la US Open, Naomi Osaka, care nu-i cap de serie, are un tur inaugural greu, cu Danielle Collins, finalista de la AO 2022, favorită 19. Cele două sunt poate cele mai tari meciuri din runda inaugurală.

Fără Novak Djokovic pe tabloul masculin

Cu multiplul campion sârb retras din turneu cu o oră înainte de tragerea la sorți, din cauza imposibilității sale de a intra pe teritoriul american, toții ochii la US Open vor fi pe Daniil Medvedev și Rafael Nadal.

Rusul, care e cap de serie 1, va deschide cu americanul Kozlov.

Pe jumătatea de tablou a rusului, cel mai important cap de serie e Stefanos Tsitsipas, care va deschide cu un jucător din calificări și are de navigat un sfert cu jucători ca Matteo Berrettini sau Taylor Fritz.

În sfertul al treilea de tablou, cel mai important cap de serie e Carlos Alcaraz, cap de serie 3, care va juca în primul tur cu S. Baez. Alcaraz îi are pe partea lui de tablou pe Borna Coric, recentul câștigător de la Cincy, pe italianul Sinner și pe polonezul Hurkacz.

Ultimul sfert de tablou e dominat de Rafael Nadal, favoritul 2 și deținătorul celor mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului masculin.

Nadal îl va întâlni în primul tur pe deținătorul unui wildcard, R. Hijikata. Cameron Norrie, Andrey Rublev sau Denis Shapovalov sunt printre numele importante din calea spaniolului.

Sferturile virtuale, după capii de serie, sunt astfel: Medvedev – Auger Aliassime, Tsitsipas – Ruud, Hurkacz – Alcaraz, Norrie – Nadal.

Analiza celor două tablouri este aici.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi