Simona Halep câștigă cu Kirsten Flipkens, e în turul 3 la Wimbledon

Andrei Năstase | 30 iunie 2022

Meciul a avut un final superb, în care Flipkens a primit aplauzele meritate pentru tot ce-a oferit în frumoasa ei carieră de simplu, plus câteva cuvinte foarte frumoase de la Simona, la interviul de pe teren.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep trece peste un start lent, ajustează din mers și câștigă destul de confortabil cu experimentata Kirsten Flipkens, o excelentă jucătoare de dublu și o adversară care se simte foarte bine pe iarbă – are și o semifinală la Wimbledon (în 2013).

A fost 7-5 și 6-4 pentru Simona, care a revenit de la 2-5 în primul set și de la 1-4 în al doilea.

Simona, campioană în 2019 aici, a ajuns acum la nouă victorii la rând pe iarba de la All England Club. La a 10-a ei participare pe tabloul principal de la Wimbledon, fostul lider mondial pare pregătită de un nou parcurs lung aici. Iar testul ăsta cu Flipkens, o adversară incomodă (și spectaculoasă) s-ar putea să-i prindă bine.

În partea cealaltă, belgianca Flipkens a anunțat că acesta a fost ultimul ei turneu de simplu. Și a fost foarte emoționată la final, după ce a contribuit din plin nu doar la spectacolul de azi, dar la spectacolul din circuit, care pierde o jucătoare cu adevărat spectaculoasă.

Aceasta a fost a șasea întâlnire directă dintre Simona și Kirsten Flipkens; Simona a câștigat, fără să piardă set, toate meciurile lor directe.

Dar Flipkens a început foarte bine azi, chiar dacă și-a pierdut primul game de serviciu. Belgianca a făcut imediat re-break, folosindu-se excelent de toate armele ei. Pe iarbă, nu sunt deloc puține: Flipkens are un slice de rever foarte bun, pe care-l folosește adesea ca lovitură pregătitoare, înainte să atace fileul; iar aici, la voleuri, nu sunt multe jucătoare mai mânace decât ea în circuit. Flipkens are și o retragere scurtă pe lovitura de forehand, or asta o ajută să blocheze repede, din urcare, mingile mai joase și mai iuți care vin din partea cealaltă.

Am văzut treaba asta în primele două game-uri de serviciu ale Simonei, ambele câștigate de Flipkens, care a și reușit prima desprindere a meciului: 3-1.

Simo a recuperat imediat break-ul, dar a continuat să aibă necazuri și cu retururile blocate ale lui Flipkens, și cu slice-urile acesteia și, în general, cu tot planul de joc al belgiencei – sigură pe ce are de făcut și foarte precisă în execuție.

În condițiile astea, Flipkens s-a dus repede la 5-2, moment în care statistica ne-a arătat un bun rezumat pentru ce-am văzut: 10 winners (8 de la fileu) și 5 unforced errors pentru belgiancă, 5 winners și 10 unforced pentru Simona Halep.

Care a simțit nevoia să schimbe lucrurile.

A început să dea mai înalt pe reverul advers, a urcat și ea de două ori spre fileu în game-ul următor, a reușit și două passing-uri frumoase, a strâns la 3-5 și-a deschis de-aici umerii: în loc să aștepte ca Flipkens să-și prezinte mai departe toate calitățile, Simona a ales să schimbe ea prima direcția.

A făcut break în game-ul următor, chiar dacă Flipkens n-a jucat deloc rău (să fi văzut ce voleuri a reușit belgianca de sub fileu), apoi a egalat la 5 (să fi văzut passing-urile ei din game-ul ăsta) și a așezat lucrurile în ordine.

Au urmat alte două game-uri superbe, cu execuții pe care o să le vezi în selecția de highlights a zilei a 4-a, game-uri pe care Simona le-a controlat perfect: 7-5 în primul set.

În partea a doua a setului, Flipkens n-a mai închis decât un punct de la fileu; în rest, passing-urile Simonei au depășit-o. Dar nu i-au tăiat din elan.

Belgianca a continuat să atace fileul și-n debutul setului secund, a salvat cele două mingi de break și a întrerupt acolo seria Simonei de cinci game-uri consecutive.

Mai mult, Flipkens și-a arătat toată experiența în următoarele două game-uri, când a știut foarte bine să o lase pe Simona – vizibil iritată – să adune greșeli ușoare. Face parte și asta din mai largul pachet pe care-l numim inteligența jocului: nu deranjezi niciodată un adversar din pasa lui de generozitate.

Cuminte, parcă pe vârfuri, Flipkens s-a dus repede la 3-0, înainte ca Simona să se liniștească puțin și să vină cu un rar hold la zero. Dar planul ei bun, acela de-a trimite mai înalt și repetat pe reverul advers (pentru că-i greu să faci ceva cu slice-ul când îl lovești de sus; sau când ești obligat să iei mingea foarte de jos, tocmai pentru a nu o lăsa să sară la nivelul umărului), a întârziat să apară.

Abia la 1-4 și minge de dublu break pentru Flipkens, Simona s-a întors la jocul cu care a revenit și-n primul set.

Rezultatul? Alte cinci game-uri la rând pentru Simona, care a lovit într-adevăr foarte bine în final, un final superb, în care Flipkens a primit aplauzele meritate pentru tot ce-a oferit în frumoasa ei carieră de simplu. Ea continuă la dublu.

În ce o privește, Simona va juca pentru un loc în turul 4 contra polonezei Magdalena Frech, care le-a eliminat pe Giorgi și pe Schmiedlova aici.

Halep a câștigat ambele meciuri jucate contra Magdalenei, cel mai recent la Australian Open, 6-4, 6-3.

„Să pot să-mi închei cariera contra unei campioane ca Simona e un vis”

Cele două s-au îmbrățișat îndelung la fileu, ambele cu ochii în lacrimi. Apoi, Simona a condus aplauzele la scenă deschisă pe care publicul de pe Court 2, perfect conștient de ce se întâmplă, i le-a oferit minute bune belgiencei. Kirsten a mai îmbrățișat-o o dată pe Simona și a sărutat apoi iarba.

„Am jucat de multe ori împotriva ei. Înainte de meci am avut multe emoții, tremuram. Antrenorul meu poate confirma. Pentru că e mereu greu sa joci cu ea, rupe ritmul, joacă foarte bine, nu renunță. Vreau s-o felicit, e o campioană, și îi urez numai bine”, a spus Simona.

La rândul ei, Kirsten, invitată prima la microfon, a spus: „Să pot să-mi închei cariera contra unei campioane ca Simona, pe un asemenea teren și în fața voastră e un vis.”

https://twitter.com/Wimbledon/status/1542564007634247680?s=20&t=OwI1V7_CY77Ae9YSePU1VA
https://twitter.com/Wimbledon/status/1542573479635128320?s=20&t=a7v-Kqy2ghuN4tCOjg-dSA

https://twitter.com/Camelia_NB/status/1542562189097279493?s=20&t=JZapytZkizhHWHfH-2qu6w

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi