Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio

Treizecizero | 15 iulie 2016

Numărul 5 mondial devine cel mai important nume din circuitul feminin care renunță să participe la Rio.

Simona Halep a anunțat pe pagina ei de Facebook decizia în ce privește Jocurile Olimpice. Finalmente, sportiva a decis să nu participe la Rio. 

„Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika.

După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis.

Știu că Jocurile Olimpice reprezintă un eveniment foarte important și regret cu adevărat circumstanțele. Sper ca și Comitetul Olimpic și Sportiv Român și românii să respecte decizia mea. Le urez succes tuturor participanților, în special delegației noastre.

Voi continua să joc și să reprezint cu mândrie România la cât mai multe turnee, așa cum fac și acum în cadrul turneului BRD Bucharest Open.”

Simona devine cel mai important nume din circuitul feminin care renunță să participe la Rio, dar alte nume și-au exprimat incertitudinea în ce privește alegerea finală. Monica Niculescu a spus, la rândul ei pentru Treizecizero, că nu știe sigur dacă va merge. 

De asemenea, tot azi, finalistul Wimbledon, Milos Raonic, a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu va juca turneul olimpic de tenis. 

Un alt nume mare din WTA a devenit indisponibilă azi pentru tot restul sezonului: Victoria Azarenka a anunțat că este însărcinată.

Îți place?
Cele mai noi