Simona Halep, după eșecul dur cu Siegemund: „Factorul emoțional a fost, de fapt, mai important decât cel fizic în acest meci”

Treizecizero | 21 aprilie 2016

Simona Halep a arătat epuizată în meciul cu Laura Siegemund, 6-1, 6-2, pe parcursul căruia spune că a avut probleme de respirație și a solicitat un timeout prelungit la începutul setului doi

Pentru Simona Halep, combinația dintre agitația de la Fed Cup și o deplasare la Stuttgart nu s-a lăsat cu rezultatele dorite. În cel mai jos punct al unui an complicat până acum, Simona a părut sleită de puteri și fără reacție pe parcursul unei întâlniri care a curs într-un singur sens: 6-1, 6-2 pentru Laura Siegemund, în numai 69 de minute. Cu un pas mai lentă decât adversara ei, Simona a fost depășită la toate capitolele, într-un meci care a semănat cu unul din acele episoade din filmele despre box, în care un challenger profită de întâlnirea cu un campion unfit pentru o luptă solicitantă și-și obține victoria care-l face cunoscut.

„She looks already dialed in”, „she is fired up”; câteva puncte în meci și comentatorul Tennis TV deja folosise aceste expresii despre Siegemund, cea care era deja la al cincilea meci la Stuttgart, după cele din calificări și după victoria cu Pavlyuchenkova. La startul ultra-agresiv al Laurei, care a atacat și serviciul, și fileul, Simona a răspuns cu multe erori și alegeri chestionabile, care i-au scăzut și mai mult încrederea și așa firavă, grăbind escaladarea scorului. La 1-5, Halep a dat primele semne de revoltă, dar tentativa ei de revenire s-a stins după ce un rever în cross cu tot terenul gol la dispoziție s-a oprit în fileu, simptomatic pentru cum a curs primul set. Lucrurile n-au mers cu mult mai bine în al doilea. Ambuscada a continuat cu un break autoritar și dureros pentru fanii Simonei în primul game al setului doi. La 0-2, Simona s-a oprit și s-a așezat pe bancă, cerând un timeout medical care a avut loc, în cele din urmă, în afara terenului. La reluare, Simona a egalat, dar fără să poată să răspundă la intensitatea lui Siegemund și evident departe de capacitatea fizică normală, Simona s-a stins de la 2-2 în sus.

Elementul neașteptat e că Simona a absentat de la conferința de presă de după meci. În schimb, biroul de presă al turneului a remis jurnaliștilor prezenți la turneu câteva declarații ale Simonei, lucru care se produce de regulă foarte rar. Mai jos, transcrierea declarațiilor date de Simona.

Care sunt gândurile tale despre meci și cum te-ai simțit pe teren?

Laura a început meciul foarte bine și a continuat să joace la același nivel pe tot parcursul jocului. Am fost cam lentă la început, iar ea a fost agresivă. Pe măsură ce meciul a continuat, am simțit ceva probleme de sănătate, dar trebuie să spun că Laura a meritat să câștige.

Care sunt problemele, specific?

Mi-a fost greu să respir la un anumit punct al meciului. Am simțit că nu pot să respir. Cred că m-am speriat un pic și nu m-am putut relaxa. Nu m-am putut deplasa prea bine, mi-am simțit corpul greu. De aceea, mi-a fost dificil să joc la nivelul meu.

Cum te-ai simțit la venirea în turneu? A fost o perioadă încărcată și ai ajuns aici direct de la Fed Cup. Crezi că asta te-a afectat în vreun fel? 

Da, poate. Am muncit din greu la Fed Cup, la fel și în segmentul pe hard din Statele Unite – per total au fost opt săptămâni bune. Așa că poate am fost un pic obosită fizic, dar cred că, de fapt, factorul decisiv în acest meci a fost cel emoțional. Mi-am dorit foarte mult să câștig pentru țara mea în Fed Cup și victoria a fost foarte aproape. Într-un final, am ajuns aici, la Stuttgart, și pare-se că nu m-am recuperat prea bine.

Ce vei face acum ca să te recuperezi pentru Madrid?

Trebuie doar să-mi iau niște zile să mă relaxez, să mă recuperez, să dorm mult. Apoi, să mă pregătesc de Madrid ca de obicei, pentru că nu s-a întâmplat ceva grav aici – e doar o situație de moment. Trebuie să merg la Madrid și să joc tenisul meu cel mai bun.

| Fotografii: Jimmie48Photography

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi