Simona Halep domolește startul lansat al lui Watson, revine în sferturi la Miami

Camelia Butuligă | 28 martie 2016

Simona Halep câștigă al treilea meci în minim de seturi și se pregătește de un sfert de finală cu Timea Bacsinszky, care a trecut de Agnieszka Radwanska în trei seturi. Simona a învins-o în cele două meciuri jucate anterior pe jucătoarea din Elveția.

Nici simplu, dar nici mai greu decât a fost nevoie, meciul Simonei Halep contra englezoaicei Heather Watson, s-a încheiat cu 6-3, 6-4, într-o oră și jumătate. Watson a avut un an bunicel până acum (palmares 8-4 și un titlu pe hard la Monterrey) și a făcut ceva vâlvă în presa britanică când, rămânând fără antrenor la turneele din America de Sud, a ales să o cheme pe mama ei pe teren la sesiunile de on-court coaching.

Meciul a început echilibrat, cu trei breakuri consecutive, dintre care două pentru Watson, care a convertit prompt șansele avute. Englezoaica a folosit cu succes scurtele și venirile la fileu pentru a scurta punctele, prinzând-o pe Simona pe picior greșit deseori. După ce a echilibrat situația, Simona a cerut un OCC, în care Darren a observat același lucru: ”Te prinde cu scurtele pentru că stai prea în spate. Avansează spre baseline.” A continuat cu sfatul pe care i-l dă mereu, acela de a apăsa pe primul serviciu și chiar pe al doilea, indiferent dacă mai face duble greșeli. Apoi a făcut o observație tactică care s-a dovedit a fi foarte nimerită: ”Lovește înalt spre reverul ei și tare spre forehand.” Probabil Cahill a fost foarte mulțumit când a văzut că în game-ul următor, unul din primele puncte câștigate a fost pe o greșeală a lui Watson forțată de o minge înaltă pe rever.

De la 3-1, Heather nu a mai câștigat niciun game până la sfârșitul setului. În primul set, Simona a avut 10 mingi de break, din care a convertit 3. În al doilea set, raportul s-a îmbunătățit mult: 2 breakuri din 4 șanse. Seria de breakuri consecutive de la începutul primului set s-a repetat și-n setul doi, doar că la jumătatea lui. Chemat din nou, Cahill i-a spus: ”N-am nimic nou să-ți spun; continuă să faci ce faci, nu te gândi la scor. Pur și simplu joacă.” Imediat după, Simona a făcut un game ușor pe propriul serviciu și când a venit vorba să servească pentru meci, nu i-a dat nicun fel de speranțe lui Watson. 

Heather n-a jucat rău. Așa cum i-a spus propriului antrenor (acum n-o mai cheamă pe mama ei, deși, cine știe, poate ar trebui să reconsidere), a pierdut multe puncte foarte strânse, la mustață, unele ghinioniste. Dar, dincolo de acelea, rămân totuși cele 33 de greșeli neforțate, sau cele două duble consecutive care i-au câștgat Simonei breakul decisiv și au pecetluit soarta celui de-al doilea set. Pe alocuri, Watson a părut o jucătoare comparabilă ca nivel cu Simona. Dar tenisul se joacă de-al lungul unui meci întreg, nu doar a câtorva puncte. Iar când este în plenitudinea forțelor, Halep este jucătoare de cursă lungă, atât fizic, cât și psihic.

Vorbind de psihic, trebuie să recunosc că îmi place această Simona care descifreză adversarele, chiar dacă durează, chiar dacă se mai bâlbâie pe parcurs. Important este că rămâne pe poziții, încăpățânată și mereu incomodă, admonestându-se prima pentru deciziile neinspirate, șuierând cu racheta prin aer la loviturile greșite, dar îndreptându-se hotărâtă spre următorul punct.

În sferturi (marți, ora 20:00, ora Ro) o va avea de descifrat pe Timea Bacsinszky, o jucătoare de nivel superior lui Watson, o jucătoare care a descifrat și ea azi unul din cele mai dificile coduri din WTA: pe Agnieszka Radwanska. Cu atât mai importantă este performanța ei dacă luăm în considerare că a pierdut setul unu la un scor categoric (6-2), iar Radwanska este jucătoarea numărul 2 a lumii, într-o formă excelentă în acest an. Sper doar că sfertul cu Simona să fie pus în sesiunea de seară; merită amândouă să nu se mai chinuie cu căldura și să se concentreze exclusiv pe joc, pentru că acesta are potențial de meci antologic, pentru cunoscători.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi