Simona Halep, oprită de inspirata Elena Rybakina în semifinalele Wimbledon

Treizecizero | 7 iulie 2022

Simona se oprește în semifinalele Wimbledon 2022, prima ei semifinală de Slam după doi ani și jumătate. Rămâne cu un turneu excelent, oprit însă de o jucătoare mai bună azi.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep nu și-a găsit ritmul la serviciu și a pierdut în semifinalele Wimbledon cu Elena Rybakina (WTA 23), prima ei înfrângere la Londra din 2018 încoace.

A fost 6-3, 6-3 pentru Rybakina, care a ajucat la un nivel excelent și s-a calificat în prima ei finală de Grand Slam; o va întâlni acolo pe Ons Jabeur.

Simo a avut o zi slabă la serviciu, unde n-a găsit suficient de des prima minge, a făcut nouă duble greșeli, câteva dintre ele, în momente cheie, și i-a dat Rybakinei încredere să apese pe retur.

Dincolo, Rybakina a servit fantastic. Foarte sigură pe planul ei – și precisă în execuție -, Elena a găsit mai mereu doza potrivită de agresivitate. Un lucru pe care multe alte jucătoare înaintea ei nu l-au reușit cu Simona pe iarba de la Wimbledon.

Simona a ajuns la această semifinală într-o formă excelentă, fără set pierdut și fără slăbiciuni evidente. Ba chiar a impresionat la toate capitolele: a servit foarte bine, a returnat agresiv și a avut intenție în loviturile ei de pe fundul terenului.

Flipkens a încurcat-o puțin cu jocul ei atipic, Anisimova a surprins-o în finalul meciului din sferturi, când a reușit să prelungească cu 5 minute un deznodământ care n-a fost pus, nici măcar acolo, sub semnul întrebării, în rest Simona a dominat. Și a făcut-o într-un mod cu adevărat impresionant.

Însă Elena Rybakina (23 de ani) n-a intrat pe Terenul Central să admire jocul Simonei. Și asta s-a văzut încă din start: Elena a început cu un hold la zero, a făcut primul break în game-ul următor, apoi s-a dus imediat la 3-0.

A fost nevoie ca Simona să salveze o minge de dublu break, înainte să intre pe tabelă. Însă jucătoarea din Kazahstan, aflată la prima ei semifinală de Slam, a rămas în continuare liniștită și curajoasă. Și inspirată.

A ales bine momentele în care să forțeze, n-a căutat liniile, ci zonele laterale, și a avut răbdarea să stea în schimburile mai lungi cu Simona. Mai mult, a arătat și curajul unor ruperi de ritm cu slice-ul de rever. Dar cel mai des ne-a arătat acel easy power propriu jucătoarelor și jucătorilor talentați.

Și la serviciu, unde are o mișcare fluidă, neîntreruptă, dar mai ales pe forehand: de aici i-a pus cele mai mari probleme Simonei.

Rybakina a făcut aproape totul bine în primul set. Și chiar dacă n-a reușit al doilea break (Simona i-a refuzat și prima minge de set), a închis prima mansă cu ajutorul serviciului: 6-3.

Până aici, Elena a fost mai bună. Mai prezentă, mai agresivă și parcă mai sigură pe ce are de făcut.

Așa că Simona a simțit nevoia, încă din debutul setului al doilea (dacă nu cumva din finalul primului), să facă un pas în teren, să lovească ceva mai înalt pe reverul advers și apoi să schimbe ea prima direcția; să o deplaseze pe Rybakina din centrul terenului.

Din păcate pentru Simona, cu trei duble greșeli în primul game al setului (și ele forțate cumva de retururile excelente ale Rybakinei), ea n-a putut să-și apere game-ul de serviciu.

Și s-a trezit foarte rapid într-o nouă cursă de urmărire, pentru că Rybakina și-a ținut fără griji serviciul: 2-0. Și motive de îngrijorare.

Însă Simona a răspuns foarte bine.

Și-a ținut serviciul cu mai mare ușurință (deși prima minge a continuat să-i lipsească), apoi a profitat imediat de primul game în care Rybakina a fost generoasă pe propria repunere: break la zero, primul în meci pentru campioana din 2019.

Abia aici și-a arătat Rybakina primele emoții, însă serviciul Simonei s-a încăpățânat să lipsească: alte două duble greșeli, un nou break pentru adversara ei. Și un moment bun pierdut.

Un altul n-a mai venit, pentru că Rybakina a continuat să servească impresionant. A încheiat cu 5 ași și aproape 70% procentaj pe primul serviciu, dar a fost dominantă și în schimburile mai lungi azi.

Dacă va juca la același nivel, Rybakina va porni cu șanse bune în finala de sâmbătă cu Ons Jabeur.

Articol în curs de actualizare

https://twitter.com/Wimbledon/status/1545077747051122690?s=20&t=NLUly8BBksEVX9PUvAZkpw

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi