Simona Halep joacă excelent cu Rybarikova, primește o nouă rundă cu Maria Sharapova

Radu Marina | 3 octombrie 2017

Simona Halep a trecut de Magdalena Rybarikova, 6-1, 2-1 ret. Jucătoarei din Slovacia i s-a luat tensiunea pe teren, apoi a solicitat un timeout în afara terenului; n-au trecut cele trei minute alocate și ea a anunțat că nu mai revine pentru a continua meciul.

În optimile de finală, Simona va avea șansa revanșei cu Maria Sharapova, la câteva săptămâni după meciul lor din primul tur al US Open, câștigat de Sharapova. Rusoaica a câștigat al doilea meci la rând în trei seturi la Beijing. După ce o eliminase pe Sevastova în prima rundă, a  învins-o acum pe Ekaterina Makarova, 6-4, 4-6, 6-1.

*

Cât s-a jucat, Simona a părut convingătoare, mult mai liniștită, a jucat preponderent lung spre reverul slice al slovacei, iar la retur a fost mai mereu cu pasul în față, gata să preia controlul și închidă punctul. Spre deosebire de ultimele două meciuri, astăzi jocul a fost așezat, SImo a construit mult mai atent și a atacat doar atunci când s-a simțit pregătită. Cu excepția primelor două game-uri, meciul a curs repede, iar după primul break obținut, Simona s-a simțit mult mai confortabil și a pus treptat stăpânire pe joc. În tot acest timp, Rybarikova deși a pus câteva probleme, a părut că nu se simte bine, ajungea târziu la multe dintre mingi și nu a părut deloc în apele ei. În setul doi, după break-ul obținut de Simona, Rybarikova a cerut intervenția trainerului, apoi s-a cerut și intervenția unui medic pentru un control în afara terenului, iar la scurt timp s-a anunțat că nu va mai putea continua meciul.

Pentru Simona urmează o nouă întâlnire cu Sharapova, a doua din acest an și a 8-a întâlnire în total. Un meci care vine cu întrebările de rigoare: e bine că se reîntâlnesc așa de devreme după New York? Va conta că meciul e în turul trei și nu în turul 1, cum s-a întâmplat la US Open? Mai e aceeași presiune? Mai contează o înfrângere în plus?

Pe de o parte, faptul că se reîntâlnesc la un interval scurt de timp după US Open e cu dus și întors. Acel meci e încă proaspăt în mintea Simonei, știe ce a făcut bine, ce a greșit, unde a fost vulnerabilă în momentele importante, iar acum are o oportunitate să corecteze; în același timp, după o perioadă în care a părut mai vulnerabilă și cu ceva înfrângeri, se poate face un argument că nu ar avea nevoie de un nou meci cu Sharapova.

Faptul că se joacă în turul trei, contează. Spre deosebire de US Open, situația e total schimbată; acum Sharapova vine după 2 meciuri complicate, de trei seturi, în care a fost pusă serios în dificultate, iar forma fizca a rusoaicei e departe de a fi cea mai bună în această perioadă, lucru confirmat și de ea după înfrângerea la Sevastova din optimi de la New York. Aici, Simona poate profita; poate face meciul fizic, are jocul care să exploateze aceste slăbiciuni ale Sharapovei. Și nici presiunea nu mai e aceeași, dar asta nu înseamnă că Sharapova nu va fi la fel de motivată și încrezătoare, cu atât mai mult cu cât îi convine suficient de mult jocul propus de Simona și are istoria de partea ei.

Ce poate fi sigur despre meciul ăsta e că Simona nu va renunța. Va încerca, va caută soluții, va lupta și va încerca să își ia șansele. E ușor de spus că trebuie să creadă că o poate învinge; e un match-up dificil pentru ea, la care se adaugă și greutatea acelor înfrângeri. Însă cum în tenis nimic nu e prestabilit și orice meci se joacă de la capăt, Simona are șansele ei mari, indiferent de câte meciuri ar fi pierdut cu Sharapova. Va fi dificil, toate meciurile au fost echilibrate, totul s-a jucat până la ultima minge și amândouă și-au adus de fiecare dată cel mai bun tenis contra celeilalte. O nouă înfrângere pentru Simona ar putea fi văzută drept o *altă* înfrângere; în schimb, o victorie ar însemna enorm și ar aduce un plus de încredere fantastic.

***

Noile tricouri 30-0  sunt acum pe stoc!
„My Forehand” și „Play Hard” sunt disponibile.

Ia-le din Shop 30-0:

 

My Forehand

 

„Play Hard”

 

 

Fă-ți o bucurie sau ia cuiva drag un cadou din Noul 30-0 Shop, aici

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi