Simona Halep face un meci excelent cu Victoria Azarenka, revine în săptămâna a doua la Wimbledon!

Camelia Butuligă | 5 iulie 2019

Vești bune de la Wimbledon: Simona Halep se simte din ce în ce mai bine pe iarbă iar acea căzătură a rămas fără urmări, permițându-i să etaleze un joc măsurat și eficient azi contra Victoriei Azarenka.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep a învins-o pe Victoria Azarenka, 6-3, 6-1, în cel mai bun meci al ei din turneu, obținând calificarea în optimile de finală ale competiției. Condusă cu 3-1 în primul set, Simona a preluat autoritar frâiele meciului, chiar și în condițiile în care a avut, pentru o vreme, cifre mici pe primul serviciu. Simo a câștigat 11 din următoarele 12 game-uri, încheind meciul într-o oră și 6 minute.

Vika Azarenka nu mai este jucătoarea de acum câțiva ani, dar anul acesta a făcut niște pași importanți în acea direcție. Câștigase fără mari griji primele două meciuri la Wimbledon, în condițiile în care iarba nu este punctul său forte. Debutul meciului cu Simona ne-a dat ceva emoții, căci bielorusa a țâșnit mai agresiv, servind aproape în exclusivitate cu primul. Simona a fost pusă sub presiune din start în gameurile ei de serviciu (a avut de apărat câte două mingi de break în primele trei), și a clipit la 2-1, când Azarenka i-a făcut break. De acolo însă jocul Vikăi s-a destrămat, aceasta forțând neinspirat pentru a putea pătrunde prin zidul defensiv al Simonei, care a câștigat cinci gameuri consecutive și setul. 

Unul din lucrurile care nu s-au schimbat la Azarenka este că serviciul său este vulnerabil atunci când este pusă sub presiune. Și azi, pe măsură ce Simona recâștiga terenul pierdut, procentajele stelare cu care Vika începuse meciul au scăzut încet și sigur, în timp ce neforțatele au continuat să i se adune (33 la final)

Credit Simonei că nu s-a lăsat intimidată de începutul mai bun al Vikăi și a continuat să-și facă jocul – poate și acele notițe pe care le-a consultat în pauze au avut rolul de a-i reaminti să rămână ancorată în planul A de joc. Când acesta funcționează, este suficient contra majorității jucătoarelor, căci le testează constanța, anduranța și selecția loviturilor. Azarenka a picat toate aceste examene, nereușind să găsească breșe în zidul înălțat de Simona pe baseline și plătind în final prețul șanselor nefructificate (1 din 7 mingi de break convertite).

De remarcat în ultimul timp capacitatea Simonei de a rezolva prin faze fixe punctele dificile când este condusă pe propriul serviciu: reușește să găsească un serviciu bun care pune bazele unei a doua lovituri decisive sau foarte bune. E un mod de a se scoate din încercuire eficient. 

După cum a observat și ea în interviul de pe teren, un meci mai greu decât o arată scorul – cel puțin în primul set și începutul celui de-al doilea, unde Simona a trebuit să stăvilească din nou o mini-ofensivă a adversarei. Însă după aceea a defilat către victorie.

Simona Halep, la interviul pentru BBC: „M-am simțit bine pe teren. Ea este o adversară mereu dificilă, dar am fost pozitivă și încrezătoare. Mi-a crescut încrederea de la un meci la altul, mă simt tot mai bine pe iarbă. Nu mă uit pe tablou, vreau doar să fiu cea mai bună versiune a mea pe teren”

În concluzie, o victorie de construcție și moral, care sperăm să-i dea Simonei încredere și ritm, lansând-o în a doua săptămână cu două zile întregi de pauză.

În runda următoare, Simona o va întâlni luni pe Cori Gauff sau pe Polona Hercog. Dacă cu talentata americancă de 15 ani ar fi primul meci, pe Hercog Simona a învins-o de două ori în meciuri strânse anul acesta, la Miami și pe iarba de la Eastbourne.

CELEBRATION ÎN SHOP-UL 30-0!

Primul Slam nu se uită niciodată! Așa că facem un tricou de colecție, care să ne reamintească de acea zi minunată de la Paris, de acel scor de neuitat, care poate fi începutul pentru multe alte lucruri frumoase. Design votat de cititorii 30-0!

Comandă-l de AICI. Ediție limitată!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi