Simona Halep învinge vântul, propriile trăiri și pe Martic și se califică în semifinalele Indian Wells! 

Treizecizero | 15 martie 2018

Simona a mai fost în astfel de momente, și nu de fiecare dată s-a terminat cu bine. De data asta, a scos-o la capăt, depășindu-și nervii. „Înainte era mult mai dificil, pierdeam multă energie ca să-mi gestionez emoțiile în astfel de momente, dar acum îmi vine mai ușor, așa că nu mai consum atâta energie. Când văd că se întâmplă, știu ce am de făcut și schimb”.

Simona Halep a început bine, s-a scufundat la mijlocul meciului și l-a încheiat on fire, traversând până la urmă cu bine un meci care a testat-o în toate felurile. De data asta, spre deosebire de episoade similare anterioare, Simona și-a învins starea emoțională și a putut astfel să o învingă și pe bătăioasa Petra Martic: 6-4, 6-7, 6-3, în 2 ore și 23 de minute.

Simona a încheiat meciul cu cinci game-uri la rând, recuperând un handicap de un break în decisiv și extrăgându-se dintr-o situație complicată.

Ceea ce părea un meci fără o poveste anume s-a transformat într-un thriller. Vântul a jucat un rol important, obligându-le pe cele două la tot soiul de ajustări complicate în timpul punctelor și apoi la fiecare 2 game-uri, când schimbau partea. Cu toate astea, calitatea a fost excelentă pentru un privitor neutru. Dar, dacă a fost frumos de urmărit, cu siguranță n-a fost deloc plăcut de jucat.

„A fost dificil azi din cauza vântului, iar jocul ei e variat, amestecă efectele, servește bine. Sunt mulțumită că am luptat până la sfârșit. Nu știu cum am câștigat, dar am câștigat! Am refuzat să pierd”, a spus Halep la interviul de după meci. „Am fost frustrată din cauza jocului pentru că vântul nu ne-a dat deloc ritm. A trebuit să ne concentrăm la fiecare lovitură pentru că mingea se mișca imprevizibil.”

Simona a făcut repede break în startul meciului și l-a consolidat cu ușurință pe tot parcursul primului set, în spatele unui serviciu excelent, ținând cont de condiții. În tot setul a pierdut doar șase puncte pe servă, doar patru pe primul serviciu (17/21 pe primul). Forehandul a mers, de asemenea, excelent în primul set: 10 dintre cele 12 lovituri direct câștigătoare au venit de pe această parte.

Dar efortul depus a costat-o în ce privește concentrarea în setul al doilea: așa că, după ce a ratat șanse de break în primul game al setului, Simona și-a pierdut serviciul. Martic a crescut intensitatea, a stat pe baseline și a atacat mai des serviciul al doilea al Simonei. Până la 5-2, croata a fost dominantă, dar Simona s-a agățat de serviciul de la 2-5, în care a revenit de la 0-30, refuzând să cedeze așa ușor setul.

A fost momentul care a pornit un comeback; liderul mondial s-a reîntors la jocul din primul set și și-a impus voința, recuperând break-ul și egalând la 5, într-o perioadă a jocului în care s-a folosit remarcabil de vânt ca să găsească lungul de linie. Dar ajunsă în tiebreak, ea n-a gestionat bine câteva puncte importante și l-a scăpat, 7-5.

Furioasă pe sine și pe condițiile de joc, Halep n-a părut convinsă, sub influența momentului, că o să lupte în decisiv. „Ce o să faci în setul trei?”, a întrebat-o Darren Cahill, la on-court coachingul dintre seturi. „Nimic!”, a răspuns Simona. Răspunsul final l-a dat, însă, pe teren.

După ce a ratat mingi de break la 1-0, starea tensionată a ajuns-o din urmă, iar Martic a luat trei game-uri consecutive. Când Simona a ajuns la egalitate pe serviciul de la 1-3, lucrurile păreau să-i scape din control. Un al doilea OCC s-a simțit iarăși tensionat, de data asta Darren fiind cel care a părut afectat.

„Am vrut să-l chem ca să mă calmeze”, a spus Simona, la conferința de presă. „Când l-am chemat a doua oară, mi-a zis am vorbit la 1-1 la seturi. Știam ce mi-a zis, dar l-am chemat pentru că îmi doream să mă calmeze. Ceea ce s-a întâmplat după următorul game pierdut. După aceea, am realizat că fac ceva greșit și trebuie să mă calmez”, a spus Simona la conferință, potrivit WTA Insider.

Încă o dată, Simona a găsit în ea puterea să lupte. A recuperat break-ul, apoi a aplicat sfaturile lui Darren într-un moment cheie, salvând una dintre cele două mingi de break înfruntate la 3-3, cu un superb rever în lung de linie. A închis acel game cu un as pentru 4-3, iar de la acel moment n-a mai putut să greșească. A obosit-o pe Martic în câteva schimburi epuizante, a lovit cu intensitate și scop și a găsit câteva lovituri direct câștigătoare glorioase, inclusiv un alt backhand în lung de linie. A obținut break-ul decisiv și datorită unui challenge de o inspirație maximă: serviciul lui Martic a fost milimetri în out, ceea i-a oferit Simonei minge de break, convertită imediat.

„A fost bine că la 3-1 am putut să mă trezesc și am realizat că nu fac ce trebuie pe teren. A fost foarte bine că am putut să văd și să schimb asta, e o mare schimbare”.

Halep a adunat 37 de lovituri direct câștigătoare și tot atâtea erori neforțate.

„Înainte era mult mai dificil, pierdeam multă energie ca să-mi gestionez emoțiile în astfel de momente, dar acum îmi vine mai ușor, așa că nu mai consum atâta energie. Când văd că se întâmplă, știu ce am de făcut și schimb”, a spus Simona, conform WTA Insider.

„Încrederea există, e acolo, dar e în ce privește tenisul. Cât mă privește pe mine și atitudinea mea, trebuie să lucrez în fiecare zi la asta. Dar am încredere că sunt capabilă să gestionez. Cred că sunt în stare să lucrez la ea”, a spus Simona, potrivit tennis.com.

Simona are acum o zi de respiro la dispoziție și o va întâlni vineri în semifinale pe învingătoarea meciului dintre Karolina Pliskova și Naomi Osaka, programat în această noapte. Simona conduce cu 6-1 în întâlnirile cu Pliskova și cu 3-0 în cele cu Osaka.

Este a patra semifinală pentru Simona, din tot atâtea turnee jucate în acest sezon; românca urcă acum la 18-1.

Fotografii: Jimmie48Photography

https://twitter.com/WTA/status/974057068226211845

https://twitter.com/WTA/status/974053142655418368

 

***

Nou în 30-0 Shop

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – se întoarce în ediția a doua! Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar. Și, în spiritul locului, am pregătit și câteva bunătăți extra 🙂

Noua ediție vine cu:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi