Simona Halep își face viața ușoară cu Tamara Zidansek, merge în sferturi la Bad Homburg

Radu Marina | 22 iunie 2022

Față de meciul din primul tur, dificilul comeback cu Siniakova, Simona a fost în control complet contra sportivei din Slovenia.

Simona Halep continuă să adune victorii și timp prețios pe teren înainte de startul Wimbledon. Simona a învins-o, în optimi, pe Tamara Zidansek, 6-0, 6-3, calificându-se într-un nou sfert de finală.

Simona Halep se califică în sferturile de finală ale turneului de la Bad Homburg după o victorie convingătoare cu Tamara Zidansek. Simona s-a impus în fața slovenei după 6-0, 6-4 în urma unei evoluții dominante, fără fisuri și arătând o dispoziție de joc ca în vremurile bune. Favorită 4 la acest turneu, Simona se califică în al șaselea sfert de finală din acest sezon și al 10-lea, per total, pe iarbă. 

A fost a 25-a victorie a anului pentru Simona, care egalează deja totalul victoriilor din sezonul precedent.

„A fost mult mai bine decât ieri, am jucat foarte agresiv și e bine că am o șansă să mai joc aici și mâine”, a spus Simona. „Am mai jucat de câteva ori cu ea, dar e o altă suprafață acum. Cu siguranță voi fi pregătită pentru mâine”, a spus Simona despre duelul cu Anisimova.

*

După sperietura de ieri, când a întors meciul cu Katerina Siniakova de la 4-6, 0-3, Simona a revenit astăzi pe teren mult mai liniștită, executând impecabil planurile de joc și obținând, în final, o victorie clară, de care avea nevoie după meciul complicat din primul tur.

Privind spre Wimbledon, ambele victorii, și cea de ieri – muncită, complicată, cu reveniri, chinuită, dar găsind în final o cale – și cea de azi – clară, fără emoții, spectaculoasă, în care a dominat autoritar – se pot dovedi extrem de valoroase și folositoare pentru ceea ce va urma peste câteva zile la All England Club. 

Revenind la partida cu Zidansek, jucătoare clasată în prezent pe locul 58 mondial, Simona a fost sclipitoare timp de un set. A fost genul de set unde adversara n-a apucat să înțeleagă ce i se întâmplă și ce se întâmplă de pierde puncte și game-uri la rând. Spre deosebire de partida de ieri, jocul Simonei a fost mult mai consistent astăzi atât în faza defensivă, cât mai ales în cea de atac: a intrat bine în minge, a atacat toate mingile mai neutre ale adversarei și nu i-a oferit timp de reacție.

Zidansek e o jucătoare care nu-și rănește oponentele prin forță și nu are o lovitură cu care să facă diferența; slovena joacă un tenis clasic, simplu și de multe ori eficient. Eficiența jocului său a fost inexistantă astăzi timp de un set- și nu doar – în fața Simonei, care a făcut lucrurile corect și fiecare schimbare de direcție sau accelerare a fost bine cântărită și asumată.

În fața unui tenis atât de solid și consistent precum al Simonei – e vorba acel joc stabil și de regularitate care de multe ori devine copleșitor pentru adversare – Zidansek nu a putut găsi răspunsuri; a fost dominată, a încasat ce era de încasat și a așteptat să treacă furtuna. 

Această furtună, care a însemnat, statistic vorbind, un procentaj de 100% (!) la punctele câștigate cu primul serviciu și doar 14 puncte cedate tot setul de Simona, s-a mai domolit în setul doi. După un prim set intens, în care a investit destulă energie, Simona s-a văzut condusă cu 2-0 și 3-1.

Doar că acest moment bun al adversarei n-a durat prea mult; Simona a revenit de la 1-3 la 6-3, luând, practic, lucrurile de unde le-a lăsat în primul set, fiind foarte alertă, deschizând bine unghiurile, căutând să preseze și să-și împingă adversara în spatele liniei de fund cu fiecare lovitură. 

Pentru un loc în semifinalele turneului de la Bad Homburg – a doua semifinală consecutivă în tot atâtea săptămâni – Simona trebuie să treacă de Amanda Anisimova, care a învins-o în două seturi clare, 6-0, 6-2, pe Ann Li. Cele două se vor întâlni pentru a treia oară, scorul întâlnirilor directe fiind 1-1, cu ultimul meci câștigat de Simona, la Roland Garros 2020. 

https://twitter.com/WTA/status/1539665005246877696?s=20&t=abP_4E32vBJ4aAeYjAuHgg
https://twitter.com/WTA/status/1539661551652597760?s=20&t=abP_4E32vBJ4aAeYjAuHgg

*

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi