Simona Halep își ia revanșa cu Sasnovich, Jaqueline Cristian i se alătură în sferturi la Linz

Treizecizero | 9 noiembrie 2021

Simona e însoțită în sferturile de la Linz de Jaqueline Cristian, care sărbătorește intrarea în prima sută cu al cincilea ei sfert de WTA pe 2021.

Chiar și într-un sezon complicat ca acesta, sunt lucruri care rămân valabile în cazul Simonei. Poți conta pe ea că-și va ridica nivelul la un turneu acasă și poți să fii sigur că nu va lăsa nepedepsită o înfrângere evitabilă. După forma excelentă arătată la Transylvania Open, unde a reușit prima finală a sezonului, Simona a debutat cu victorie la Linz, unde a eliminat-o pe Aliaksandra Sasnovich, 7-5, 6-3.

Simona și-a luat astfel revanșa în fața jucătoarei bieloruse după ce a pierdut în fața acesteia luna trecută, la Indian Wells. Simona merge acum în sferturi unde o va revedea pe italianca Jasmine Paolini, pe care a învins-o în precedenta lor întâlnire (6-3, 6-4, anul trecut, la Roma).

Meciul Simonei n-a fost, însă, simplu. După un start de meci lansat, în care s-a desprins la 4-0 pe fondul unui joc asemănător cu ce am văzut la Cluj, Simona s-a văzut împinsă în spate de o oponentă capabilă să-i pună iar probleme. Lui Sasnovich îi place în mod evident mingea Simonei și are lovituri și opțiuni tactice cu care să-i complice viața, fie măcar și pentru segmente de meci. Așa s-a întâmplat în următoarea aproape jumătate de oră, în care bielorusa a revenit vertiginos de la 0-4, recuperând cu o ușurință remarcabilă ambele break-uri, în drum spre 4-4. Sasnovich a servit apoi fără mari emoții când a trebuit să stea în set la 4-5. Și a făcut toate astea bazându-se pe un prim serviciu solid și un forehand agresiv cu care a dictat de pe baseline, manevrând-o pe tot terenul pe Simona și obligând-o să facă doi pași în spate. Sasnovich a găsit, de asemenea, unghiuri în cros excelente și a pus probleme cu abilitatea ei de a schimba ritmul, alternând înălțimi și găsind câteva scurte foarte eficiente.

Cu un serviciu doi vulnerabil și un forehand oscilant pe alocuri, Simona a rămas o vreme în spate, cât timp bielorusa a fost la acel nivel foarte ridicat, foarte agresiv, cu mingi plate. A acceptat dominarea, dar a răspuns de acolo cu passinguri grozave și mingi în lung de linie. Când a schimbat direcția cu curaj, Simona a forțat aproape inevitabil eroarea și a preluat controlul în schimb cu succes. În această dinamică, Simona și-a regăsit cadența pe serviciu, trecând iar în față pentru 5-4 și 6-5 fără să mai fie amenințată. Moment în care am văzut în toată splendoarea lui de ce e real clișeul care spune că, dacă aștepți suficient de mult, clasamentul unei jucătoare va ieși, în cele din urmă, la iveală. Sasnovich a dat impresia, la 5-6, de prea multă încredere în sine, de un elan ușor exagerat, iar maniera în care a tratat acel game avea s-o coste amarnic. Un rever din săritură nenecesar, trimis în fileu, i-a anulat șansa de a duce setul în tiebreak. Momente mai târziu, Simona o pedepsea cu un retur direct câștigător la prima minge de set, iar setul era gata chiar acolo. S-a dovedit curând că și meciul a fost decis tot acolo: Sasnovich a acuzat șocul și a coborât nivelul, iar Simona a profitat imediat, fugind cu setul al doilea cu o evoluție convingătoare, care nu a mai oferit spațiu de revenire adversarei.

Simona a încheiat meciul cu cifre superioare și la winners, 21-20, dar și cu un raport mai bun la unforced errors: 13-18.

O victorie solidă pentru Simona, care întoarce un rezultat anterior nefavorabil – un lucru mereu util pentru încrederea unui jucător. În plus, mai bifează un test util în contul unui final de sezon în care joacă, în mod evident, doar pentru a recupera timpul departe de teren și pentru a-și recupera instinctele.

Simona nu va fi singura româncă din sferturile de la Linz. După ce a muncit serios în turul inaugural, în care a trecut cu dificultate de rusoaica Rakhimova (7-5 în decisiv, cu revenire de la 2-4), Jaqueline Cristian și-a continuat săptămâna solidă cu o zi mai simplă. Ea a beneficiat astăzi de retragerea suedezei Rebecca Peterson, accidentată la scorul de 5-2 în primul set pentru Jaqueline, care era în controlul ostilităților.

Un nou rezultat foarte bun pentru Jaq, care sărbătorește intrarea în prima sută cu al cincilea ei sfert de WTA pe 2021.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi