Simona Halep, o nouă semifinală pe zgură: e în ultimele patru la Nurnberg

Adrian Țoca | 13 iunie 2013

Este a doua semifinală a anului pentru Halep, după impresionantul traseu reușit în urmă cu câteva săptămâni la Roma. Tot la Nurnberg, dar la dublu, Raluca Olaru este și ea în semifinale. Același rezultat l-a obținut deja și Tecău, la Halle.

După ce a părăsit Roland Garros încă din turul 1, în urma unei înfrângeri strânse la Carla Suarez Navarro, Simona Halep a decis să mai rămână o săptămână pe zgură, înainte de trecerea pe iarbă, alegând să joace turneul de la Nurnberg, din Germania. Și bine a făcut, pentru că și-a trecut în cont a doua semifinală a anului, după cea de la Roma, unde a reușit poate cel mai bun turneu al carierei. Simo confirmă astfel nu doar forma bună, ci și progresul considerabil din ultima perioadă. 

Din cauza vremii, Simona a trebuit să joace două meciuri într-o zi, miercuri, când a obținut două victorii confortabile într-un interval de numai câteva ore. De dimineață a depășit-o pe americanca Grace Min, într-o oră și 14 minute, scor 6-0, 7-5. După-amiază a eliminat-o, într-un meci și mai scurt, pe iberica Estrella Cabeza Candela, 6-2, 6-1 în numai 54 de minute.  

Joi, seria foarte bună a româncei a continuat: 6-4, 6-1 cu Galina Voskoboeva, din Kazahstan, în o oră și 28 de minute. A fost un meci pe care Halep l-a avut mereu în control, în pofida game-urilor lungi, cu multe egalități, disputate în primul set. Mai creativă și mai dispusă să preia inițiativa în punctele lungi, jucătoarea noastră a avut ocazia unui dublu break în primul set, la 3-1. L-a ratat și apoi l-a pierdut și pe cel deja existent, fiind egalată la 3. A replicat imediat, cu un nou break, pe care nu l-a mai scăpat din mână, încheind setul la prima șansă. În manșa a doua, Halep a început la fel de bine, cu un alt break, pe care l-a consolidat imediat, iar victoria n-avea cum să-i mai scape. Dincolo de victorie, mai important e că Simona continuă să joace pe aceeași linie ca și la Roma, foarte pozitiv, preocupată să găsească unghiuri și să-și facă puncte. Contează mult felul în care a răspuns rezultatului nedorit de la RG, revenind imediat pe teren și adăugând un alt rezultat bun peste cel de la Roma.

În semifinale, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Lucie Safarova, după ce jucătoarea din Cehia a învins-o pe Polona Hercog într-un meci maraton, 7-6, 3-6, 6-4. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2011, pe hard, în turul 2 al turneului de la Toronto, Safarova câștigând atunci, 6-2, 6-4. Cu o nouă victorie, Simona, acum locul 58 WTA, ar reveni în Top 50. Turneul de la Nurnberg e dotat cu premii totale în valoare de 235.000 de dolari, iar cea mai puternică jucătoare rămasă pe tablou este favorita 1, recent revenita la formă Jelena Jankovic, pe care Simona a învins-o chiar la Roma, în sferturi, într-o partidă deosebit de strânsă și de spectaculoasă.

Raluca, în semifinale la dublu

Nu e singurul rezultat bun reușit de românce în această perioadă. Tot la Nurnberg, dar la dublu, Raluca Olaru a trecut în turul 2, alături de rusoaica Solovieva. Cele două le-au învins miercuri pe favoritele 4, Eva Birnerova/Irina Buriaciok (Cehia/Ucraina), scor 6-2, 6-2.

Joi, Ralu și Valeria au mai reușit o victorie, calificându-se în semifinale. Cele două au câștigat cu 6/7, 6/4, 10-6 contra perechii Duque-Marino/Pereira. Următoarele adversare: Krunic /Piter.

Raluca și Solovieva au făcut o finală împreună anul acesta, la Katowice. La dublu, Ralu este foarte aproape de Top 100, pe 118 acum.

Sorana, în sferturi la Birmingham 

La Birmingham, Sorana Cîrstea a început turneul trecându-și în cont o victorie solidă contra unei jucătoare redutabile pe iarbă, bulgăroaica Tsvetana Pironkova, scor 6-4, 6-4. Pironkova a făcut semifinale la Wimbledon în 2010 și sferturi în 2011. Sori a confirmat joi succesul cu un altul, tot în fața unei vecine, sârboaica Bojana Jovanovski. A fos 6-1, 1-6, 6-1 pentru Cîrstea, care o întâlnește, pentru un loc în semifinale, pe tânăra croată Donna Vekic, sportivă în vârstă de 17 ani. Sorana este favorită trei la turneul de la Birmingham, iar în eventualitatea în care ar câștiga titlul s-ar apropia puternic de Top 20.

Cele mai bune rezultate pentru Sorana pe iarbă până acum au fost un tur 3 la Wimbledon, în 2009 și 2012 (învinsă de Azarenka, respectiv de Kirilenko) și un sfert de finală la Den Bosch, în 2008, eliminată de Dementieva.

 

La Halle, Horia Tecău și Julian Knowle sunt în semifinale, după ce perechea Melzer/Petzschner a declarat forfait. În semifinale, dublul româno/austriac va da piept cu perechea Gonzalez/Lipsky.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi