Simona Halep găsește victoria la debutul la Roma, o învinge pe Jasmine Paolini

Treizecizero | 16 septembrie 2020

Următoarea ei adversară se va alege între ucraineanca Dayana Yastremska și americanca Amanda Anisimova.

AI 40 la sută DISCOUNT ÎN 30-0 SHOP PÂNĂ VINERI SEARA, 18 septembrie, LA ORA 21:00. 

Ca să primești reducerea, FOLOSEȘTE CODUL DE VOUCHER: ROMA

Bucură-te de șosetele colorate sau de tricourile 30-0 cu această promoție pe termen scurt.

Plasează-ți comanda AICI.

Simona Halep a învins-o pe Jasmine Paolini în turul al doilea de la Roma, 6-3, 6-4, obținând calificarea în optimile de finală ale turneului italian.

Următoarea ei adversară se va alege între ucraineanca Dayana Yastremska și americanca Amanda Anisimova.

Într-un meci de reacomodare, Simona n-a avut o zi grozavă, lucru de așteptat după o nouă pauză competițională de o lună. Meciul n-a avut mult ritm, cu precădere pe serviciu, dată fiind multitudinea de break-uri reușite de ambele părți, 12 în total (7 Simona). Însă partea bună e că, în pofida faptului că a avut dificultăți în a-și găsi jocul, Simona nu a fost în pericol și nu a fost nevoită să se extragă din situații complicate de scor, obținând o victorie utilă.

Paolini, o jucătoare foarte energică, determinată și curajoasă, și-a arătat repede intențiile, încercând s-o atace constant și s-o țină în deplasare pe Simona cu arma ei de bază, lovitura de forehand, parte de pe care reușește adesea lovituri spectaculoase cu o ușurință remarcabilă. Paolini s-a desprins la 2-0 și a avut minge pentru 3-0 și să confirme break-ul, dar Simona a ținut-o sub presiune pe retur, asediindu-i serviciul al doilea, și a întors scorul, atât în game, cât și în set. Paolini poate fi sclipitoare pe alocuri, însă are dificultăți în a menține un nivel ridicat pe o durată mai mare de timp, lucru cu atât mai dificil de realizat împotriva unei jucătoare care lasă atât de puțin loc de manevră precum Simona.

Deși la 3-2 a cedat prea ușor serviciul cu câteva erori, Simona s-a redresat și a obținut destul de confortabil alte două break-uri, dominând atunci când a avut nevoie schimburile de pe baseline, mai ales când le-a direcționat către reverul lui Jasmine, partea mai puțin grozavă a jocului acesteia.

Setul secund a fost ceva mai fragmentat și mai lipsit de ritm față de primul. Paolini a continuat să aibă probleme pe serviciu, pierzându-l de patru ori, la fel ca și în primul set. Simona a intrat și ea oarecum în acest dans al break-urilor, negăsindu-și ritmul și nereușind să închidă câteva puncte așa cum și-ar fi dorit, poate prea relaxată știind că are mereu opțiunea de a ataca serviciul adversarei, în special al doilea, pe care a câștigat 15 puncte din 17. Însă, de la 3-4, românca, în mod evident cu mai multe arme și mai multe opțiuni la dispoziție, a găsit suficientă limpezime în joc cât să pună distanță între ea și Paolini. O serie de opt puncte la rând au readus-o rapid pe Simona în avantaj, iar mai apoi ea a forțat și reușit break-ul decisiv pentru victorie: 6-3, 6-4 într-o oră și 24 de minute.

Simona a încheiat meciul cu 14 winners și 15 erori neforțate (11 – 28 la adversara ei).

Fără să fie strălucită, e o victorie solidă și binevenită în acest stadiu al turneului: Simona știe că va avea nevoie de mai mult și cu siguranță va aduce mai mult în următorul tur, când o așteaptă tot un meci în care va primi puțin ritm, din partea unei big-hittere clasice, fie ea Yastremska, fie Anisimova. Dacă va fi aceasta din urmă, va fi prima întâlnire dintre Simona și Amanda de la sfertul de finală de la Roland Garros de anul trecut, și o primă oportunitate de revanșă.

Victoria cu Paolini este a 10-a victorie consecutivă a Simonei în circuit, ultima ei înfrângere datând din semifinalele Australian Open. De atunci, ea a câștigat turneele de la Dubai și Praga.

În proba de dublu, Raluca Olaru și Anna-Lena Friedsam au confirmat victoria bună de ieri cu Mattek-Sands/Kenin și s-au calificat în sferturile de finală, după o victorie 6-4, 6-3 cu Kato/Santamaria. Continuă momentul bun pe zgură al Ralucăi, care a ajuns în finala de la Praga, alături de Monica Niculescu.

Simona Halep continuă și ea pe tabloul de dublu, alături de Monica Niculescu, ele urmând să joace mâine cu Aoyama/Shibahara, pentru un loc în sferturi.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au pierdut primul lor meci după US Open, învinși de Koolhof/Metkic, 6-4, 6-4.

Articol în curs de actualizare

Foto: Jimmie48Photography

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi