Simona Halep are toate răspunsurile cu Amanda Anisimova, revine în semifinalele Wimbledon!

Treizecizero | 6 iulie 2022

Simona Halep nu-i lasă variante Amandei Anisimova (WTA 25), domină la toate capitolele, câștigă în două seturi foarte rapide, 6-2 și 6-4, și se întoarce – fără să piardă set până aici – în semifinalele Wimbledon! Este a treia oară când Simo ajunge în ultimele patru la Wimbeldon. Și prima ei semifinală de Slam după […]

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep nu-i lasă variante Amandei Anisimova (WTA 25), domină la toate capitolele, câștigă în două seturi foarte rapide, 6-2 și 6-4, și se întoarce – fără să piardă set până aici – în semifinalele Wimbledon!

Este a treia oară când Simo ajunge în ultimele patru la Wimbeldon. Și prima ei semifinală de Slam după doi ani și jumătate, de la AO 2020.

Totodată, Halep ajunge la 12 victorii consecutive pe terenurile de la All England Club

Aceasta a fost a cincea prezență a Simonei în sferturile de finală la Wimbledon. Dintre jucătoarele încă active, doar Venus și Serena au mai multe.

*

Imediat după victoria foarte convingătoare cu Badosa, la revenirea ei pe Terenul Central de la Wimbledon – trei ani de la acea finală câștigată cu Serena -, Simona a devenit, pentru mulți, principala favorită la titlu aici.

Totuși, dacă o fi simțit cumva o presiune suplimentară, campioana din 2019 n-a arătat-o azi.

Ajunsă la meciul cu Anisimova fără să piardă vreun set la actuala ediție, Simona a fost dominantă încă de la început, a făcut două break-uri devreme, pentru a se distanța la 4-1, înainte ca adversara să-i pună primele întrebări pe propria repunere: două mingi de break, ambele anulate de Simona, care a închis primul set la 2, cu doar 5 greșeli neforțate (față de 12 pentru Anisimova).

Până aici, Simona a fost mai bună peste tot: la serviciu și retur, în schimburile de cros și mai ales la deplasarea în teren. Ea a preferat să returneze în corp, lung, și să atace apoi zonele laterale, unde Anisimova a ajuns adesea târziu. Jucătoarea din SUA arătase foarte bine și mult mai sprintenă cu Coco Gauff, dar și cu incomoda Harmony Tan, una dintre marile surprize de anul acesta. Însă azi, la abia al doilea ei meci pe Terenul Central de la Wimbledon, Anisimova a arătat grăbită și puțin confuză.

Poate a contat și faptul că Simona a câștigat foarte clar și ultimele două întâlniri ale lor: 6-0 și 6-1 la French Open 2020, 6-2 și 6-1 pe iarba de la Bad Homburg, în urmă cu doar două săptămâni.

Pentru că jocul s-a consumat în termeni similari, cu Simona lăsându-i Amandei două variante: fie să riște cu un joc de all-in, totul lângă linie, fie să alerge de la stânga la dreapta după mingile venite, ba plat, ba mai rotund, de la Simona.

În condițiile astea, Halep a făcut break-ul în game-ul trei al setului al doilea, s-a dus din nou la 5-1 (pierzând până aici un singur punct pe propria repunere) și părea gata să închidă meciul chiar acolo.

Însă exact acolo a ezitat și, cu totul surprinzător, Anisimova a reușit să prelungească meciul.

Ea a câștigat trei game-uri consecutive – între ele și primul ei break -, a avut trei șanse să egaleze la 5, însă Simona n-a vrut să audă: le-a anulat pe toate și a închis ușa acolo.

Simona va juca în semifinale cu Elena Rybakina, care a învins-o pe Ajla Tomljanovic, 4-6, 6-2, 6-3.

Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum (2-1 Simona), dar doar două meciuri au fost duse la capăt. În primul, românca a trebuit să se retragă în primul set. Următoarele două au fost pe alocuri dramatice și foarte spectaculoase. Simona le-a câștigat pe ambele, în finala de la Dubai 2020 (7-6 în decisiv) și anul trecut, proaspăt revenită după accidentare, la US Open (7-6, 4-6, 6-3).

https://twitter.com/Wimbledon/status/1544681153466175490?s=20&t=HZJffs_DDkAX5wml3DK-Ag
https://twitter.com/Camelia_NB/status/1544680717476659200?s=20&t=HZJffs_DDkAX5wml3DK-Ag


https://twitter.com/Wimbledon/status/1544677665176801281?s=20&t=babnk0lUX3xfBfijXNUUnw

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi