Simona Halep își știe adversara din primul meci la revenire: va fi Paula Badosa!

Treizecizero | 17 martie 2024

Intrăm în normalitate! Turul 1, Miami 2024: Simona Halep vs Paula Badosa.

Simona Halep o va întâlni pe Paula Badosa în primul tur la Miami, turneul la care-și va face revenirea. Meciurile din turul 1 sunt programate marți și miercuri.

Emoții ca la prima tragere la sorți pentru toți fanii Simonei Halep de peste tot din lume. Iar revenirea dublei campioane de Grand Slam în circuit după o absență dureroasă de 19 luni are acum și o formă concretă, un nume pe tabloul de concurs, o adversară și o programare. Iar acum chiar putem să respirăm: e pe bune, nimic nu o mai poate împiedica să joace!

Simona Halep o va întâlni pe Paula Badosa în primul tur la Miami, turneul la care-și va face revenirea. Pentru toți susținătorii ei probabil că numele adversarei chiar nu mai conta, sau a trecut pe planul secund – mai important, fiind, firește, simplul fapt că Simona va juca tenis -, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de una dintre cele mai frumoase mici plăceri ale fanilor – emoțiile și curiozitatea de a urmări o tragere la sorți și de a face calculele de rigoare.

Simona se vede, așadar, cu o jucătoare pe care o cunoaște bine – lucru care nu mai era o garanție, dat fiind că circuitul s-a schimbat semnificativ în această perioadă. Cu Paula, fost număr 2 mondial, Simona a jucat de două ori chiar în ultimul ei an în circuit, 2022. Și, poate deloc întâmplător, a făcut două dintre cele mai bune meciuri ale ei din acel sezon – și din ultimii ani – contra Paulei. Întâi a fost un 6-1, 6-2 la Madrid, apoi un 6-3, 6-1 la Wimbledon. De fiecare dată, Simona nu i-a lăsat nicio șansă Paulei.

Lucrurile sunt mult diferite acum în ce le privește pe ambele. Simona, firește, nu a mai jucat tenis oficial, cum știe toată lumea, din august 2022. Și niciun antrenament din lume nu poate înlocui tensiunea unui meci oficial, așa că ea va avea nevoie de ceva timp pentru a-și recăpăta toate acele senzații și repere necesare pe teren. Dincolo, însă, nici pentru Paula meciul nu vine într-un moment prea grozav ca formă de joc; problemele ei recurente la spate au împiedicat-o să joace constant, sau aproape de nivelul ei, în ultimele luni. În 2024, Paula a jucat 9 meciuri, câștigând doar 4. Cel mai recent, s-a retras după pierderea primului set în primul tur la Dubai.

Câștigătoarea acestui meci o va întâlni în turul al doilea pe Aryna Sabalenka, cea care, firește, nu mai are nevoie de nicio prezentare, e număul 2 în lume și a câștigat Australian Open în ianuarie. Simona are istoria ei și cu Sabalenka, dar, măcar o dată în toți acești ani, putem să nu facem calcule dinainte. Pentru că, în faza aceasta a revenirii Simonei, chiar nu e despre calcule. Chiar e doar despre bucuria revenirii.

Vor fi patru românce pe tabloul de la Miami. Sorana Cîrstea e favorită 19 și o așteaptă în turul al doilea pe învingătoarea dintre Angelique Kerber și Sloane Stephens. Dacă va fi Sloane, va fi o oportunitate de revanșă pentru Sori, care a pierdut în fața americancei la Indian Wells. Sorana a ajuns până în semifinale la ediția de anul trecut, unul dintre cele mai importante rezultate ale carierei ei; din nou, elefantul din cameră în astfel de discuții este apărarea punctelor de la ediția precedentă, însă și la Sorana va fi mai important ritmul și cât de bine reușește să intre în turneu.

Ana Bogdan se vede cu Katerina Siniakova în primul tur; va fi a patra întâlnire dintre cele două, Ana conducând cu 2-1 în head-to-head. Pentru a-și urmări obiectivul personal de a ajunge printre capii de serie la Roland-Garros, Ana are o oportunitate bună de a deschide aici cu o victorie. Pentru ea ar urma favorita 7, Qinwen Zheng, finalista de la Australian Open.

La rândul ei, Jaqueline Cristian se vede cu jucătoarea franceză Diane Parry, cu Beatriz Haddad Maia, favorita 11, așteptând în turul al doilea. Și Jaq are un ascendent în head-to-head, la fel ca în cazul celorlalte românce, ea câștigând ambele întâlniri precedente cu Parry.

Simona, Ana și Jaqueline sunt toate pe partea de jos a tabloului, cea dominată – pe hârtie – de prezențele Arynei Sabalenka (2), Elena Rybakina (4) și Maria Sakkari (8). Sorana e pe partea de sus a tabloului, pe sfertul lui Ons Jabeur (6). Tot pe această jumătate mai sunt Iga Swiatek (1), proaspăt campioană la Indian Wells, Coco Gauff (3) și Jessica Pegula (5).

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi