Simona Halep pornește campania 2022 cu o victorie solidă la Melbourne, în revederea cu Destanee Aiava

Treizecizero | 5 ianuarie 2022

Simona trece așadar în turul al doilea și o va întâlni, cu puțin timp de recuperare la dispoziție, pe Gabriela Ruse, joi noaptea, ora 3:30, ora României.

După un an 2021 greu, cu multiple turnee ratate din cauza accidentărilor și o ieșire istorică din Top 10, Simona Halep a pornit sezonul 2022 de simplu cu o victorie sigură, 6-4, 6-2 cu Destanee Aiava, la Melbourne Summer Set 1.

O reîntâlnire cu australianca de 22 de ani la patru ani de la prima lor luptă, jucată pe același teren, cea din turul 1 de la Australian Open 2018. Atunci, cu o Simona Halep încă sub presiunea apăsătoare a așteptărilor de a câștiga primul ei titlu de Slam, Aiava a amenințat să facă surpriza. Dar contextul era foarte diferit față de cel de azi, încă o dovadă că întotdeauna un meci trebuie judecat în funcție de situația în care se joacă. Mare outsider, Aiava a prins și mai mult curaj când Simona s-a accidentat la gleznă și o mare parte din primul set a părut inevitabil că o va elimina pe româncă. Halep a strâns din dinți, s-a redresat și a supraviețuit, iar ce a urmat, se știe: un traseu eroic dus tocmai până în finală; o finală care, deși pierdută, este în accepțiunea multora episodul care i-a dat Simonei și ultima dovadă necesară să o convingă că poate câștiga un Grand Slam – lucru care s-a și întâmplat, câteva luni mai târziu.

Patru ani mai târziu, Simona pornește o nouă campanie în Australia, cu obiective diferite – revenirea în Top 10 este primul declarat – dar cu o bază asemănătoare: este din nou în postura de vânătoare. Și o începe cu o victorie pe Rod Laver. Una de rutină, în care, deși n-a fost din cale afară de dominantă, Simona a jucat suficient de bine cât să nu fie vreodată în pericol.

Aiava, care n-a evadat niciodată, din 2018 până acum, din zona de jos a clasamentului, a arătat ocazional acele arme cu care a rănit-o și în 2018 pe Simona: serviciu tare, retururi puternice pe serva a doua a Simonei, o dreaptă cu care poate dicta și poate face puncte spectaculoase. Consistența australiencei a avut însă de suferit din momentul în care scorul a devenit unul serios: după ce a navigat prin câteva servicii sigure până la 4-4, Aiava a simțit apăsarea momentului și ce înseamnă când Simona ridică nivelul. Mult mai concentrată la retur, românca a legat o serie de cinci game-uri la rând, cu care a rupt timpuriu orice speranță de echilibru în setul secund – faptul că cifrele pe serviciu s-au stabilizat și au crescut a avut un pic de-a face cu desprinderea Simonei.

Un set secund în care Simona a mai cedat doar 3 puncte pe serviciul ei, iar întrebarea a fost doar când va veni și al doilea break, cel de asigurare. Simona l-a reușit la 4-2, cu o pereche superbă de winners cu reverul, primul dintre ele, cu siguranță execuția zilei la Melbourne.

„Întotdeauna Australia a fost un loc special pentru mine și mă bucur că am trecut mai departe. Mă bucur că mă simt sănătoasă și fit și gata să joc”, a spus Simona, aplaudată de audiența de pe Laver.

Simona trece așadar în turul al doilea și o va întâlni, cu puțin timp de recuperare la dispoziție, pe Gabriela Ruse, în doar 14 ore de la finalul acestui meci. Duelul cu Gabi are loc la noapte, nu înainte de 3.30 ora României – a doua lor întâlnire în circuit în doar câteva săptămâni, după cea de la Transylvania Open. Irina Begu (Paolini) și Sorana Cîrstea (Anisimova) joacă și ele la noapte, de la ora 2:00.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi