Simona Halep este oprită în optimi de o Iga Swiatek care a făcut un meci formidabil

Treizecizero | 4 octombrie 2020

Simona își vede oprită seria de 17 victorii consecutive, dar, mai important, nu reușește să ajungă în sferturi la turneul pe care l-a câștigat în 2018, în condițiile în care traversa un moment de formă excelentă.

Roland Garros este oferit de

Dacă e să pierzi, măcar să pierzi în fața cuiva care face meciul vieții. Nu e o consolare, dar Iga Swiatek chiar a făcut meciul vieții, învingând-o pe Simona Halep cu 6-1, 6-2 în optimile de finală la Roland Garros.

Pe larg, despre meci, AICI.

Poloneza de 19 ani a jucat absolut extraordinar, cu o agresivitate ridicată, cu o selecție de lovituri impecabilă și cu un simț în rachetă specific jucătorilor în grație. Swiatek a pornit ca din pușcă și nu s-a uitat în urmă: a adunat 17 lovituri direct câștigătoare într-un prim set în care Simona nici n-a apucat să greșească – a făcut doar două erori neforțate.

Meciul, jucat cu acoperișul închis, a continuat în același fel în setul al doilea, cu Simona pierzându-și repede serviciul din start. Au fost apoi două game-uri pe serviciul Simonei care ar fi putut fi un moment de cotitură. Dar dacă în primul a salvat patru mingi de break, în al doilea, Simona a cedat serviciul, în cel mai lung game al meciului, după cinci mingi de break salvate și nu și-a putut găsi o cale înapoi în meci. Cu dublu break avans, Swiatek n-a mai putut fi întoarsă.

Poloneza a încheiat meciul cu 30 de lovituri direct câștigătoare și 20 de unforced errors. Simona a avut un raport de 11 winners / 15 unforced. Swiatek a dominat nu doar punctele scurte, ci și raliurile de peste cinci schimburi, teritoriu pe care Simona ar fi avut, teoretic, avantajul: un raport de 25-11 în schimburile de 5-8 lovituri și 10-6 în schimburile de peste 9 lovituri.

Și mai relevant despre felul în care a curs meciul: Simona nu a apucat să-și creeze nici măcar o șansă de break în tot meciul. În schimb, a trebuit să facă față unui asalt, înfruntând 14 mingi de break. „Simt că am jucat perfect și am fost atât de concentrată, încât sunt și eu surprinsă că am putut face asta”, a spus Iga, la final de meci.

Simona își vede oprită seria de 17 victorii consecutive, dar, mai important, nu reușește să ajungă în sferturi la turneul pe care l-a câștigat în 2018, în condițiile în care traversa un moment de formă excelentă. Cum sezonul de tenis feminin mai are doar un turneu important confirmat în săptămânile următoare (Ostrava, la care Simona nu figurează deocamdată printre participante), sezonul ei s-ar putea să se fi încheiat aici. Dacă așa va fi, Simona îl va termina pe locul al doilea. Al șaptelea sezon la rând pe care îl încheie în Top 5 și al patrulea pe care îl încheie între primele două din lume.

„Tot creditul pentru ea, a jucat incredibil azi și a fost peste tot pe teren, a lovit absolut toate mingile foarte tare, foarte puternic. A fost meciul ei azi.

A fost un an fantastic, cu toate momentele grele pe care le-am avut, așa că n-o să stric tot anul doar pentru un meci. Sigur că nu e ușor de acceptat acest rezultat, dar sunt obișnuită cu momentele grele în carieră”, a spus Simona, după meci.

https://twitter.com/iga_swiatek/status/1312746716605673473?s=20

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi