Simona Halep nu cedează, câștigă un meci lung și spectaculos cu Viktorija Golubic. „M-am luptat mult cu mine azi!”

Treizecizero | 7 ianuarie 2022

Putea fi mai scurt și mai simplu, pentru că Simona a avut-o în mână pe Viktorija Golubic, dar acest meci dur s-ar putea să-i aducă Simonei multe lucruri bune în acest start de sezon.

Simona Halep o scapă din mână în primă fază pe Viktorija Golubic, dar se încăpățânează în stilul ei și câștigă primul meci de mare intensitate al noului sezon: 6-2, 5-7, 6-4 (și peste două ore și jumătate) în sferturile Melbourne Summer Set 1.

Putea fi mai scurt și mai simplu, pentru că Simona a avut șansa desprinderii decisive la 4-1 în setul secund, dar așa a fost mai spectaculos. Mult mai spectaculos. Și poate chiar mai important, de vreme ce victoriile de tipul acesta sunt cele care te împing, de voie sau de nevoie, în ritmul competițiilor importante. Altfel spus, poate că meciul acesta lung și complicat cu Golubic îi va aduce Simonei mai multe informații importante în acest start de sezon.

Mai ales că Simona Halep a așteptat patru luni în sezonul precedent până să joace prima semifinală a anului, la Stuttgart, iar apoi a avut de așteptat tocmai până la Cluj-Napoca, în octombrie, să revină în această fază.

Acum, Simo ajunge într-o semifinală WTA încă din prima săptămână a sezonului 2022, un semn încurajator în ce privește cum va decurge restul anului pentru dubla campioană de Grand Slam.

În semifinalele Melbourne Summer Set 1, Simona o va întâlni pe chinezoaica de 19 ani Qinwen Zheng, câștigătoarea altui meci lung (două tiebreak-uri, peste două ore de joc) cu talentata croată Ana Konjuh.

Astăzi (într-un meci cu 16 break-uri), Simona Halep a avut probleme cu serviciul – tocmai una dintre armele pe care le-a ascuțit bine în ultima perioadă. Însă în fața unei Golubic agresivă la retur, frecvența la prima repunere (mai ales în setul doi, cu 49%), viteza și plasamentul i-au lipsit. Mai cu seamă în partea a doua a meciului, treaba asta a frustrat-o pe Simona, care a vociferat adesea, a dialogat cu echipa ei, ba chiar a comentat câteva game-uri punct cu punct, în debutul setului doi, când a ratat alte câteva șanse să se desprindă: întâi la 2-0, apoi la 3-1.

Șansele astea au trecut repede, așa cum s-a întâmplat și în setul doi, când nimic nu anunța că vom avea un meci atât de echilibrat: la 6-2 și 3-1, Simona putea face break-ul pentru 4-1. Și nimeni nu s-ar fi mirat, pentru că românca a controlat lucrurile foarte bine în prima jumătate a meciului.

Că totul s-a întors brusc, asta i se datorează și Viktorijei Golubic (28 de ani), care ne-a arătat din nou acest stil de joc atipic pentru circuitul feminin. Cu frumosul ei rever cu o mână, cu un tenis cu nuanțe vintage, foarte variat și îndrăzneț, Golubic nu e jucătoarea care să vrea (sau să poată) să-și zboare de pe teren adversar. N-a făcut-o nici azi. Dar jucătoarea din Elveția e genul de adversară care te poate deranja serios prin efecte, lungimi și traiectorii diferite. Or asta i-a ieșit și-n fața Simonei: multe scurte inspirate, câteva backhand-uri direct câștigătoare și o serie de reușite cu forehand-ul.

Totuși, pentru toate punctele frumoase din a doua parte a meciului (și n-au fost puține), Golubic a avut, la rândul ei, multe șanse irosite. Iar cele patru mingi de break care ar fi dus-o la 5-3 în decisiv o vor ține probabil trează la noapte.

Golubic a trăit sezonul trecut anul carierei, cu o serie de rezultate excelente, care au dus-o în Top 50. Cel mai important, sferturi de finală la Wimbledon. Pe lângă asta, ea a câștigat, alături de Belinda Bencic, medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de dublu. O victorie cu Simona ar fi însemnat mult pentru ea, ar fi trecut imediat printre cele mai importante ale carierei. Dar Golubic a aflat și ea ce înseamnă incredibilul spirit de luptă al Simonei.

„Nimic n-a mers azi, am servit ca naiba. Scuze pentru cuvânt, dar chiar așa a fost!”, a spus Simona, la interviu, în râsetele audienței. „M-am luptat mult cu mine azi, să-mi controlez emoțiile, dar ea m-a pus în aceste situații și a pus presiune pe mine”, a dat credit oponentei Simona.

„Îmi place provocarea și îmi place și presiunea. E bine că am avut un fel de restart, sau un refresh, în mintea mea. Nu e tocmai unde mi-aș fi dorit să fiu acum, dar am fost accidentată și n-am putut să joc, nu e ca și cum n-am putut să câștig meciuri că am jucat prost. Simt că e posibil să revin acolo sus, am încrederea asta, dar știu și că va fi dificil. Trebuie doar să muncesc din greu și să am încredere în mine”, a mai spus Simona, după meci.

https://twitter.com/treizecizero/status/1479442231178182658?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1479318595469381632?s=20

Irina Begu, care a jucat pe tabloul celuilalt turneu WTA 250 ce se dispută săptămâna asta la Melbourne, Summer Set 2, a pierdut azi-noapte cu Amanda Anisimova, 6-2, 3-6, 2-6. Irina a făcut un prim set solid, a avut șansa primului break în game-ul șapte al setului secund, însă de acolo meciul i-a scăpat brusc. Cu toate astea, Begu pare să fie în forma bună pe care ne-a arătat-o și-n ultima parte a sezonului trecut.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi