Simona Halep pierde cu Caroline Garcia în primul tur la Doha

Radu Marina | 21 februarie 2022

Simona a pierdut astfel a doua oară din nouă întâlniri cu jucătoarea din Franța și iese pentru prima oară în carieră din primul tur la Doha.

Simona Halep a pierdut în primul tur la Doha, învinsă de Caroline Garcia, 6-4, 6-3. Într-un meci intens, cu multe game-uri lungi, Simona nu a reușit să câștige pe serviciul advers, în ciuda faptului că a beneficiat de nouă mingi de break pe parcursul meciului.

Deși, la rându-i, a servit bine, câștigând 69 la sută din punctele jucate cu primul, Simona și-a cedat serviciul o dată pe finalul primului set și o dată la începutul celui de-al doilea și nu a mai putut reveni în meci, în fața unei jucătoare care și-a aplicat foarte bine tactica agresivă.

Garcia a încheiat meciul cu 30 de lovituri direct câștigătoare și 34 de erori neforțate, în vreme ce bilanțul Simonei a fost de 14-20.

Simona a pierdut astfel a doua oară din nouă întâlniri cu jucătoarea din Franța și iese pentru prima oară în carieră din primul tur la Doha.

*

Meciul a început echilibrat, cu cinci game-uri lungi, care au necesitat mai bine de o jumătate de oră, cu multiple șanse de a face break pentru ambele. Simona a rezistat bine pe propriul serviciu, deși n-a avut o misiune ușoară și a fost amenințată aproape în fiecare game de serviciu de o oponentă care a intrat serios în teren la fiecare retur de servă. La rândul ei, Garcia a anulat mingile de break curajos, fie riscând cu serviciul, fie atacând majoritatea mingilor.

S-a mers cap la cap astfel, fără break-uri, până la 5-4 pentru Garcia, când Simona a fost obligată să servească pentru a rămâne în set. De aici, meciul a luat o turnură care ne-a amintit oarecum de ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, la Dubai, în meciul cu Jelena Ostapenko: Simona și-a cedat foarte repede (și ușor) serviciul, Garcia a fugit cu primul set, s-a încărcat cu energie și încredere, iar până la final nu a mai putut fi oprită.

Momentul acesta, din game-ul zece, nu doar că a rupt echilibrul, dar a produs și un transfer total de control. Simona n-a mai putut găsi inițiativa și a cedat, treptat, în ciuda unor încercări de pe final de meci. În vremea asta, Garcia a profitat pe deplin de toată starea de pasivitate și degringoladă în care Simona a intrat după acel game pierdut.

N-a fost, așadar, de mirare că franțuzoaica a început setul doi puternic, urcând rapid la 3-0. Cu toate că diferența era doar de un break, Simona nu și-a putut găsi în niciun moment liniștea; a părut apăsată, temătoare și fără încredere în lovituri. Iar asta nu a făcut decât să o alimenteze pe Garcia, care se află într-o criză de rezultate și avea, la ora partidei, doar un singur meci câștigat în 2022.

Cu doar cinci puncte pierdute cu primul serviciu în setul doi, pentru Garcia a fost aproape o formalitate să închidă setul, confirmând break-ul din debut, implicit și meciul.

Ceea ce am văzut azi nu a fost tocmai o evoluție încurajatoare din partea Simonei. În ciuda începutului de meci solid, odată ce și-a pierdut serviciul la 4-5, întreg jocul ei s-a prăbușit și nici starea (stresată, apăsată) nu i-a permis să poată găsi o cale de a ieși la suprafață.

Părțile bune au fost – și azi – serviciul (patru ași) și deplasarea în teren (la nivelul obișnuit de top al Simonei). Dar în setul doi în particular mingile ei au venit prea scurt ca să-i pună probleme lui Garcia, care nici ea n-a dat vreo eventuală mână de ajutor.

E o răsturnare de situație greu de anticipat în cazul Simonei, care începuse excelent dubla Dubai – Doha, cu un tenis încurajator și cu câteva victorii foarte bune. Nu i-a lipsit mult să ajungă în finală săptămâna trecută, dar în loc de asta are acum o serie de patru seturi pierdute la rând. Până la urmă, meciul cu Garcia pare să fi venit prea repede după un moment evident dezamăgitor suferit în semifinala cu Ostapenko, iar Simona nu a avut timp suficient să se regrupeze și să-și recapete încrederea, detaliu deloc de neglijat în contextul meciului de azi.

Va avea acum timp pentru un reset înainte de turneele mari din martie, Indian Wells și Miami, pe care le va pregăti și cu un stagiu la academia lui Patrick Mouratoglou.

Irina a cedat repede cu Petra Kvitova

Într-o reeditare a meciului lor din urmă cu două săptămâni, Petra Kvitova și-a luat revanșa în fața Irinei Begu, obținând o victorie clară, 6-3, 6-1, în sub o oră de joc.

Kvitova a câștigat 83 la sută pe primul serviciu, iar Irina nu s-a putut ajuta prea mult de serviciul ei, câștigând doar 46 la sută pe primul.

https://twitter.com/WTA/status/1495775904949096449?s=20&t=XrnrWXlml5K5tPrkCJ7wUQ

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi