Simona Halep o învinge net pe Caroline Garcia, își asigură păstrarea locului 1! Se pregătește de un super duel cu Maria Sharapova în semifinale

Radu Marina | 18 mai 2018

Pentru al doilea an la rând, Simona Halep va fi în semifinalele turneului de la Roma, după 6-2, 6-3 cu Caroline Garcia, victorie ce îi asigură poziția de lider mondial pentru cel puțin încă trei săptămâni, până la finalul Roland Garros. Simona va fi cap de serie 1 la turneul parizian, al doilea turneu de Grand Slam consecutiv pe care îl începe din postura de cap de serie 1

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma pentru a patra oară în carieră, după o victorie cu Caroline Garcia, scor 6-2, 6-3, a patra victorie din cinci întâlniri cu jucătoarea franceză.

Calificarea Simonei în semifinale, cuplată cu eliminarea suferită de Caroline Wozniacki, învinsă clar de Anett Kontaveit (6-3, 6-1), înseamnă că Simona își asigură menținerea pe locul 1 la finalul acestui turneu, și pentru cel puțin încă trei săptămâni, până la finalul RG. Simo va fi cap de serie 1 la turneul parizian.

*

După victoria reconfortantă din turul doi cu Naomi Osaka, Simona a bifat o nouă demonstrație de forță, de data asta în fața unei adversare mai bine clasată și mult mai redutabilă pe zgură decât japoneza. Deznodământul însă n-a fost cu mult diferit de ce s-a întâmplat acum două zile: tenisul Simonei a fost la fel de clar și exact, iar adversara, la fel de deznădăjduită.

Înaintea partidei cu Simona, Caroline Garcia avea toate motivele să fie încrezătoare pentru acest meci. De la Strasbourg 2017 încoace, rezultatele ei pe zgură au însemnat cel puțin sferturi la toate turneele la care a participat pe această suprafață. Adică o performanță deloc de neglijat, care arată cât de confortabil se simte franțuzoaica pe o astfel de suprafață. Ce-i mai lipsea era o victorie la un nume mare, care să-i certifice acea serie de rezultate pe zgură.

Pentru o scurtă perioadă, Garcia avea să confirme așteptările ei și în meciul de astăzi; a început convingător, s-a ținut bine timp de câteva game-uri și a dat senzația că și-a adus tenisul cel bun și e aici să câștige.

Doar că, de la 2-2, scor la care s-a ajuns după o serie de break-uri în care ambele au jucat mai bine pe serviciul adversarei, franțuzoaica a intrat într-o zonă gri, care mai apoi a devenit neagră: și-a cedat serviciul la zero la 2-2, a pierdut patru game-uri la rând și a mai făcut doar trei puncte până la finalul setului.

Aveam să aflăm rapid, chiar de la Garcia care-i de fapt motivul principal al acestei căderi. La OCC-ul avut imediat după primul set, se plângea antrenorului ei că nu reușește să lovească așa cum își dorește, astfel încât să aibă un ritm. Îi spunea tatălui ei că Simona lovește și lung, și scurt, și plat, și cu mult lift, iar asta o incomodează pentru că nu poate lovi la fel de bine de la nivelul umărului și nu își găsește ritmul.

Aceasta a fost de fapt și povestea meciului: Garcia nu a știut în niciun moment de unde să apuce meciul. Excepția a fost începutul mai timorat de meci, când și-a pierdut serviciul relativ ușor, dar în rest tenisul Simonei n-a avut fisuri. Totul a fost atât de bine pus la punct în jocul ei, încât Garcia, fără a fi neapărat într-o zi nefastă, a părut complet resemnată. Iar această impresie s-a accentuat parcă și mai mult în setul doi, când a văzut cam cât trebuie să muncească și să alerge într-un singur raliu pentru a face un singur punct.

Și în setul doi, Simona a făcut break-ul devreme, la 1-1, continuând să aplice cu succes planul de joc din primul set. Plan de joc care a părut a fi o combinație între o agresivitate controlată și un joc suficient de variat, cât să o pună în dificultate pe franțuzoaică. Cu break-ul în buzunar și la adăpostul unui prim serviciu impecabil (doar două puncte a pierdut cu primul serviciu în setul doi), lucrurile s-au simplificat și mai mult pentru Simona.

Garcia a mai dat câteva semne de viață a fost la 2-5, când Simona a servit pentru meci. A fost un game în care și-a canalizat toată frustrarea în lovituri, multe dintre ele fiind la limită și extrem de puternice. A fost însă doar o amânare a deznodământului, pentru că Simona s-a regrupat rapid și a închis meciul cu returul, în stil mare, cu un rever slice în lung de linie.

Sâmbătă, nu înainte de ora 18:00, ora României, Simona o va întâlni într-un blockbuster din semifinale pe Maria Sharapova, unul dintre matchup-urile relevante din cariera Simonei. Sharapova a trecut după o luptă cu totul remarcabilă de Jelena Ostapenko, meci care s-a întins peste trei ore.

Va fi a noua întâlnire dintre cele două și al treilea pe zgură, după finalele jucate în 2014 la Madrid și Roland Garros. Singura victorie a Simonei fiind în cea mai recentă întâlnire, cea de anul trecut, la Beijing, turneul la care Simona a reușit să devină pentru prima dată lider mondial. A fost atunci 6-2, 6-2 pentru Simona.

*

Alte vești bune de la Roma vin de la Sorana Cîrstea, care s-a calificat alături de Jelena Ostapenko în semifinale la dublu. Credit ambelor fete pentru efortul în victoria cu favoritele 3, Mladenovic/Babos, și remarcabil efortul lui Ostapenko, care s-a întors pe teren la puțin timp după efortul din meciul cu Sharapova.

Foto: Jimmie48Photography

https://twitter.com/WTA/status/997574545631461376

https://twitter.com/WTA/status/997572685407252480

 

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi