Simona Halep mai trece un tur la Indian Wells, urmează Sharapova. Vine şi surpriza în turul 3?

Adrian Țoca | 10 martie 2012

Simona Halep mai trece un tur la Indian Wells, urmează Sharapova. Vine şi surpriza în turul 3?

De când a început 2012, Simona Halep a fost într-o permanentă căutare a unui rezultat care s-o salte şi care să-i dea confere certitudini. N-a reuşit vreunul din cale afară de spectaculos, lăsând prim-planul altor jucătoare românce, dar a avut rezultate consistente, peste media anului trecut: un sfert la Hobart, un tur 3 la Doha, eliminată de Azarenka, şi patru victorii la Dubai, calificările incluse, înainte de a fi eliminată de Wozniacki. Per total, incluzând şi victoria de azi, un bilanţ  de 10-6.

În traiectoria acestui an lipsea şi încă mai lipseşte ceva pentru Simona. O performanţă importantă, la care Simo e predispusă, pe care o aşteaptă, pe care o pândeşte, pentru care munceşte. Are talentul necesar, are ambiţia care-i trebuie, are timpul de partea ei. Şi ar fi frumos ca tocmai Indian Wells să fie acel moment de desprindere pentru Halep. 

Simo şi-a fructificat la maximum poziţia de pe tablou şi, după un 6-1, 6-1 cu chinezoaica Zhang, în primul tur, a urmat o nouă victorie sonoră, obţinut în această seară, de data asta în faţa unei jucătoare mai bine clasate, ceha Petra Cetkovska: 6-2, 6-4.

Românca a fost foarte consistentă, dar şi agresivă, reuşind şase break-uri şi punând în permanenţă presiune la retur, câştigând aproape jumătate din punctele de pe serviciul adversarei. A condus aproape în permanenţă pe tabelă şi a trecut repede peste singurul moment delicat din setul doi, când ceha a revenit şi egalat la 4-4. Simona a făcut rebreak instant, apoi a servit, sigură pe ea, pentru victorie.

În turul următor, ea o va întâlni pe Maria Sharapova, în ceea ce ar putea fi şansa meciului vieţii ei, şansa să obţină acel rezultat mare, o victorie la un nume important după care aleargă de anul trecut, de la US Open, când a reuşit actualul ei cel mai bun rezultat, victoria la Na Li.

Celelalte românce n-au avut, însă, acelaşi succes. Monica Niculescu a pierdut în două seturi simetrice, 3-6, 3-6, contra Sofiei Arvidsson, în vreme ce Irina Begu a fost învinsă, după o partidă lungă şi foarte echilibrată, de Maria Kirilenko, scor 7-6, 6-4. Irina a revenit, în primul set, de la 0-4, salvând şi minge de set la 5-2, dar n-a reuşit să o depăşească pe foarte persistenta rusoaică, la capătul unui meci care a depăşit două ore şi jumătate.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi