Simona Halep, după prima victorie la Wimbledon de la ‘acea zi’: „Mi-a plăcut totul azi, am făcut exact ce a trebuit. Îmi doresc să joc în fiecare zi agresiv”

Adrian Țoca | 28 iunie 2022

Simona spune că a simțit că săptămâna trecută, la Bad Homburg, a schimbat vitezele, odată trecută de meciul cu emoții din primul tur.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

(Londra)

Simona a venit la conferința de presă de după victoria cu Karolina Muchova însoțită și de această dată de Patrick Mouratoglou, cum s-a întâmplat și la conferința premergătoare startului turneului; atunci, antrenorul francez a fost protagonistul unui moment haios, când s-a oferit să iasă din cameră ca Simona să răspundă în absența lui la o întrebare care-l viza.

Simona a fost un pic emoționată înainte de meci, pentru că știa calitatea adversarei, dar s-a arătat mulțumită de ce a jucat și, mai ales, că a jucat ce trebuia să joace.

„E bine și frumos când începi așa. Am jucat chiar bine, a fost un meci bun, din punctul meu de vedere, cu o jucătoare foarte dificilă, dar am avut încredere în planul de joc, în jocul pe care trebuie să-l fac și a fost bine”, a spus ea, adăugând că s-a bucurat de atmosferă, la primul ei meci oficial la Wimbledon după trei ani.

„M-am simțit bine. A fost o atmosferă foarte frumoasă, terenul a fost plin, oamenii foarte drăguți, un public numeros și plăcut, cred că a fost o zi foarte, foarte frumoasă pentru întoarcerea pentru prima dată din 2019. Am simțit vibe-ul turneului încă din prima zi când am ajuns aici”.

Am întrebat-o ce anume a apreciat că a făcut în mod special bine azi, iar Simona n-a făcut diferențieri.

„Tot. Mi-a plăcut tot. Consider că m-am mișcat foarte bine, am fost destul de agresivă, am servit foarte bine, am returnat bine. Cred că, per total, a fost un meci foarte bun. A fost exact ce am vorbit cu antrenorul înainte de meci. Am făcut ce a trebuit: nu i-am dat timp și am jucat destul de repede.”

Am mai întrebat-o cât au contat meciurile adunate pe iarbă premergător Wimbledon și dacă a simțit, la un moment dat, că a schimbat vitezele săptămâna anterioară.

„Da, la ultimul turneu am schimbat un pic jocul. M-am bucurat că a venit Patrick cu mine și am putut să ajustez, pentru că primul tur la Bad Homburg n-a fost strălucit. Dar după am început să joc mai agresiv și cred că asta mă ajută foarte mult. Și ăsta e stilul meu. Trebuie să îmi dau timp și să joc așa în fiecare zi, pentru că asta îmi doresc.” 

Simona nu a spus dacă viteza suprafeței i s-a părut mai mică, dar a menționat că s-a alunecat foarte tare, „probabil e prea mare gazonul și aluneci. E încă primul tur, să vedem în timp, se mai tocește”.

Simona o va întâlni pe Kirsten Flipkens în turul următor, veterana belgiană aflată la ultimul ei turneu al carierei. În mod particular mai bună pe iarbă, Flipkens nu i-a mai ieșit în cale Simonei de șase ani, iar românca a învins-o în toate cele 5 întâlniri anterioare, inclusiv pe iarbă, atunci când a câștigat primul ei titlu pe aceaastă suprafață, la Hertogenbosch în 2013.

„Pe iarbă e mult mai dificilă, pentru că are un slice foarte bun, variază foarte mult. Am jucat de multe ori contra ei, știu la ce să mă aștept, dar va fi un nou meci. Așa că o să mă concentrez pe ce am de făcut și să joc ce am de jucat. Pentru că asta-mi doresc, indiferent de rezultatul final, vreau să fac jocul pe care mi-l doresc și să ajung să joc mai bine.”

Simona, despre David Popovici: „E deja un fenomen social. Poate face minuni!”

Am întrebat-o pe Simona, la final, dacă a urmărit performanțele reușite săptămâna anterioară de David Popovici.

„M-am uitat la rezultatele lui, îl felicit din tot sufletul. Este minunat ceea ce face. Îi doresc să fie foarte concentrat pe ce are de făcut de aici înainte, că mai are de făcut. Să primească toată dragostea oamenilor, dar să stea cu picioarele pe pământ. Pentru că poate face minuni. Îi doresc mult succes. 

E un băiat deosebit, l-am văzut și în interviuri, și în tot ceea ce face, în tot ce zice, bravo lui. 

El este deja un fenomen social, nu trebuie să mai vorbim despre asta la viitor. Este un campion și o minune a înotului la noi. Și cred că o să fie mare de tot. Este deja mare, dar o să fie și mai mare.”

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi