Simona Halep face un meci grozav, o învinge pentru prima oară pe Vondrousova, în debutul la Stuttgart

Treizecizero | 22 aprilie 2021

A fost 6-1, 6-3 pentru campioana de la Roland Garros 2018 în fața finalistei de la Roland Garros din 2019

Simona Halep a dat cel mai bun răspuns neliniștilor în ce privește starea ei de sănătate, intrând în forță în turneul de la Stuttgart cu o evoluție grozavă în meciul ei din turul al doilea cu Marketa Vondrousova, 6-1, 6-3.

A fost 6-1, 6-3 pentru campioana de la Roland Garros 2018 în fața finalistei de la Roland Garros din 2019, fără niciun game pierdut pe propriul serviciu și cu o superioritate evidentă la absolut toate capitolele.

În fața unei adversare la care pierduse primele două întâlniri – inclusiv una pe zgură – Simona a făcut un prim set aproape impecabil și l-a confirmat fără să scadă ritmul. A dat tonul încă din start, ajungând de data asta mai repede la scurtele Vondrousovei – unele dintre cele mai bune din circuit – care i-au dat mari bătăi de cap în dățile precedente.

Simona a fost aproape imaculată pe serviciu: nu i-a oferit cehoaicei nici măcar o minge de break și a pierdut doar opt puncte în tot meciul pe servă. A totalizat 22 de lovituri direct câștigătoare și 13 erori neforțate.

Simona, care nu mai jucase un meci oficial de o lună, se pregătește acum de sferturile de finală, unde o va întâlni pe Ekaterina Alexandrova.

Va fi o situație asemănătoare cu meciul cu Vondrousova; tot o adversară la care Simona a pierdut în ultimele două rânduri, de fiecare dată fiind prinsă pe picior greșit, cu probleme medicale la spate.

Alexandrova nu strălucește pe zgură, însă rămâne o foarte bună jucătoare de indoor, iar turneul de la Stuttgart diminuează unele dintre caracteristicile jocului pe zgură.

Dacă însă Simona va continua să joace la fel ca în primul meci, orice calcul va fi nenecesar.

„A fost un meci extraordinar, simt că am jucat aproape de cel mai bun tenis al meu. De fapt, abia îl aşteptam. Am fost foarte motivată să simt terenul, să dau totul şi da, a fost un meci foarte bune.

Am fost un pic agitată înainte de meci, pentru că am pierdut în faţa ei de două ori. Iar scurtele ei sunt foarte dificil de ajuns, dar azi ştiam la ce să mă aştept. Am ştiut cum să joc şi am fost mai agresivă decât în precedentele meciuri”, a spus Simona la interviul de după meci, adăugând că serviciul a ajutat-o mult azi, în pofida faptului că nu l-a antrenat în ultimele zile, pentru a-și proteja problema la umăr.

Cea mai bună veste: fără dureri

La conferința de presă, Simona a adăugat că nu a simțit vreo durere. „Sunt foarte fericită că nu m-a durut nimic azi. Simt că m-am recuperat bine în cele două săptămâni de pauză. Am făcut tot ce am putut ca să fiu gata pentru meciuri, mi-am tratat spatele, umărul, tot ce mai era. În momentul acesta mă simt bine, și sper că durerea va sta departe și îmi voi putea juca meciurile. Încă mai trebuie să joc câteva ca să văd dacă umărul e ok”, a spus Simona.

„Mi-a fost dor să joc meciuri. Au fost câteva săptămâni fără și a fost un pic dificil când am început meciul, dar am fost suficient de puternică încât să mă concentrez pe ce am de jucat”.


Cinci în sferturi și semifinale

Azi e o zi plină pentru românce. La Istanbul avem două reprezentante în sferturi: Sorana Cîrstea, care le-a eliminat pe Kozlova și Potapova, are un test foarte interesant cu Fiona Ferro. Cele două au mai jucat o singură dată, culmea, tot la Istanbul, acum patru ani, cu victoria Soranei; dar Fiona e cu totul altă jucătoare acum. Iar Ana Bogdan, după ce le-a învins pe Hibino și Krejcikova – de asemenea fără să piardă set – joacă pentru un loc în semifinale cu Veronika Kudermetova. E a treia întâlnire dintre cele două (cea mai recentă, anul trecut la Cluj), cu Ana câștigându-le pe ambele.

La dublu, Raluca Olaru și Nadia Kichenok joacă tot în sferturi vs Friedsam/Barthel, în vreme ce la Barcelona, Horia Tecău și Kevin Krawietz sunt în semifinale (vs Ram/Salisbury).

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi