Simona Halep, după prima victorie de la Roland-Garros 2022: „Presiunea e un lucru bun pentru mine, mă ține concentrată”

Andrei Năstase | 24 mai 2022

Simona, despre turul următor: „E un Grand Slam, fiecare meci vine cu o provocare, deci mă aștept la un alt meci complicat. Însă pentru asta sunt aici, pentru aceste provocări.”

Roland Garros este oferit de

(Paris)

Simona Halep n-a avut un debut de Roland Garros simplu. Ea a trebuit să vină din urmă în primul set, l-a pierdut clar pe al doilea și a înfruntat mingi de break în startul decisivului. Dar le-a depășit pe toate și a câștigat până la urmă (6-4, 1-6, 6-1) cu Nastasja Schunk, o adversară cu adevărat incomodă azi.

Ajunsă în principala sală de conferințe de sub arena Philippe-Chatrier, Simona a fost invitată să rezume primul ei meci de la Paris: „A fost un meci dur. Primul tur aici e mereu dificil, ea a jucat foarte bine, deci sunt mulțumită de victoria asta. Simt că fiecare meci e important.”

Am întrebat-o pe Simona despre lucrurile bune pe care le ia după un meci ca ăsta. Pentru că, dincolo de ce arată clasamentul, adversara ei chiar a jucat bine. 

„Da, cred că ea a jucat extraordinar de bine și n-a avut nicio reținere, pentru că e și foarte tânără. În plus, mingea ei vine cu un efect diferit, pentru că e stângace. Mie mi-a fost foarte greu să mă apăr pe rever, a fost dificil să fac ceva cu mingea aceea. Dar a fost bine pe final, chiar mă bucur tare mult de cum am închis meciul. A fost o zi bună, chiar dacă a fost și grea.”

Ce date noi i-a dat meciul de azi? La ce simte nevoia să lucreze de mâine?

„La tot. De obicei, în ziua liberă lucrezi toate loviturile. Nu cred că o să fac ceva special. Nu simt că mi-ar fi mers ceva foarte prost. Consider că a fost un joc solid, bun.”

Cum a reușit să revină în primul set – care s-a dovedit a fi cu atât mai important? Ce anume a schimbat în jocul ei? 

„Am fost condusă cu 3-0, însă am găsit calea să rămân concentrată și să lupt pentru a câștiga setul; lucru pe care nu l-am mai reușit în setul următor, când ea a jucat și mai bine. Am avut o mică cădere, dar am luat-o de la capăt în setul decisiv, mi-am dat un restart mental și-am început să mă lupt pentru fiecare punct. Am răspuns bine și m-am simțit tot mai încrezătoare, așa mi-am găsit și ritmul. Deci sunt bucuroasă de cum am jucat”, a răspuns Simona, înainte să fie întrebată despre presiunea pe care o simte când joacă aici.

Mai precis, câtă presiune pune ea singură pe ea, din dorința de-a juca bine la Roland Garros? 

„Sper că o să pun cât mai multă presiune pe mine, pentru că îmi place presiunea – e un lucru bun pentru mine, mă ține concentrată. (….) Și nu simt o presiune diferită anul acesta (când e cea mai experimentată jucătoare de pe taboul feminin, după numărul meciurilor jucate aici). Mă simt bine la Roland Garros, mă simt ca acasă. Am jucat multe meciuri aici, inclusiv la juniori, deci mă simt bine și tot ce vreau e să joc. Abia aștept următorul meci!”

Întrebată și ce crede despre următoarea ei adversară, chinezoaica Qinwen Zheng, Simona a răspuns repede, zâmbind: „Știu că și ea e tânără (19 ani). Și că toată lumea joacă bine aici. E un Grand Slam, fiecare meci vine cu o provocare, deci mă aștept la un alt meci complicat. Însă pentru asta sunt aici, pentru aceste provocări.”

Simona a învins-o pe Qinwen Zheng în precedentul lor meci direct, în startul anului, la Melbourne Summer Set, unde a câștigat și turneul. Dar tot simte nevoia să mai urmărească puțin jocul chinezoaicei, pentru a anticipa cât mai bine la ce să se aștepte. „În plus, am jucat pe hard, e diferit. Și noi suntem alte jucătoare acum. Așa că o să mă concentrez pe mine și pe ce am eu de făcut.”

Întrebată să pună în context necazurile din sezonul trecut, Simona a subliniat din nou cât de mult se bucură de ce i se întâmplă acum: „Îmi place atât de mult acest nou sezon, încât nici n-aș vrea să mă mai gândesc la anul trecut. Sunt cu adevărat mulțumită acum, cred că toate lucrurile merg bine, mă simt bucuroasă în fiecare zi în care îmi pot face treaba”, a spus ea, înainte să vorbească despre din nou despre relația ei cu acest turneu – a devenit și mai strânsă, de când lucrează cu Patrick Mouratoglou?

„Da, cred că Parisul și Franța îmi sunt mai apropiate acum, de când am un francez în echipă. Este un om deosebit, mă ajută mult și îmi dă încredere. Cred în el foarte mult și sper să fac și treabă. Chiar îmi doresc foarte mult să reușesc ce ne-am propus”, a încheiat campioana din 2018.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi