Simona Halep, după victoria cu Bouchard: „Am încredere. Dar, în ce privește accidentarea, totul e de la o zi la alta”

Adrian Țoca | 18 ianuarie 2018
Simona Halep

„Simt că am mai multă experiență. Mă simt așezată. Mai puternică mental. De asemenea, simt că mi-am îmbunătățit jocul. Sunt de asemenea o persoană diferită off-court față de 2013. Sunt curioasă să văd ce-mi oferă viitorul. Și, de asemenea, să fiu o persoană mai bună în ambele direcții, on și off-court.”

(Corespondență din Melbourne)

Simona a fost mai degrabă rezervată la conferința de presă, transmițând, atât prin declarații, cât și prin limbajul corpului, mesajul că pericolul nu a trecut. Jocul ei a arătat bine azi, dar asta nu spune toată povestea – e un context necesar de pus, pentru că tentația de a crede că totul se întâmplă de la sine, că totul ni se cuvine, este mare. Jocul ei bun de azi a fost produs cu un cost, iar Simona explică de ce momentul nu e încă depășit, de ce încă nu poate spune că e 100 la 100 în turneu. “Medicul mi-a spus că am avut noroc”, a început Simona, care povestește că s-a uitat pe Internet la faza accidentării și s-a speriat. E vorba de o entorsă, ligamentele sunt întinse, nu e nimic rupt, din fericire, dar durerile nu au dispărut.

Dacă pe teren a spus că “I feel pain”, am întrebat-o în ce momente ale jocului simte durere, intuind că va enumera doar câteva ipostaze sau lovituri. “Nu. Mă doare tot timpul“, a răspuns. În timpul meciului a putut să joace fără să se gândească la durere, lucru pe care-l descrie drept “cel mai important“. “La început a fost mai greu, pentru că nu știam cum va fi. Dar după câteva game-uri mi-am zis că trebuie să am încredere, și totul a mers bine de acolo”. Am întrebat dacă ar fi intrat pe teren dacă nu era un meci de Slam: “Nu vreau să spun ce aș fi făcut sau n-aș fi făcut, dar probabil că aș fi avut mai multă grijă“.

Simona admite că a jucat mult mai bine decât s-ar fi așteptat; reacția ei a fost exact ce era de dorit, în sensul că a fost super concentrată și eficientă. “Jocul meu a fost foarte solid azi, am lovit mingea foarte bine, de asemenea și returul a fost puternic. Am jucat agresiv și am încercat să închid puncte în lung de linie, ceea ce am reușit azi bine cu reverul. Cred că totul a mers bine azi pentru mine, a fost unul dintre meciurile foarte bune”.

Zilele astea au fost o cursă contracronometru: “Nu prea m-am antrenat, m-am recuperat foarte, foarte bine, am făcut tratament aproape non-stop, am stat cu gheață, am făcut tot ce a depins de mine ca să mă recuperez. Nu sunt 100 la 100, bineînțeles, dar a fost bine și am încredere.”

Același lucru va urma și până la meciul cu Lauren Davis. “E greu să te poți concentra numai la meciuri, pentru că am o afecțiune destul de mare. Însă după meciul de azi am prins mai multă încredere, simt mai bine jocul. Dar totul depinde de cum mă voi simți în următoarele zile, în următorul meci, nu depinde numai de mine. Să fiu sănătoasă și să merg în teren să joc ceea ce știu”.

Simona știe că și-a asumat un risc; l-a pus în context cu precedenta situație când s-a confruntat cu astfel de probleme la un Slam, anul trecut, la Roland Garros. “Da, am făcut eforturi mari și o să fac eforturi mari până când o să fiu învinsă pe teren. Însă nu o să renunț. Doar dacă se va agrava, atunci mă voi gândi mai bine. Diagnosticul este destul de dur; dar ajută că nu e nimic rupt. La Roma a fost un ligament rupt, ceea ce a fost mai grav, dar am avut o săptămână între turnee și am avut mai mult timp. Acum este de pe o zi pe alta. Nu pot să spun cu certitudine că mă voi vindeca cu totul sau nu.”

Însă, dincolo de asta, merge mai departe cu încredere și nu dramatizează, nu vrea să se lase trasă în jos. “Am avut încredere că o să fie bine. Încrederea vine din meciuri câștigate, din pregătirea de iarnă, chiar m-am antrenat foarte bine, m-am simțit foarte bine. Iar accidentarea asta nu a depins de mine, pur și simplu e un moment de ghinion. Dar nu o iau ca pe ceva dramatic, se întâmplă. Și dacă accidentarea arată cât de cât bine, înseamnă că o să fie ok“.

Simona a vorbit și despre cum funcționează echipa, dat fiind că e primul turneu la care Andrei Pavel participă alături de Darren Cahill: „Atmosfera e foarte relaxată, Darren este principalul, iar Andrei este un ajutor extraordinar. Mă simt bine cu el. Facem o echipă bună și din punct de vedere al comunicării, toți suntem profesioniști. Și știm că tot ce facem, facem pentru binele nostru, cu toții, împreună. Nu sunt momente de tensiune sau alte lucruri. Atmosfera e foarte bună.”

 

 

Ce-ți poți lua din Shop-ul 30-0

1. Simona de păstrat

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

3. Noul tricou 30-0 Tee

Un design fresh, cu care ieși din rând și îți faci cunoscută apartenența, ca fan, la sportul cu cel mai atipic sistem de scor din lume.

 

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi