Simona Halep, după nebunia cu Davis: „Meciul acesta înseamnă foarte mult pentru mine. E o victorie mare în multe feluri”

Adrian Țoca | 20 ianuarie 2018
Simona Halep

„Multe lucruri s-au întâmplat azi în premieră. Sunt foarte, foarte mândră de mine. Meciul acesta înseamnă mult pentru mine. Nu contează ce o să se întâmple acum, aș spune că e o victorie mare în multe feluri și o iau ca atare. A fost un meci emoționant și sunt foarte bucuroasă că am putut să fiu puternică și să îl termin cu bine.”

Simona Halep s-a refugiat într-un masaj ca să se adune un pic după meci și și-a amânat sosirea la conferința de presă. “Acum am energie, am gânduri bune, sunt bine”, a zâmbit ea. Victoriile sunt cel mai bun tratament pentru orice, se dovedește încă o dată. “A fost un meci emoționant și sunt foarte bucuroasă că am putut să fiu puternică și să îl termin cu bine”, a spus ea, admițând că i-ar fi fost greu dacă l-ar fi pierdut.

“E singurul de acest gen pe care l-am jucat”, a continuat Simona, care nu mai intrase vreodată în prelungiri anterior în cariera ei. “A avut trei mingi de meci, n-a fost ușor, dar, deși ea a condus mai mult, am continuat să sper că nu e gata. Am dat tot ce am avut azi și de fapt sunt foarte mândră că am rezistat și am câștigat, pentru că n-a fost deloc ușor. Ea a jucat grozav”.

De altfel, Simona i-a dat credit în repetate rânduri lui Davis, pe care a lăudat-o pentru joc și pentru că a fost puternică mental. “Cred că a jucat la un nivel foarte înalt, iar reverul ei a fost prea bun, pe alocuri. N-am avut reacție la multe dintre loviturile ei. M-am așteptat că reverul meu e suficient să lovesc câteva mingi în lung de linie, dar n-am prea reușit, în schimb ea a fost foarte agresivă. S-a deplasat foarte bine, s-a și apărat bine și a venit la fileu. A fost extraordinară azi, multe, multe felicitări”.

Despre mingile de meci, Simona spune că în acel moment a crezut că e gata. “Dar a fost bine, pentru că asta mi-a permis să-mi relaxez brațul și să servesc foarte bine acele trei mingi. Iar apoi, când ea a luat time-out medical, am avut timp să mă liniștesc și să gândesc, să mă reîncarc. Am găsit și mai multă energie. Iar la 13-13, când am luat acel game, mi-am zis că e numărul meu norocos și că acum o să le iau pe următoarele două“, a râs ea.

“E foarte dificil când adversara ta are minge de meci. E foarte greu să te mai gândești la tactică în momentul acela, să te gândești la cum să joci următorul punct. Te duci și lovești fără să mai gândești. Am făcut asta. Apoi ea a avut un moment de oboseală. A fost și presiunea foarte puternică, iar eu am fost un pic mai puternică în acele momente”.

Și în câteva dintre momente s-a salvat cu ajutorul serviciului: “Da, am servit bine când a trebuit. N-am fost destul de constantă, pentru că oboseam la un moment dat. Dar atunci când a trebuit am dat drumul la braț. Și m-a ajutat mult serviciul azi. Foarte mult.“

A conștientizat, în timpul luptei, că meciul tinde să se transforme într-un astfel de thriller? “Nu prea m-am gândit la asta. Bineînțeles că vedeam cum trec punctele și game-urile, dar a fost fără prea multe gânduri. Era prea greu să mă mai gândesc la ceva la nivelul acela, la efortul depus”. Într-un alt răspuns, a completat: “Cred că pentru echipa mea a fost mai greu de trecut prin, decât pentru mine. Dar m-au susținut puternic azi și-s foarte recunoscătoare. E frumos să ai astfel de meciuri, dar deloc ușor“.

Cel mai interesant a fost când s-a comparat cu versiunea ei din urmă cu câțiva ani. “Cred că în trecut nu aș fi luptat atât de mult ca acum. Poate aș fi pierdut la mingile acelea de meci. Dar m-am îmbunătățit la acest capitol, și mă face foarte fericită faptul că m-am schimbat în bine. Cred că victoria cea mai mare e că am gestionat situația“.

Fizic, e limpede că se va resimți, spune Simona. “Am simțit durerea în tot meciul. Asta m-a frustrat, dar n-am cedat. Cu siguranță că sunt mai puternică mental acum, pentru că am putut rezista cu asta în fiecare moment din meci. Glezna e ușor inflamată acum, pentru că nu e recuperată și e imposibil să se recupereze așa repede. Cred că mâine va fi mai rău, așa mă gândesc după acest meci, dar o să trag de mine și vedem ce se va întâmpla“.

Vor fi riscuri pentru meciul următor? “Cu siguranță voi intra pe teren, dar nu știm cum va fi. Medicul mi-a spus că riscul e acolo, pentru că e o accidentare, dar cred că va fi bine”. Ca să se refacă, Simona are un plan simplu: mult somn și ciocolată caldă. “O să-mi iau una chiar acum, după ce plec de aici”.

În ultimele zile, Simona s-a antrenat foarte puțin, și asta s-a simțit în prima parte a meciului, când i-a fost greu să-și găsească tonusul. “În primul set am simțit și durerile la picior, a fost greu să intru în ritm, dar după ce s-a lungit meciul nu prea mai conta asta și am dat drumul la picioare.“

„Am spus că “gata!”, la un moment dat, dar n-am gândit-o. Eram un pic frustrată de dureri la gleznă și am avut mici momente. Dar n-au fost negative. Am stat acolo la fiecare punct și cel mai important e că n-am cedat niciun punct și asta cu siguranță că și antrenorul a apreciat.

Despre Naomi Osaka, viitoarea ei adversară, Simona a spus: “Lovește puternic, atât de puternic. Va trebui să fiu puternică pe picioare și să joc repede, să-mi deschid terenul, așa cum îmi propun tot timpul”.

 

***

Simona e de păstrat

Dedicat momentelor importante din cariera Simonei, albumul foto „Simona de păstrat” este tipărit în condiții grafice de calitate înaltă. Cu peste 140 de pagini cu cele mai bune imagini din cariera Simonei și drumul ei spre locul 1, „Simona de păstrat” este un cadou perfect pentru fanii Simonei și fanii tenisului. Albumul este într-un tiraj limitat, așa că nu întârzia să-ți iei un exemplar de aici. 

2.  Noul set de tricouri 30-0 Onederful

Tricourile care marchează un moment istoric: prima jucătoare din România clasată pe locul 1 în lume! Noutatea colecției este Onederful Tricolor, pe care îl poți lua de aici. 

De asemenea, mai ai disponibile opțiunile Onederful White și Onederful Black.

Verifică toată oferta din Shop AICI

Am structurat mai bine produsele, le ai acum împărțite pe categorii: Publicații | Tricouri | Bundle

Îți place?
Cele mai noi