În control complet, Simona Halep se califică în semifinalele de la Roma pentru a cincea oară

Radu Marina | 19 septembrie 2020

Simona Halep se întoarce în semifinalele de la Roma după un an de absență, în urma rezultatului din meciul cu Yulia Putintseva. Jucătoarea din Kazahstan s-a retras la scorul de 6-2, 2-0, pentru Simona. Este a 12-a victorie la rând a numărului 2 mondial.

OFERTĂ INSTANT! AI 50 la sută DISCOUNT ÎN 30-0 SHOP PÂNĂ LUNI, 21 septembrie, LA ÎNCHEIEREA FINALEI FEMININE DE LA ROMA. 

Ca să primești reducerea, FOLOSEȘTE CODUL DE VOUCHER: FINALAROMA

Bucură-te de șosetele colorate, de revistele 30-0 dedicate Simonei sau de tricourile 30-0 cu această promoție pe termen scurt.

Plasează-ți comanda AICI.

De câțiva ani încoace, tenisul Simonei a evoluat într-o asemenea manieră încât deseori s-a aflat în situația în care orice ar face adversara, ea poate răspunde și mai bine, și mai intens, și mai puternic. Nu mulți jucători sunt capabili de asta, iar Simona și-a creat, de-a lungul timpului, imaginea unei jucătoare care își lasă deseori adversarele fără alternative. Sau, cel puțin, răspunsurile pe care oponentele le încearcă se dovedesc ineficiente în fața ei – pentru că a devenit atât de puternică mental, iar tenisul ei, atât de echilibrat și clar. 

O mică mostră am primit-o astăzi vreme de un set din partea Simonei în fața unei Yulia Putintseva care a încercat multe, dar care n-a putut încheia meciul din cauza unor probleme la spate, apărute cel mai probabil urmare a meciului lung pe care l-a câștigat ieri cu Elena Rybakina. 

Yulia Putintseva nu are niște arme evidente, dar asta nu o face o jucătoare inofensivă: are picioare puternice, are o deplasare bună spre foarte bună și are o viziune excelentă a terenului. Peste toate, are mult curaj, care tinde deseori să se transforme într-o îndrăzneală nu tocmai pe placul multora – e dispusă să facă orice și să stea pe teren oricât e nevoie pentru a obține victoria, vociferează când ceva nu îi convine și nu are vreo remușcare în încercarea de a-și scoate adversara din ritmul obișnuit. 

Dar deși are toate lucrurile astea, care au dus-o printre primele 30 de jucătoare ale lumii, deși traversează cea mai bună perioada a carierei – sferturi la US Open urmate de sferturi la Roma – și deși a aruncat înspre Simona tot ce a avut ea mai bun azi, n-a rezistat prea multă vreme; nici tactic, nici fizic. Pentru simplul motiv că orice a încercat Putintseva, Simona a putut face și mai bine. Dar și pentru că Simona a măcinat-o încet și sigur, nu a oferit puncte gratuit și a obligat-o să acceseze acele resurse limitate, pe care le-a consumat după 10 game-uri, alegând să se retragă la 0-2 în setul doi. 

Precum a fost la Australian Open în optimile de finale de anul acesta, când Simona s-a impus categoric, și întâlnirea de la Roma a avut aceeași dinamică: Simona a început foarte puternic, n-a lăsat-o pe Putintseva să respire și a avut soluții la absolut orice a încercat kazaha. Și n-a încercat puține, deși resursele i-au fost limitate după maratonul de ieri, când a stat pe teren peste 2 ore. 

În ciuda problemelor de la spate, pentru care a primit intervenția fizioterapeutului la finalul primului set, Putintseva n-a făcut neapărat nimic greșit în acest meci. Și-a făcut jocul ei obișnuit, și-a pus la treabă defensiva ei sâcâitoare, a încercat să rănească cu loviturile în lung de linie sau reverul din săritură și a surprins de câteva ori cu câteva scurte bine executate. Dar peste toate astea, a fost jocul Simonei: mai clar de la punct la punct, mai intens pe măsură ce schimbul de mingi s-a prelungit și mult prea intens pentru o jucătoare care nu s-a aflat în cea mai bună dispoziție fizică. 

Cu Garbine Muguruza pentru un loc în finală 

Meciul următor se anunță unul extrem de important. Va fi și un test pentru Simona, care se va întâlni cu Garbine Muguruza, o adversară greu de doborât pe zgură, care i-a pus în multe rânduri probleme Simonei. Jucătoarea din Spania a oprit-o pe Victoria Azarenka, una dintre cele mai în formă tenismene ale momentului, revenind de la set și break: 3-6, 6-3, 6-4.

Meciul de la Roma va fi a 7-a lor întâlnire și un rematch al semifinalei de la Australian Open din acest an, câștigată de iberică, 7-6 (8), 7-5. Muguruza conduce cu 4-2, dar Simona are 2-0 pe zgură, la Stuttgart în 2015 și acea semifinală perfectă de la Roland Garros 2018. 

Pentru tenisul pe care Muguruza îl propune, Simona va avea nevoie mâine de acele “picioare puternice” la care deseori face referire înaintea meciurilor mari, cu jucătoarele mari. Va fi important pentru ea să fie jucătoarea cu inițiativă, va fi necesar să rămână în control și va fi extrem de important să fie puternică pe picioare, pentru a nu fi împinsă în defensivă, pentru a nu ceda inițiativa și pentru a putea impune ritmul pe care și-l dorește. 

Foto: Jimmie48Photography

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi